Master i finansiella marknader och alternativa investeringar (mFIA)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

 • Datum: Från 03/26/2020 till 07/22/2021
 • Plats: Palacio de la Bolsa ( Madrid) eller Virtual
 • Öppettider: torsdag och fredag från 6 till 9 och lördagar från 10:00 till 1 pm
 • Längd: 615 timmar (Lektioner)
 • Pris: 15 000 €

Nyhet:

I år, till utvecklingen av kursen i ansikte-till-ansikte-format, har vi lagt till flexibiliteten i att kunna delta i sessionerna VIRTUAL genom att sända dem via live-streaming. På detta sätt kommer den student som på grund av professionella eller personliga omständigheter inte kan delta i en session inte förlora kursens kontinuitet.

Denna omständighet ger också en extra fördel för alla de yrkesverksamma som bor utanför Madrid och som har svårigheter att regelbundet delta i ansikte-till-ansikte-klasser, eftersom de kommer att kunna registrera sig för kursen i virtuellt format utan att behöva resa för att delta i klasserna genom klassrummet virtuell. Kostnaden för mästaren i denna modalitet är 12 000 euro.

Om du är intresserad av att dra nytta av denna modalitet, ange att du måste inkludera följande kod när du formaliserar registreringen: "VIRTUAL" och motsvarande rabatt kommer att tillämpas.

Om du har några frågor, skriv till institutobme@grupobme.es så förklarar vi metodiken.

Statistics on a laptop

presentation

Sedan det skapades för mer än 20 år sedan har Instituto BME åtagit sig att utbilda utvecklingen inom finanssektorn och försökt tillhandahålla all den kunskap och kunskap som vi förstår att utvecklade finansmarknader behöver.

Den ökande komplexiteten som den ekonomiska förvaltningen har förvärvat, främst på grund av införandet av nya och sofistikerade produkter, kräver professionella chefer en djup kunskap om både traditionella investeringstekniker och nya alternativ.

Medveten om detta behov och med syftet att tillhandahålla lösningar till finansmarknaden, startade Instituto BME 2007 Master i finansiella marknader och alternativa investeringar (mFIA). Ett ambitiöst program men med uppmärksamhet på detaljer där vi koncentrerar alla våra ansträngningar och erfarenheter för att förse marknaden med professionella förberedda på högsta nivå och som är villiga att möta de utmaningar som uppstår i deras yrkeskarriärer på ett beslutsamt och kreativt sätt.

Å andra sidan har händelser som är så viktiga som de som inträffade sedan 2008 förändrat vårt sätt att förstå finansmarknaderna och riskerna med att agera i dem, så mFIA anpassar sig och uppdaterar sitt program år efter år till marknadens verklighet. marknaden vid den tiden. Som en nyhet har vi i år lagt till en Artificial Intelligence-modul från och en annan från Blockchain som lägger till ytterligare 51 timmar till förra årets program.

Balansen vi gör i de tidigare utgåvorna kunde inte vara mer positiv: studenter som slutar med den högsta tekniska kvalificeringen för utförandet av sitt arbete och ett ekonomiskt samhälle som känner och värderar både programmet och de yrkesverksamma som har tagit det.

Högtalarnas engagemang som utgör den fantastiska lärarpersonalen och sponsrarnas ständiga stöd och intresse har gjort denna verklighet möjlig att i år har följande samarbetsenheter.

Valde två år i rad av tidningen El Mundo, som årligen producerar en ranking av bästa mästare, som den näst bästa mästaren i bank- och finansmarknader i Spanien.

riktar sig till

Ingenjörer eller kandidater i CC Economics, Business Administration and Management, Statistik, Fysik eller Matematik som:

 • Arbeta eller vill göra det i avdelningar i finansiella företag relaterade till förvaltningen av investeringar.
 • Fondförvaltare
 • Finansiella avdelningar
 • Kontroll- och riskhantering och revisionshanterare
 • För alla som vill få global utbildning som inte bara hjälper dem att uppnå examen i fråga utan också för resten av deras yrkeskarriär.

mål

Huvudmålet är att förse marknaden med professionella med högsta nivå inom förvaltningen av investeringar, med djup kunskap om de olika typerna av marknader och produkter. MFIA-mästaren:

 • Det kommer att fördjupa de olika investeringsstilarna, både traditionell och alternativ hantering, och i den tillhörande riskhanteringen.
 • Det ger verktyg och praktisk kunskap som gör det möjligt att tillämpa de mest avancerade och innovativa teknikerna i den nuvarande förvaltningen av fonder, tillgångar och investeringar.
 • Det kommer att göra det möjligt för studenter att möta alla framtida utmaningar relaterade till den nya ekonomiska miljön som finansmarknaderna utvecklas i.

anmärkningar

Begränsade platser, förfrågningar kommer att behandlas i strikt ankomstordning. De som är intresserade bör skicka Instituto BME , en gång registrerat, sitt CV och ett fotografi. När de mottagits kommer de att ta de nödvändiga urvalstesterna för att få tillgång till Master.

För att få magisterexamen i finansiella marknader och alternativa investeringar måste följande krav uppfyllas:

Skaffa godkänd betyg i slutbetyget för befälhavaren som kommer att beräknas enligt följande:

 • Sex midtermer med en vikt på 10% vardera.
 • Slutexamen av befälhavaren med en vikt på 20%.
 • Särskilt arbete som utförs i grupper under magisterexamen (ränteintäkter, säkring med aktieterminer, aktieoptionsstrategier, säkring av ränte- och valutaportföljer, investeringsfonder, riskhantering, bankreklam, regelverkets efterlevnad) med en vikt mellan alla på 10%.
 • Slutlig masteruppsats vid Financial Innovation Laboratory (mFIALaB) med en vikt på 10%.

Det är obligatoriskt att delta i klasser vars innehåll inte går in i slutprovet.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

Instituto BME es el centro de formación de Bolsas y Mercados Españoles (BME), el cuarto operador de mercados en Europa. Se constituye en 2005 continuando con la labor de difusión llevada a cabo desde ... Läs mer

Instituto BME es el centro de formación de Bolsas y Mercados Españoles (BME), el cuarto operador de mercados en Europa. Se constituye en 2005 continuando con la labor de difusión llevada a cabo desde 1990 por Instituto MEFF, como reflejo en el ámbito de la formación del proceso de integración del conjunto de mercados de valores y sistemas de compensación y liquidación existentes en España. Läs mindre