Master i ekonomisk analys av lag

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Master i ekonomisk juridisk analys för dig närmare den juridiska världen med en annan metod än den traditionella analysen som tillämpas av advokater. Genom denna metod används ekonomiskt resonemang för att analysera lagar och andra regleringssystem, såsom kontrakt, rättspraxis och alla typer av sociala regler som är relaterade till företaget. Huvudsyftet med AED är sökandet efter effektivitet i rättssystem och i andra mekanismer för social organisation, såsom institutioner och offentlig politik, vars mål är att utbilda studenten som expert på juridisk rådgivning.

Med utgångspunkt från den ekonomiska analysen av lagen förstås juridiska normer och offentlig politik som en källa till incitament och reflektera över deras juridiska, ekonomiska och sociala konsekvenser. Detta tillvägagångssätt utgör den viktigaste innovationen inom juridikområdet under de senaste decennierna och har ett växande inflytande i lagskolorna för de bästa universiteten i världen. 21-talets advokatbyrå står inför den enorma utmaningen att behärska de samhällsvetenskapliga verktygen för att förbättra sin yrkesutveckling i en värld som kräver tvärvetenskaplighet dagligen. Därför erbjuder masteren i ekonomisk analys av juridik och offentlig förvaltning en unik möjlighet att genomföra tvärvetenskapliga och officiella forskarutbildningar som stärker juridisk kunskap genom interaktion med ekonomin och andra samhällsvetenskaper för att erbjuda en adekvat juridisk och ekonomisk rådgivning.

Bostad vid Harvard Law School (HLS): Kurs i juridik och ekonomi

Studenterna av magisterexamen i ekonomisk analys av juridik och offentlig förvaltning kommer att kunna ta den intensiva kursen i ekonomisk analys av lagen som hålls årligen vid Harvard Law School med sponsring av Rafael del Pino Foundation. Kursen hålls i oktober och möjligheten att göra ovannämnda kurs erbjuds studenter som redan har avslutat masterkursen. För antagning till samma ska hänsyn tas både till studentens CV, den akademiska rekorden för MU, samt akademisk eller yrkeserfarenhet inom ämnet för studenten. Ett certifikat av kursen utfärdat av HLS kommer att tilldelas.

106823_5.jpg

Anledningar att ta magisterexamen i ekonomisk analys av lag vid EAE Business School

 1. Specialiseringskurs vid Harvard Law School
  Studenterna av magisterexamen i ekonomisk analys av juridik och offentlig förvaltning kommer att kunna ta den intensiva kursen i ekonomisk analys av lagen som utförs årligen med sponsring av Rafael del Pino Foundation. Kursen hålls i oktober och möjligheten att göra ovannämnda kurs erbjuds studenter som redan har avslutat masterkursen. För antagning till samma ska hänsyn tas både till studentens CV, den akademiska rekorden för MU, samt akademisk eller yrkeserfarenhet inom ämnet för studenten. Ett certifikat av kursen utfärdat av HLS kommer att tilldelas.


 2. International Talent Program
  Om du strävar efter en internationell professionell utveckling kommer du att få maximal synlighet bland de multinationella företagen som samarbetar med EAE genom sysselsättningsworkshops och intervjuer med headhunters och internationella urvalskonsulter.


 3. Prestige Cloister
  Fakulteten består av professorer från nationella och internationella universitet samt toppledare i den offentliga förvaltningen och jurister av erkänd prestige.


 4. Business Management Module
  Befälhavaren har en modul på företagsekonomi som tillåter studenter att välja bland 34 minderåriga att studera nyckelhanteringsområden (ekonomi, redovisning, projektledning, personal, kommunikation, marknadsföring, Supply Chain, internationell verksamhet eller Design Thinking, bland andra). .


 5. Business Networking
  Möten med yrkesverksamma från stora företag och andra studenter, vilket gör att du kan utöka ditt kontaktnät. År 2017 anordnade vi möten med chefer från företag som Microsoft, Red Bull, HP, CEPSA eller Grupo Hero, bland många andra.


 6. Officiell mästare
  Det är en officiell magisterexamen som regleras av Nationella myndigheten för utvärdering av kvalitet och ackreditering (ANECA), under utbildningsdepartementet, och godkänns i de 47 länder som utgör Europeiska högre utbildningsområdet (EHEA).

106827_7.jpg

Krav och antagning

dubbel Degree

Studenter som framgångsrikt genomfört programmet får en magisterexamen i ekonomisk analys av lag från EAE Business School och en OFFICIELL examen från Rey Juan Carlos University och Spaniens utbildningsministerium.

antagningen

Det grundläggande målet för vår antagning är att säkerställa lämpligheten av kandidater genom sin professionella och akademiska läroplanen. Alla deltagare måste få ut det mesta av denna lärande genom ett sammanhang där möjligt att utveckla en långsiktig relation med klasskamrater, lärare och alumner.

För att starta antagningsprocessen är det nödvändigt att fylla i motsvarande formulär så att kandidatens profil kan utvärderas av vår akademiska kommitté. Om antagningsbeslutet som utfärdats av den akademiska kommittén till magisterutbildningen i ekonomisk juridisk analys är positivt kan kandidaten formalisera sin anmälan till denna magister.

106809_proceso-admision-eae_1.jpg

karriärmöjligheter

Career Services yrken EAE Business School är ansvarig för att skapa nya arbetstillfällen som guidar och följer studenterna en analys av deras profil, för att uppnå sina karriärmål och justera deras förväntningar och intressen på arbetsmarknaden.

Karriäravdelningen organiserar också evenemang för att främja anställbarhet, t.ex. Bank of Opportunities med mer än 6 000 arbetserbjudanden publicerade per år; eller det internationella talangprogrammet, riktat till studenter som söker internationell utveckling och synlighet i multinationella företag, med workshops och intervjuer med headhunters från olika delar av världen. EAE deltar också i anställbarhetsprogrammen för varumärken med bra projektion som L'Oreal, Banco Sabadell, Leroy Merlin, Kyocera, Schneider Electric, IBM, bland annat, vilka studenter har tillgång till.

Denna Master ger den utbildning som krävs för att utveckla en professionell karriär inom advokatbyråer och företag, som i den offentliga sektorn och internationella institutioner. Tvärvetenskaplig utbildning i juridik och ekonomi gör det möjligt för studenter att arbeta i professionella tjänster företag och rådgivning och rättsliga eller tvärvetenskapliga avdelningar företag och andra enheter. I sin tur ledarutbildning och allmän ordning, ger studenterna möjlighet att komma in på arbetsmarknaden i statliga myndigheter, internationella organisationer eller icke-statliga organisationer. Slutligen, upplevelsen av våra alumner visar är mycket lämpligt för dem som är engagerade i politiken och strävar efter att regeringsansvar formation som erhållits i programmet.

Några av de företag som Masters tidigare studenter är relaterade till är Uría, Calvo Sotelo, Link Laters, DLA, McKinsey, Deloitte, EY. Vi finner också tidigare masters studenter som har ansvarsområden i offentliga organ som nationella eller regionala ministerier, eller politiska kontor (guvernörer, suppleanter). Slutligen hittar vi mastersexamen i forskningscentra och studieskåp (Mapfre, La Caixa, BBVA, bland annat).

Det bör noteras att en bra del av magisterexamen har fortsatt sina akademiska studier att få doktorsexamen i juridik och ekonomi i viktiga spanska och utländska universitet. "

Vissa uppgifter från vår anställningsrapport

 • 93% av studenterna hittar arbete inom sex månader efter att de har avslutat programmet
 • 34% ökade sin lön till 30% ett år efter examen
 • 67% av studenterna har uppnått en arbetsmöjlighet genom några av de tillgängliga resorna via EAE Business School
 • 74% accepterar ett nytt yrkeserbjudande efter examen
Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives an ... Läs mer

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives and managers. Every year students from more than 45 nationalities gain professional qualification at EAE to hold positions of responsibility within the business world. Läs mindre
Barcelona , madrid , Barcelona , madrid , New York , Shanghai + 5 Mer Mindre