Master i datavetenskap

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Rome Business School Master i datavetenskap är ett tvärvetenskapligt fält som använder vetenskapliga metoder, processer, algoritmer och system för att extrahera kunskap och insikter från primär och sekundär data.

Den kunskap som tillhandahålls hjälper dig att generera kraftfulla prediktiva modeller och arbeta med olika avdelningar inom ett företag för att ge värdefulla resultat. Detta program passar perfekt för dem som vill bli professionella datavetare och affärsanalytiker som är fokuserade på att bidra till datadrivna affärsverksamheter för att uppnå affärsmål. Det finns en stor efterfrågan i näringslivet idag för unga yrkesverksamma, eller chefer som arbetar och hanterar storskaliga data för att leverera datadrivna lösningar, för att förbättra verksamhetens effektivitet, minska kostnaderna eller optimera affärssystemen och processerna .

128282_photography-of-person-typing-1181675.jpg

Programstruktur

Rome Business School Master i datavetenskap är strukturerad för att ge deltagarna en viss förberedelse för datavetenskapssektorn och avgörande aspekter av andra relaterade områden, med början med en bred översikt över den bredare förvaltningsvärlden och sedan fortsätta med att analysera alla specifika ämnen och aspekter av datavetenskaputveckling och -hantering, såväl som att ge en djupgående inblick i innovativt och ansvarsfullt ledarskap, dess trender och bästa praxis, samt hur de kan tillämpas effektivt på Datas industri.

Lärandemål

I slutet av studiekursen kommer deltagarna att lära sig att:

Utveckla problemlösningsfärdigheter medan du använder verktyg och informationsteknik genom att använda datavetenskap

 • Utveckla en djupgående förståelse för användningen och vikten av datavetenskap (sannolikhet, inferens och modellering, wrangling, linjär regression, maskininlärning).
 • Använd de mest relevanta verktygen och teknikerna med R, Python och SPSS för att få affärsinblick och lösa komplexa affärsproblem.
 • Bygg problemlösningskompetens genom att utforska, analysera, hantera stora datamängder med den senaste tekniken.
 • Tillämpa principer för datavetenskap för att få kundinblick.

Utveckla datadriven ledarskap för en affärsoptimering

 • Möjlighet att fatta beslut för komplexa affärsprojekt genom att använda och hantera storskalig data- och informationsteknologi med tanke på alla risker med verksamheten.
 • Skapa en datadriven affärsstrategi för företagens tillväxt och effektivitet.
 • Hantera människor, system och processer.
 • Utveckla kommunikationsfärdigheter för att kommunicera datadrivna lösningar för affärsproblem och optimering.

Utveckla tekniska kompetenser inom datavetenskap

 • Få teknisk kompetens och erfarenhet genom att öva och arbeta i statistisk mjukvara och programmeringsspråk med hjälp av dataverktyg.

Karriärmöjligheter

Med vår hjälp kan du skapa din karriärstrategi via en resa med självreflektion, utforskning och prestation. Detta program är utformat för att hjälpa dig att bygga en solid väg mot en framgångsrik karriär och professionell framtid samt att hitta möjligheter i linje med dina ambitioner och förväntningar. I synnerhet erbjuder skolan följande tjänster till de inskrivna eleverna:

 • Individuellt karriärrådgivningsmöte
 • Rome Business School officiella karriärportal
 • Professionella workshops
 • Rome Business School Talent Focus
Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries w ... Läs mer

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries worldwide. Läs mindre
rom , Italien online + 1 Mer Mindre