Master i datavetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Datavetenskapsprogrammet utbildar studenter att bli världsklass forskare och tänkande ledare inom datavetenskap. Programmet är utformat för att förbereda studenten för en karriär inom akademin, industriell forskning eller avancerade positioner i branschen.

Programmet erbjuder två grader: doktorn för filosofi (doktorsexamen) och MS-graden. MS-graden kan erhållas genom att endast ta kurser eller genom en kombination av kurser och skriva en avhandling. Studenter som är intresserade av en forskarkarriär uppmuntras att ansöka direkt till doktorsexamen. program. En MS-examen är inte en förutsättning för att anmäla sig till doktorsexamen. program.

En elev som slutför Ph.D. grad har visat original forskning som publiceras i prestigefyllda konferenser i världsklass, tidskrifter och andra forskningsforum. Denna grad är lämplig för dem som vill bedriva en karriär inom forskning, antingen i akademin eller industrin. En student som fullgör MS-graden genom att ta kurser och skriva en avhandling kommer att ha visat förmågan att utföra inriktad forskning och slutföra ett forskningsprojekt. Denna grad är lämplig för studenter som önskar utöva en

Ph.D. grad senare. En elev som fullgör MS-examen genom att ta enbart kurser har visat stark prestation på kurser på forskarnivå som förbereder studenten för en karriär inom avancerad forskning och utveckling i branschen.

Forskningsområdet för datavetenskapsprogrammet på KAUST omfattar följande områden:

  • Konstgjord intelligens och maskinlärande
  • Computational Biosciences
  • Datasystem och databaser
  • Högpresterande datorer
  • Teoretisk datavetenskap
  • Visual Computing

Krav på magisterexamen

Det är ensam ansvaret för studenten att planera sitt doktorandprogram i samråd med sin rådgivare. Studenterna är skyldiga att uppfylla alla deadlines. Eleverna bör vara medvetna om att de flesta kärnkurserna endast erbjuds en gång per år. Magisterexamen (MS) utges vid lyckad slutförande av minst 36 kredit timmar. Ett minimum GPA på 3,0 måste uppnås för att examinera. Individuella kurser kräver minst en "B-" för kurskredit. Studenter förväntas slutföra MS-examen i tre terminer och en sommar session.

Kurskrav

  • Kärnkurser
  • Valbara kurser
  • Forskning / Capstone Experience
  • Graduate Seminar 298 (non-credit): Alla studenter är skyldiga att registrera och få en tillfredsställande betyg för varje termin som programmet kräver att de deltar i.

Mer information finns i programguiden .

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per ... Läs mer

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per faculty for past 3 consecutive years running (Qs world university rankings), we’re dedicated to advancing science and technology through interdisciplinary research, education, and innovation. Läs mindre