Master i bioteknik och livsmedelsvetenskap
University of Chemistry and Technology, Prague
Nyckelinformation
Campus läge
Prague, Tjeckien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CZK 77 500 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2024
Introduktion
Detta masterprogram är främst avsett för sökande från utlandet. Studenter är skyldiga att betala en studieavgift. Alla kurser genomförs på engelska. Studieprogrammet är ackrediterat av det tjeckiska ministeriet för utbildning, ungdom och idrott och är i enlighet med kraven i Bolognaprocessen - European Higher Education Area.
Programmet förbereder akademiker för att bli experter med kunskaper på hög nivå inom bioteknik och bioteknik och livsmedelsvetenskap, med tonvikt på livsmedelskvalitet och säkerhet. Den brett utformade strukturen för detta program - tillsammans med den avsiktliga kopplingen mellan kemisk, biologisk och ingenjörsutbildning - öppnar ett brett utbud av karriärmöjligheter för akademiker. Programmet fördjupar och fördjupar allmänna kunskaper som erhållits på kandidatnivå i biokemi, organisk och fysikalisk kemi, biologi, mikrobiologi, livsmedelsteknik och analys samt i grunderna inom bioteknik och bioteknik. Studenter kan finslipa sin expertis genom att korrekt välja valbara kurser.
Läroplan
1 läsår
Vintertermin
Obligatoriska ämnen
- AM319001 Molekylärbiologi
- AM320010 Enzymologi
- AM320017 Genteknik
- AM321001 Livsmedels- och biokemisk processteknik
- AM323004 Reaktionsmekanismer i livsmedelskemi
- AM323015 Special Food Analysis
- AM352008 Programseminarium och projekt - Bioteknik och livsmedelsvetenskap
Sommartermin
Obligatoriska ämnen
- AM320027 Livsmedelsmikrobiologi
- AM323001 Kemisk livsmedelssäkerhet
- AM324005 Principer för livsmedelskonservering
- AM342001 Bioaktiva naturliga föreningar
- AM352001 Specialiserad praktik
- AM352009 Bioteknik och livsmedelsvetenskap - Laboratorieprojekt I
Valfria ämnen A
Minsta antal ämnen: 1
- AM323016 Analys av bioaktiva föreningar
- AM323019 Kontroll av livsmedelsråvaror och råvaror: Laboratorium
2 läsår
Vintertermin
Obligatoriska ämnen
- AM319004 Bioteknik I
- AM319018 Bioteknik i livsmedelsindustrin
- AM319024 Risker inom bioteknik
- AM323010 Isolering och separationsmetoder
- AM352010 Bioteknik och livsmedelsvetenskap - Laboratorieprojekt II
Valfria ämnen A
Minsta antal ämnen: 1
- AM319009 Bryggteknik
- AM319025 Trender inom bioteknik
Sommartermin
Obligatoriska ämnen
- AM963001 Diplomuppsats
Karriärmöjligheter
Kandidater är förberedda för högkvalificerade positioner i biotekniska företag, i livsmedelsproduktionsanläggningar, i företag som är inriktade på jordbruksråvaror och inom hälso- och sjukvård eller läkemedelsföretag. De är kvalificerade att inneha positioner inom (bio-) processdesign och kontroll och kvalitetsledning inom forsknings- och utvecklingsavdelningar. På grund av mångsidigheten i sin utbildning är akademiker beredda att enkelt anpassa sig till förändrade förhållanden och nya uppgifter. Kandidater är också förberedda för tjänster inom administration och tillsynsmyndigheter och forskarstudier.