Master i design för mat
POLI.design
Nyckelinformation
Campus läge
Milan, Italien
språk
Engelsk
Studieformat
Blandad
Varaktighet
1 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 16 500 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
I samarbete med UNISG Università degli Studi di Scienze Gastronomiche di Pollenzo
Utbilda innovativa och hållbara produkttjänstedesigners genom ett experimentellt tillvägagångssätt som kombinerar design, teori, strategi, och lärande.
Specializing Master Design for Food integrerar omfattande designfärdigheter med tematiska och specifika kompetenser inom livsmedelsområdet, relaterade till humaniora, gastronomiska vetenskaper, teknik, och livsmedelsteknik.
Det, därför, ger en omfattande designkapacitet för processer och verktyg för utformningen av livsmedelsproduktservicesystemet och en serie specifika tematiska djupgående användbara för förståelsen av kultur, sociologiska och antropologiska faktorer och även vetenskapliga och tekniska.
I sin helhet ger den en förklarande och omfattande översikt över livsmedelssystemen, från jordbruksproduktion till livsmedelsbearbetning, från distribution till konsumtion, från planering till återvinning i ett cirkulärt ekonomiskt perspektiv.
Specialiserande Master utbildar design- och konsultprofiler som kan integrera kreativa och operativa färdigheter, genom utveckling av hårda och mjuka färdigheter, som utbildar deltagarna att arbeta i tvärvetenskapliga team, i konkurrenskraftiga och mycket strategiska sammanhang, i snabba och dynamiska privata och offentliga organisationer.
Titel släppt
I slutet av kursen kommer Diplom of Specializing Master in ”Design for Food” av Politecnico di Milano att delas ut.
Specialiseringsmasterprogrammet beviljar 60 CFU (Formative University Credits) motsvarande 60 högskolepoäng.
Programresultat
Specializing Master Design for Food syftar till att utbilda proffs, entreprenörer, oberoende innovatörer, tjänstemän med kompetens inom design och förvaltning av system, processer och produkter-tjänster inom livsmedelssektorn. Professionella profiler som kännetecknas av en profil som kombinerar designens design och experimentella tillvägagångssätt med den tematiska kunskapen om livsmedelssektorns logik i all dess förlängning "från fält till bord", inklusive de traditionella och mer avancerade produktions- och distributionssystemen och med specifika uppmärksamhet på hållbarhet.
Sektorn uttrycker redan former, experiment, erfarenheter, innovation och projektorienterade fall kräver transversell expertis som på ett strategiskt sätt kan integrera de olika designfaktorerna. Av denna anledning avslutar Specializing Master designen (i den disciplinära utvidgningen av system, strategier, tjänster, produkter-tjänster, kommunikation) och färdigheter inom livsmedelsteknik, som förts av Politecnico di Milano, med de tematiska och specifika inom matområdet. till humaniora, livsmedelsteknik och gastronomiska vetenskaper, fört av University of Gastronomic Sciences.
Deltagarna kommer att kunna:
- förstå de socioekonomiska och miljömässiga förändringarna inom sektorn
- skissera innovativa modeller och strategiska inriktningar för den specifika sektorn
- design för hållbarhet;
- förstå och utforma de territoriella effekterna av livsmedelsförsörjningskedjor;
- använda teoretiska och kritiska färdigheter för att definiera designmöjligheter;
- förstå och använda potentialen hos sektorns teknologier, såväl som huvudelementen i de olika leveranskedjornas produktionsprocesser;
- designa komplexa lösningar och deras artikulering i termer av produkt, tjänst, kommunikation och utrymme;
- hantera de viktigaste delarna av livsmedelssäkerhet och planering;
- hantera alla faser av processen för utformning, design, utveckling och implementering av en innovativ lösning i ett avancerat perspektiv som inkluderar deltagande tillvägagångssätt;
- använda specifika designverktyg för design.
Karriärmöjligheter
Jobbmöjligheterna för akademiker är mångfaldiga. Dessa kommer att vara utövare vars profiler kombinerar design och experimentell strategi med specifik kunskap om den underliggande logiken i livsmedelssektorn i dess utvidgning ”från fält till bord”, med tanke på traditionella och innovativa produktions- och distributionssystem, med särskild uppmärksamhet på hållbarhet.
Till exempel kan vi lista:
- &Food Project Manager: & FoU-chefer för förbättring och genomförande av livsmedelsbearbetnings- och produktionsprocesser.
- FOOD Service& Product Designer: yrkesverksamma specialiserade på utformning och designutveckling av hållbara livsmedelsprodukter och tjänster;
- FOOD Brand Manager: marknadschefer för utveckling och implementering av innovativa livsmedelsprodukt-servicelinjer;
- Startupper/entreprenör: uppfinnare och egenföretagare som kan omvandla innovativa idéer till hållbara nya företag inom jordbrukssektorn.
- FOOD Innovation Specialist: professionella och konsulter av innovativa livsmedelsstrategier och policyer inom företag, offentliga institutioner, forskningscentra och organisationer inom tredje sektorn.
Galleri
Läroplan
Didaktisk plan
Specialiserande Master Design for Food är organiserad enligt en blandning av teori och praktik som ser växlingen mellan lektioner och praktiska aktiviteter på projekt och övningar organiserade i form av workshops eller tillämpade erfarenheter, såsom studieturer och obligatorisk praktik.
Specializing Master Design for Food är strukturerad enligt en lektionsplan som ger:
- Frontallektioner: syftar till att introducera huvudteman för studier och förvärv av verktyg och metoder för analys och designutveckling; lektionerna hålls av en fakultet med professorer från Politecnico di Milano och University of Gastronomic Sciences i Pollenzo, förutom kvalificerade externa yrkesverksamma;
- Workshop: ”praktiska” aktiviteter som utvecklats i en studio (även i samarbete med externa företag) som syftar till tillämpning av verktyg och metoder för utveckling av produkttjänsteidéer;
- Studieresor: utbildningsresor som syftar till att närma sig de ämnen som behandlas, genom erfarenheter som tillämpas på verkliga sammanhang inom livsmedelssektorn;
- Praktik: 470 timmars träningserfarenhet i Mästarens partnerverklighet eller föreslås direkt av deltagarna i överenskommelse med mästarens samordning.
VAD ÄR EN STUDIERESA?
En studieresa är en praktisk erfarenhet som syftar till att förstå platsens gastronomiska komplexitet och lära sig att resa för ett gastronomiskt syfte. Det representerar en unik lokal inlärningsupplevelse, kombinerar utbildningsbesök, evenemang och provsmakningar. Genom förstahandsinteraktioner med producenter och intressenter, studenter har tillgång till backstage för typiska livsmedelsprodukter.
Varje studieresa ger en möjlighet att upptäcka och analysera ett livsmedelssystem genom en helhetssyn, belysa sambandet mellan mat och landskap, tid, människor, arkitektur, miljö och ritualer.
Studiereseprogrammet består av utbildningsaktiviteter, inklusive besök på produktionsanläggningar, samtal med proffs och didaktiska måltider, låta eleverna kritiskt reflektera över ursprungsbegrepp, äkthet, tradition och innovation samtidigt som de förses med specifika geografiska, historiska och socio-antropologiska sammanhang.
Den didaktiska planen innehåller två studieresor:
• en kortare (4 dagar)
En fullständig nedsänkning för att fördjupa sig i de specifika matämnena i ett typiskt italienskt område.
• en längre (ca 10 dagar)
En upplevelse som blandar klassrumsinlärningsaktiviteter (på campus vid universitetet för gastronomiska vetenskaper i Pollenzo) och besök på produktionsanläggningar i det omgivande området.
Kostnaderna för studieresor (resor, rum och styrelse) ingår i anmälningsavgiften.
Antagningar
Ranking
- 1:a i Italien
- 4:a i Europa
- 8:a i världen
Politecnico di Milano - QS Ranking 2023 i kategorin Konst och design
Studieavgift för programmet
Stipendier och finansiering
Det finns 1 partiell befrielse på 25 % och 1 partiell befrielse på 50 % som kan tillämpas på deltagaravgiften för Specializing Master in Design for Food vid Politecnico di Milano, tredje upplagan.
Deadline för att lämna in ansökningar om partiell befrielse är 16/07/2023 – 23.59 (GMT +1 – italiensk tidszon).
-----
POLI.design erbjuder Politecnico di Milanos community en 50 % rabatt som ska tillämpas på deltagaravgiften för en specialiserad master- eller högskolekurs på I- och II-nivå / Post Graduate Program / Fortbildningskurs som POLI.design hanterar och tillhandahåller. Rabatten gäller intern personal (dvs. strukturerade lärare och teknisk och administrativ personal) med aktiva kontrakt på Politecnico di Milano och medlemmar av deras hushåll .
Hur det fungerar:
För att dra nytta av rabatten behöver du:
- skicka urvalsansökan till den valda kursen med relevanta nödvändiga dokument;
- klara urvalen;
- skicka en kopia av den sökandes familjestatus.