Master i entreprenörskap och innovation

Allmänt

2 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Under beskydd av

128285_LogoUfficiale-300x126.png

Rome Business School 's Master in Entrepreneurship and Innovation har utformats för att ge deltagarna en inlärningsupplevelse som tidigare endast var tillgänglig för startande grundare på ett accelerator- eller inkubatorprogram. Det inbyggda samarbetet med det bredare företagande ekosystemet har utformats för att ta professionella, chefer, individer i syfte att bli företagare genom stegen som är involverade i att utveckla en idé till ett kommersiellt eller socialt företag.

Anledningarna till varför

International Bootcamp i Barcelona, New York eller Rom

Rome Business School erbjuder dig chansen att finslipa dina kompetenser och berika din kunskap om entreprenörskap, innovation och andra viktiga ämnen i näringslivet genom att delta i våra internationella program i Rom, Barcelona och New York, där du också kan utöka din professionellt nätverk. Detta bostadsprogram kommer mot en extra kostnad.

Program för mjuk kompetens

Grunden för en solid och framgångsrik karriär är utan tvekan de efterfrågade och berömda Soft Färdigheterna, kompetenser som hittar praktiska användningsområden i alla arbetsmiljöer och affärsområden. Vårt Soft Skills-program kommer att ge dig en grundlig och detaljerad kunskap och kännedom om dessa personliga mjuka färdigheter, underlättar deras personliga och professionella tillväxt.

Nätverk och partners

Rome Business School har solida partnerskap med flera världsberömda ledande företag, som Enel, Fendi, Bulgari, Eataly, IBM Italien, Land Rover och många fler. För att säkerställa att våra studenter kan bygga ett starkt professionellt nätverk, organiserar vi ständigt möten, besök, evenemang och gästföreläsningar med representanter från elitföretags ekosystem, uppmuntrar till interaktion mellan ledande proffs och studenterna och underlättar inlärningsprocessen.

Karriärsbana

Vårt skickliga och professionella team för karriärtjänster förser våra deltagare med en personlig karriärväg som är speciellt utformad för att forma sin egen professionella profil för att bli en konkurrenskraftig person på dagens arbetsmarknad. Workshops med fokus på det hetaste ämnet för jobbsökande och karriärnätverk, individuella karriärrådgivningsmöten, vårt exklusiva evenemang " Rome Business School Talent Focus" och mer ovärderliga fördelar står till ditt förfogande för att säkerställa bästa start eller ett bra boost i din karriär!

Studera i Rom

Civilisationens vagga och hemland av ett ovärderligt kulturellt och konstnärligt arv är Rom det ultimata läget att leva en högre utbildning. dra nytta av de många vackra platserna och berikande initiativ som erbjuds av det romerska landskapet och lära sig i ett av de mest profilerade centra som tillverkats i Italien.

Strukturera

 • 6 månaders föreläsningar mjukfärdighetsprogram
 • 6 månader tillägnad karriärtjänster och öppet innovationslaboratorium
 • 4 Företagsbesök
 • Program för mjuk kompetens
 • Internationell Bootcamp som tillval

fördelar

 • Deltagande i RBS Open Innovation Lab Business lanserar Pitch Deck
 • Företagsbesök - Exempel inkluderar Alan Advantage, Lazio Innova Eco-Systems Startups, Seedble, Enel X.
 • Internationell studietur: Bootcamp i Barcelona eller New York
 • Kulturprogram - Vandringsturer i Rom
 • Mjuk kompetens program
 • Forskningsmetoder för affärsverkstad
 • Italiensk språkkurs - nybörjarnivå (A1 & A2)
 • Stöd för boende
 • Internationellt ID-kort för studenter - ISIC
 • Karriärtjänster

Innehåll

Inställning av Mind Opening & Knowledge Management

Den första delen av Rome Business School Master i entreprenörskap och innovation ger dig en omfattande förberedelse för sektorn och avgörande aspekter av andra relaterade områden, vilket initialt ger en bred överblick över den bredare förvaltningsvärlden.

Fokusering och specialisering

Utveckla de kompetenser som krävs för att möta och stärka nya behov inom olika områden i organisationen. Studera ämnen från entreprenörskap, ledarskap och strategi till marknadsföring, försäljning och PR.

Var en framtidsorienterad ledare

Lär dig mer om socialt entreprenörskap och trender, med fokus på entreprenörsfel.

Capstone Project

Gruppprojekt, som redan från början leds av entreprenörer, och utarbetat i samarbete med Open Innovation lab, med ett utrymme att utveckla en integrerad affärsplan och en prototyp av affärsidén / produkten.

Fakultet

Rome Business School 's Master in Entrepreneurship and Innovation: s kurser hålls av högt utvalda internationella universitetsprofessorer, utbildare och företagsledare, hämtade från en mängd olika operativa och professionella områden, från projektledning till digitalt entreprenörskap, från högteknologisk innovation till digital marknadsföring . Lärningsmetoden syftar till att förvärva kunskap för att överföra verkliga användbara kompetenser för deltagarnas professionella utveckling.

Magisterhandledare

Andrea Solimene - Digital entreprenör, projektledare, rådgivare, talare, föreläsare. Han arbetar med företag, nystartade företag, som entreprenörsrådgivare etc. För närvarande är han VD för Seedble - företag som lanserades i en tid av Digital Transformation med uppdraget att vara en viktig förändringskraft mot en bättre framtid. De arbetar med att främja innovation i Italien och tack vare det stora teamet och deras internationella samarbetspartners också i Nederländerna, Belgien, Schweiz, Sydafrika och Indien. Företaget Seedble är också ett partnerföretag för Open Innovation Lab vid Rome Business School .

Karriärtjänster

Med vår hjälp kan du skapa din karriärstrategi via en resa med självreflektion, utforskning och prestation. Detta program är utformat för att hjälpa dig hitta praktikplatser eller positioner i linje med dina ambitioner och förväntningar. I synnerhet erbjuder skolan följande tjänster till de inskrivna eleverna:

 • Individuellt karriärrådgivningsmöte
 • Rome Business School officiella karriärportal
 • Professionella workshops
 • Rome Business School Talent Focus

Open Innovation Lab

128286_open_innovation_lab-300x105.png

Open Innovation Lab är ett Rome Business School projekt utvecklat i samarbete med Seedble (företag som möjliggör förändring och innovation samt digital förändring av företag) som syftar till att skapa en plats där företag möter innovation och unga talanger. En exklusiv miljö där företag kan konvertera idéer till affärsmöjligheter i syfte att diversifiera sin verksamhet, påskynda sin position på sina målmarknader eller förbättra interna processer. Laben är en mötesplats där innovativa projekt kan odlas och företagens utmaningar kan övervinnas och där eleverna kan arbeta för sitt slutliga gruppprojekt.

EAE Business School - LAB Acceleration Program

128287_web_EAE-Business-School_Logo-300x110.jpg

EAE Business School presenterar entreprenörskapsprogrammet EAE LAB som främjar entreprenörsföretag med acceleratorn, vars syfte är att hjälpa nya företagare att utveckla sin verksamhet, samt att ge dem tillgång till mentorer och verktyg som krävs för att få upp sina företag och kör effektivt. Det främjar och hjälper tillväxten av innovativa affärsföretag.

Ansökningarna kommer att vara öppna och alla team bör ansöka genom att lämna in sina förslag till affärsprojekt till EAE Lab Acceleration Program.

Endast tio affärsprojekt av cirka 100 projektförslag kommer att väljas ut till EAE-labens accelerationsprogram som kommer att äga rum antingen på EAE Business School campus i Barcelona eller i Madrid.

* Transport- och boendekostnader täcks inte.

EAE LAB Acceleration-programmet omfattar en 5-månaders utbildningsperiod för de utvalda lagen, under vilken skolan ger dem ett fysiskt arbetsområde, rådgivningstjänster inom olika områden (juridisk, administrativ, redovisning och anställning), specifika kompetensutvecklingssessioner och två veckors utbildning moduler genom hela programmet samt coaching och mentorskap, bland andra aktiviteter. EAE LAB Inkubator avsätter en speciell plats för nätverkande mellan entreprenörer från de olika projekten, samt för att organisera presentationer från ledande företag och institutioner.

Placeringsgrad

I slutet av magistern fick 96% av studenterna en praktikplats i internationellt kända företag. Några av våra professionella partners:

128273_placement.png

Bootcamp runt om i världen

Finjustera dina entreprenörskompetenser och testa dem med den ultimata utmaningen: Rome Business School exklusiva Bootcamp i Barcelona, organiserat i samarbete med EAE Business School, och i New York, i partnerskap med Pace University, två vackra städer i framkant av innovation och bland de mest produktiva ekosystemen för start. Ett avancerat program som är utformat för att möta dig ansikte mot ansikte med realistiska affärsscenarier för att lösa och ge dig ett praktiskt sätt att lära och utveckla färdigheter. Allt med professionellt stöd av en handledare från toppklass arbetande företag!

Antagningsprocessen

Rome Business School arbetar hårt för att upprätthålla den högsta kvalitetsstandarden i de program vi erbjuder. Därför måste alla sökande genomgå en urvalsprocess strukturerad enligt följande för att säkerställa kandidaternas behörighet.

128274_admission_romebusinessschool.png

Antagningsprocessen syftar till att verifiera kandidatens behörighet att delta i Mästaren. Kandidatens akademiska historia, tidigare erfarenheter av ämnen som täcks av master, och motivation kommer att vara frågor i utvärderingen. När den har skickats kommer ansökan att utvärderas av Rome Business School akademiska kommitté. För att säkerställa applikationens lämplighet är det viktigt att leverera all nödvändig dokumentation.

Grad

128275_logo-viu-Universidad-Internacional-de-Valencia-sobre-fondo-blanco-300x127.png

Studenter som lyckas genomföra programmet kommer att få en dubbelcertifiering: Rome Business School examensbevis och en officiell certifiering av Universidad Internacional de Valencia (VIU), som ger 60 internationellt erkända högskolepoäng (60 hp).

Stipendier och undervisning

Enligt individens profil, erfarenhet och bevisad motivation kan kandidaten tilldelas ett stipendium som täcker en del av den totala undervisningsavgiften (upp till 25%). Berättigandet till ett eventuellt stipendium kommer att avgöras av Rome Business School akademiska kommitté vid utvärderingen av kandidatens ansökan.

Studieavgiften är 6800 euro on-campus och 5900 euro online. Stipend upp till 25% (tidsfrist: juni 26). Det kan betalas:

 • I avbetalningar
 • I en enda lösning (det här alternativet ger studenten 10% rabatt på det totala undervisningsavgiften)

Jumpstart resten av ditt liv!

Om du letar efter avancerad utbildning av högsta kvalitet inom ett visst affärsområde, otaliga möjligheter för kompetensutveckling och testning av dig själv, sätt att utöka ditt professionella nätverk och få kontakt med elitproffs som arbetar inom flera affärsområden, har vi exakt programmet för du. Därifrån är det allt upp till dig! Din beslutsamhet och vilja att lära sig och uppleva nya sätt att tänka på är allt du behöver för att få ut det mesta av ett av våra program och börja göra dig längs vägen mot framgång i din karriär.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries w ... Läs mer

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries worldwide. Läs mindre
rom , Italien online + 1 Mer Mindre