Master i datavetenskap

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Var en drivkraft på den globala arenan

Som ämne befinner sig datavetenskap i konstant flöde, vilket bevisas av alltmer relevanta ämnen som Big Data och den "digitala agendan". Globalisering och digitalisering av företag och samhälle leder till ett stort - och till stor del otillfredsställt - behov av IT-specialister.

Förutom andra ämnen finns det flaskhalsar bland IT-specialister med djup kunskap om cybersäkerhet. Den stora efterfrågan beror till stor del också på att dessa inte bara krävs inom IT-industrin utan också i alla användarindustrier.

Fakta

Grad: Studiemodell: Varaktighet:
Master of Science (M.Sc.) på Campus 2 semestrar
intag: Undervisning Antagning
Bad Honnef: september
Berlin: oktober
från 6 295 EUR per termin Kandidatexamen, placeringstest vid behov,
bevis på engelska

Vad du kommer att lära av oss

Masterprogrammet i datavetenskap förbereder dig optimalt för en karriär inom en av de viktigaste domänerna i den framtida företagsvärlden.

 • Du kommer att förvärva kunskap och färdigheter som krävs för att designa cybersecurity-system i utvecklingsprojekt och IT-infrastrukturer.
 • Du kommer att lära dig att välja lämpliga verktyg, processer och algoritmer för en mängd praktiska uppgifter.
 • Med utgångspunkt i fasta teoretiska grunder inom cybersäkerhet och kryptologi kommer du att utforska banbrytande ämnen som kvantberäkning, blockchain-teori och mer.

Studiekurs överblick

1: a halvåret

 • Algorithmics
 • Cybersäkerhet och dataskydd
 • Avancerad cybersäkerhet
 • krypto~~POS=TRUNC
 • Blockchain
 • Datavetenskap och samhälle

2: a halvåret

 • Kvantberäkning
 • IT-projektledning
 • Examensarbete och kollokvium129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Förväg / Unsplash

Hur fungerar studien?

För våra två terminers magisterexamen behöver du en kandidatexamen med 240 hp. Om du redan har relevant yrkeserfarenhet eller tar vår TASC-placeringsexamen, kan en kandidatexamen med 180 hp också vara tillräcklig.

Där du studerar

Du kan fortsätta vår internationella magisterexamen för humanresurshantering på de två tyska campuserna i Bad Honnef och Berlin.

Karriärmöjligheter

Dator- och informationsforskningsforskare

Som dator- och informationsforskningsforskare (datorforskare i korthet) kommer du att analysera komplexa problem inom en rad olika områden, inklusive företag, vetenskap, medicin, för att utveckla datorstöda lösningar. Datorforskare är teoretiker, designers och uppfinnare allt i ett och hjälper till att påverka företagens framtid via innovativ teknik och datorsystem.

Databasadministratör

Som databasadministratör kommer du att ansvara för planering, design och utveckling av databasapplikationer. Att säkerställa tillgänglighet och upprätthålla datasäkerhet kommer också att vara en av dina uppgifter. Du testar regelbundet databaser och tillhörande program för att identifiera eventuella fel som ska korrigeras, ändringar som ska göras och säkerhetsåtgärder som ska genomföras.

Programvara / webbutvecklare

Som programutvecklare kommer du att designa, implementera och ändra datorprogram. Detta kan involvera både applikationsprogramvara, dvs. programvara avsedd för allmänheten och kommersiella ändamål, och systemprogramvara dvs. programvara som garanterar att datorsystemen fungerar smidigt och effektivt.

Som webbutvecklare skapar och underhåller du webbplatser. Du kommer att övervaka den tekniska strukturen på webbplatsen (back-end) och / eller den visuella layouten och innehållet (front-end). Webbutvecklare agerar ofta som "webbansvariga" och ansvarar för att webbplatser fungerar korrekt.

Senast uppdaterad Jan 2020

Om skolan

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Läs mer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Läs mindre
Bad Honnef , berlin , Munich + 2 Mer Mindre