Master i finans

Harbour Space

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Master i finans

Harbour Space

Detta program är utformat för att förbereda kandidatexamen för en framgångsrik karriär i Fintech . Men innan du väljer en jaktmark och bestämmer dig för att göra ditt varumärke i finansbranschen måste du förstå några grundläggande principer och lära dig grundläggande drivrutiner för den allt mer komplexa industrin.

et7oNågra förutsättningar kommer att krävas för antagning. Talangfulla sökande med starka tekniska och kvantitativa färdigheter, kombinerat med en personlig körning för att inte lösa status quo, kommer att kunna dra full nytta av denna transformativa kurs.

Den första delen av läroplanen kommer att ge en grundlig översikt över finansindustrin genom att fokusera på de grundläggande hörnstenar som gör det möjligt att existera och fungera effektivt. Den andra delen av programmet kommer att fokusera på den tekniska utvecklingen som stör och omvandlar industrin.

Under kursen kommer särskild tonvikt att ges på de praktiska tillämpningarna av de ämnen som omfattas av fallstudier och ett praktiskt projekt som kommer att kulminera i en presentation till en expertpanel som hjälper dig att öppna dörren till Finansens framtid.

Inträde - Färdigheter och motivation krävs

Kompetens:

 • Stark kvantitativ eller analytisk bakgrund
 • IT / Software design
 • Matte
 • Teknologi
 • Tillämpad vetenskap

Motivering:

 • Energi
 • Själv motivation
 • Passion att utföra
 • Kör för att bygga en karriär i Fintech

Sammanfattning av programmoduler

 1. Ekonomi 101 - Grundmodulen om ekonomins grunder, och lite historia. Grundläggande begrepp och ekonomiska principer. Vilken pengar är. Makro kontra mikroekonomi. Skulder, räntor och penningpolitik. Valutor och internationell handel.
 2. Finansiell översikt - Företagsekonomi, Offentliga finanser, Personliga finanser, Finansmarknader, Finansiella tjänster ... Vad är Finans och varför, trots många kriser, har det blivit en av de viktigaste hörnstenarna för företag, sysselsättning och ekonomisk tillväxt i det moderna samhället. Vem är nyckelaktörerna och vilka roller spelar de.
 3. Bank, försäkring och finansiella tjänster - Vad är banker och varför behöver vi dem? Emittenter, Investerare och Finansinstituten förbinder dem. Hur bank- och försäkringsbranschen för närvarande är organiserad och reglerad. Corporate and Investment Banking. Kapitalmarknader och värdepappersservice. Transaktionstjänster. Konsument, detaljhandel, affärsbank och försäkring.
 4. Finansiella produkter - Obligationer, aktier och andra finansiella instrument organiseras i allmänhet av Assets Class, som alla arbetar inom sin egen marknad och idiosynkratiska regler. Derivat - Vad är derivat och varför är de så viktiga? Framåt, swappar och alternativ, en grundläggande primer av produkterna, strategier, modellering och praktiska tillämpningar. Strukturer, Marknadsförare, Kvanthandlare och forskningsanalytiker, Subprime-krisen, Kreditkrisen, Systemrisk och Reglering.
 5. En introduktion till finansiella marknader - Vad är finansiella marknader och hur är de strukturerad. Nyckelspelare. OTC vs Exchange handlas. Clearing. Börs. Livscykeln för en finansiell transaktion. Transaktionskostnader. Risker. Centraliserad infrastruktur.
 6. Legal, Accounting, Tax, Regulations and Compliance - Den här modulen kan låta som den mest tråkiga av dem alla, men var inte för snabb att döma! Förutom att den inte kan avtagas från finansens kärnväv, är det ofta i de mest förbisedda områdena att möjligheter finns i överflöd, särskilt när de är systemiskt viktiga funktioner inom finansindustrin, som inte skulle existera utan dem. Även om stor reglering skapar ett högt hinder för inträde för nya spelare, öppnar Regtech nya dörrar för att navigera mer effektivt genom denna komplexa labyrint.
 7. Fintech 1.0: Den stora uppdelningen av finansiella institutioner - Tekniken har utvecklats till den punkt som de små smarta nybörjare nu tar på bank- och försäkringsjättarna genom att utmana den mycket förutsättning som industrin har funnits i årtionden genom att erbjuda alternativa tjänster , inte bara genom att inkräkta på deras dominans utan genom att tvinga en utveckling i partnerskap med dem. Digitala banker, Investeringsplattformar, Försäkringsbrev, Peer-to-peer-utlåning.
 8. Betalningar och Transaktionstjänster - Den grundläggande VVS och livsnerven i finans. Översikt över olika betalningssystem och deras kostnadsstrukturer. Huvudspelare och befintlig teknik kontra avbrott från de nya aktörerna.
 9. Valutamarknaden - valutakursen är överlägset den största finansiella marknaden i volym och domineras av banker. Hur fungerar det, vem är nyckelaktörerna och som börjar störa det.
 10. Algorrading - I den algoritmiska handelskursen lär du dig att använda avancerade matematiska modeller, mönster och tekniska indikatorer för att göra höghastighetstransaktioner på finansmarknaderna, hur effektivt använda snabbkompatibilitet och komplexa AI-algoritmer för att skapa och bestämma handelsstrategier för optimal avkastning.
 11. Fintech 2.0: 15. Finansens framtid: det är i dina händer! - Fortsätt ... av dig! Denna modul ger studenterna möjlighet att skina genom att tillämpa sina kunskaper och kunskaper från kursen för att arbeta med sina ursprungliga idéer och presentera dem för en panel av akademiska och industriella experter.
 12. Blockchain och den distribuerade Ledger Revolutionen - Även om Bitcoin har gjort många rubriker sedan dess mystiska utseende på det finansiella skedet, är det processen och konceptet bakom det som har potential att vara särskilt omvandlande i finansbranschen.
 13. Stora data i finanser - Eftersom stora finansiella institutioner hotas i de flesta av sina kärnverksamheter drar de fortfarande stor nytta av att ha nyckeln till en kritisk massa av finansiella transaktionsflöden. Eftersom innehåll och information har blivit en alltmer värdefull resurs, liksom dess snabbhet och noggrannhet, börjar datavetenskap att bli en betydande differentiator.
 14. Cyber ​​Security and Stability of Markets - Eftersom finansmarknaden blir alltmer komplex och dematerialiserad, uppstår nya risker och hot mot dess integritet.
 15. Finansiell nyhet, information och forskning - När finansmarknaderna har vuxit har behovet av tillförlitlig information och de senaste nyheterna på marknaderna. En hel bransch har utvecklat kring dessa tjänster med företag som Bloomberg eller Thomson Reuters som matar hela finansekosystemet med den senaste informationen samt tillgång till enorma datamängder, analys och forskning som är avgörande för industrin.
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad August 6, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
Heltid
Information
Deadline
Locations
Spanien - Barcelona, Catalonia
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Spanien - Barcelona, Catalonia
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan