Master i global politik och internationella relationer (Non-Thesis, Turkish)

Allmänt

Programbeskrivning

Chefsträning i världsstandarder

Skälen till upprättandet av masterprogrammet Global Politics and International Relations i icke-avhandlingsprogram är följande:

  • a. De icke-avhandlade masterprogrammen föredras av yrkesverksamma (byråkrater, soldater, polis) som vill specialisera sig inom sina områden, särskilt i näringslivet, även om det inte finns några akademiska karriärmål. Det finns ett öppet område i detta område, särskilt i Medelhavsområdet. Programmen i regionen (Akdeniz University, Isparta Süleyman Demirel University) är alla masterprogram med en avhandling och är avsedda för studenter som syftar till en akademisk karriär. Inrättandet av ett sådant program kommer att bidra till att täcka en klyfta i denna region. På detta sätt blir det ett lämpligt program för yrkesverksamma som vill bedriva en karriär och har akademisk expertis inom sina områden.
  • b. I näringslivet krävs kvalificerad personal för att förstå och analysera världspolitiken och ekonomin. För anställda i den privata sektorn som vill förbättra sig på detta område kommer detta program att föredras. På detta sätt kommer det att bidra till arbetet för arbetskraften i vårt land för att få kunskap och göra den kvalificerad.
  • c. Antalya Bilim University , Global Politics and International Relations Non-Thesis Masterprogram (100% turkiska) studenter kommer att göra inköp. Programmet syftar till att ge deltagarna färdigheter att förstå och analysera global politik och världspolitik, som blir allt viktigare idag.123854_pexels-photo-2990644.jpeg Markus Spiske temporausch.com / Pexels

Allmänna villkor

Programmet är "turkiskt".

Kandidater måste ha en kandidatexamen från en utländsk fakultet eller en högskola som har minst fyra års nationellt godkännande eller motsvarande rådet för högre utbildning (YÖK). Det har bildats genom att ta hänsyn till minimivillkoren som fastställs i kandidatens forskarutbildningsregler.

Programmet omfattar totalt 10 kurser och 1 seminariekurs (30 hp) för 3 semestrar.

För att avlägga examen förbereder studenterna "Graduation Project" utöver de normala kurserna.

ALES- och YDS-poäng i avsnittet om antagningskrav för antagning till programmet krävs inte.

Kurser hålls mellan 18:30 och 21:30 på vardagar på ABU City Campus (7-8: e våningen ovanför Markantalya AVM).

Det finns ingen sektionsbegränsning att registrera.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

ABU is a research university that offers interdisciplinary master and Ph.D. programs over a wide range of subjects.

ABU is a research university that offers interdisciplinary master and Ph.D. programs over a wide range of subjects. Läs mindre