Master i fabriks- och maskinteknik inom livsmedelsindustrin

Allmänt

Programbeskrivning

  • Typ: Magisterexamen
  • Varaktighet: 2 år
  • Klass: LM-33 - Klass för magisterexamen i maskinteknik
  • Krediter: 120
  • Tillgång: Gratis

Magisterexamen i maskinteknik och livsmedelsindustriprodukter är avsedd som specifika mål:

  • skapandet av en figur med en solid förberedelse inom de sektorer som karaktäriserar utformningen av maskiner för livsmedelsindustrin, utformning och hantering av växter för livsmedelsindustrin och hantering av livsmedelsproduktionsprocesser;
  • Komplementär betoning på fördjupning av förpackningar och hållbarhet, simuleringsmodeller för att stödja design och förvaltning av livsmedelsindustrianläggningar och relaterad verksamhet relaterad till livsmedelssektorn.

Mästerskapets pedagogiska väg består av ett första år som syftar till ämnena inom livsmedelsindustrins vetenskapliga disciplinära sektorer, såsom mathygien, lantbruksmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och teknik. Detta för att fördjupa grundläggande kunskaper i livsmedelsindustrin som inte är typiska för den treåriga examen i teknik, för att kunna hantera lämpliga discipliner för det mer specialiserade och applikativa innehållet i det följande året.

Det första året är avslutat med kurser som innehåller matindustrin växter, allmänna anläggningar och livsmedelsindustrin tjänster samt en kurs om värme och massutbyte.

Det andra året ger en läroplan, med ämnen relaterade till karaktäriserande och relaterade sektorer, med kurser som syftar till design, automatisering och hantering av produktion, i syfte att undersöka specifika frågor och ge kandidaten en lämplig förberedelse för utförandet av hans framtida arbete eller fördjupa sin utbildning i doktorand- och masterkurser.

Kursen avslutas med de valda aktiviteterna och övriga aktiviteter med möjlighet att arbeta i laboratorierna för praktiska erfarenheter och genomföra praktik på företag inom sektorn. Det kommer också att bli ett prov på engelska språkkunskaper för att garantera tillräcklig kunskap till studenter innan de går in i arbetslivet.

Det finns gott om utrymme för arbetet med att förbereda masterprojektet, där studenten måste göra en stor insats för att förbereda ett papper med teknisk och vetenskaplig innehåll på hög nivå.

För i Parma

Inrättandet av denna masterkurs i maskinteknik är utformad för att bäst assimilera särdrag i en sektor, såsom livsmedelsindustrin, som kombinerar högt tvärvetenskapliga aspekter, svår att tillgodogöra sig av specifika riktningar inom maskinteknik.

Den tekniska utvecklingen inom livsmedelsindustrin tvingar sektorns ingenjörs- och anläggningsteknikföretag att skapa specifika uppfriskningskurser, eller föreslå utbildning av mästare för att fylla luckorna i teknik, mikrobiologi och matkemi. Kursen syftar till att ge dig en global förståelse för aspekter av livsmedelsindustrin som aldrig har tagits upp, vilket gör att du kan komma direkt in i produktiviteten i livsmedelsindustrin. Inom det första året av examen har du möjlighet att hitta ett jobb på 100% (slutlig anställning Istat - Arbetskrafter - AlmaLaurea).

Denna siffra är ännu bättre än det nationella genomsnittet för maskinteknik (nationellt genomsnitt 73,7%)

Vad väntar på dig efter examen

Som examen, maskiningenjör av växter och maskiner inom livsmedelsindustrin hittar du anställning inom mekanisk och elektromekanisk industri, företag och institutioner för energiproduktion och konvertering, anläggningsteknikföretag, automation och robotindustri, företag tillverkning i allmänhet för produktion, installation och provning, underhåll och hantering av maskiner, produktionslinjer och avdelningar och komplexa system.

De viktigaste funktionerna som du kommer att kunna utföra kommer att vara att leda till livsmedelsproduktionshantering, design av maskiner och växter inom livsmedelsindustrin, planering och programplanering av livsmedelsproduktion, hantering av komplexa system, projektledning med hänvisning till hantering av livsmedelsanläggningar, hjälp till försäljning av komplexa matväxter och design och verifiering av livsmedelsförpackningar

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Läs mindre