Master i fotonik

Allmänt

Programbeskrivning

Magisterprogrammet i fotonik är ett tvåårigt program som undervisas på engelska vid Institutet för fotonik, University of Eastern Finland , Joensuu, Finland. Magisterexamen i fotonik erbjuder enastående färdigheter som behövs i internationella karriärer inom optik, fotonik och relaterade områden. Programmet täcker alla viktiga aspekter från teori till praktiskt arbete i laboratorier med anläggningar i världsklass. Utbildningen baseras på högkvalitativ fotonikforskning på institutionen. Våra akademiker hittar arbete som teknologispecialister, forskare och projektledare i utvecklingsorganisationerna och FoU-avdelningarna inom fotonikindustrin.

Ett generöst stipendium erbjuds de studenter som är skyldiga att betala undervisning.

Finland är ett säkert, rent och teknologidrivet land som, som medlem i Europeiska unionen, aktivt främjar demokrati, rättsstatsprincipen och mänskliga rättigheter. Finland har en av de högsta levnadsstandarderna i världen och landet är känt som en av de globala ledarna inom välfärdskunskap och modern teknik. Det finländska utbildningssystemets höga kvalitet är internationellt erkänt.

Vem ska ansöka?

Utexaminerade som söker utmaningar inom optik och fotonik och som har en kandidatexamen eller motsvarande inom fysik, optik, fotonik, fysik och teknikvetenskap med en omfattande fysik grundutbildning eller annan disciplin relaterad till programmet, som medför kunskaper i fysik och matematik.

Studier

Master of Science (MSc) i Photonics är ett tvåårigt heltidsstudieprogram. Magisterexamen består av 120 högskolepoäng studier i ett huvudämne, fotonik. En ECTS-kredit motsvarar 25-30 timmars arbete.

Lärandemål

Målet med en magisterexamen i fotonik är att ge studenterna god kompetens till modern optik och fotonik på både teoretisk och experimentell nivå. Detta innehåller förmågan att förstå optiska fenomen, design och analys av optiska system, tillverkningsmetoder för fotoniska strukturer och förmåga till vetenskaplig och teknisk kommunikation inom fotonik. Allt detta ger förmågan att arbeta i fotonikrelaterade företag som expert och utvecklare och att fortsätta till doktorsexamen. studier i fotonik. Utbildningen baseras på högkvalitativ fotonikforskning på institutionen.

Gradstruktur
  • Kurser och laborationer 90 hp
  • Examensarbete 30 hp

Totalt 120 högskolepoäng

Studier består av följande moduler:

  • Allmänna studier ligger till grund för vidare studier.
  • Kärnkurser ger en grundläggande grund för interaktion mellan ljus och ljus-materia.
  • Laborationer innehåller en stor mängd övningar som arbetar med fotonik.
  • Vågor och spridning består av avancerade ämnen om modern ljusutbredning och spridning.
  • Light and Matter inspekterar ljusmässig interaktion på mikroskopisk nivå.
  • Skärmar, färger och program introducerar några speciella ämnen på optiken.
  • Examensarbetet är ditt eget stora projekt.
Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sust ... Läs mer

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sustainable future. Our research is ranked among the best in the world in several fields. Läs mindre
Joensuu , Kuopio + 1 Mer Mindre