Master i globala marknader, lokala kreativiteter (Erasmus Mundus International Master)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Global

Erasmus University Rotterdam (EUR) garanterar alla blivande studenter och omskrivande studenter att all utbildning kommer att erbjudas från och med den 1 september 2020; online, fysiskt på campus eller i en blandad form. Alla tentamen kommer också att äga rum om det behövs i anpassad form. Vi hoppas att detta meddelande försäkrar dig att om du fortfarande reserestriktioner kommer du fortfarande att kunna delta i vår utbildningsverksamhet digitalt.

Master of alt = "Global Markets, Local Creativities (Erasmus Mundus International Master)

alt = "Globala marknader, lokala kreativiteter (GLOCAL)

Denna tvååriga internationella mästare utnyttjar kompletterande och tvärvetenskaplig expertis, resurser och nätverk från fyra ledande universitet (konsortiet) i fyra innovativa städer:

 • Glasgow (Storbritannien)
 • Barcelona, ​​Spanien)
 • Rotterdam (Nederländerna)
 • Göttingen (Tyskland)

Programmet syftar till att undersöka hur lokala platser (kluster, städer och regioner) och lokala aktörer (företagare, företag och beslutsfattare) genererar lokal konkurrenskraft under globala marknadsvillkor. Detta tvååriga program utrustar dig med de kritiska färdigheterna för att känna till den övergripande komplementariteten mellan det globala och det lokala, men ger också möjligheter till praktisk erfarenhet.

Examen är idealisk för mycket begåvade studenter som söker en karriär i stads- eller allmänna politiska organisationer, multinationella företag, internationella konsultföretag, kulturella och kreativa industrier, media eller andra ideella organisationer. Studenterna kommer att uppmuntras att utforska en mängd tvärvetenskapliga perspektiv på processen och erfarenheten av globalisering ur ett platsbaserat perspektiv, särskilt städer, kreativa industrier, utveckling och lokala företagskulturer.

Programstruktur

Detta är en 2-årig heltidsexamen med två Pathways :

 1. “Alt =" Global History & Creative Cities " Pathway 1 (Glasgow, Barcelona, Rotterdam) som betonar ekonomiska ordningar, kreativa städer och industrier och historien om internationella relationer och globalisering. Pathway 1 är lämplig för sökande från akademisk bakgrund för konst och humaniora (engelska, litteratur, antropologi, språk etc.)
 2. "Alt =" Global Markets & Development " Pathway 2 (Glasgow, Barcelona, Göttingen) som betonar den globala politiska ekonomin, invandrarföretagande och global marknadsföring och massförbrukning. En akademisk bakgrund inom historia, ekonomi, företag, ledning, finans, sociologi , Statsvetenskap, internationella relationer eller annan socialvetenskap rekommenderas starkt för Pathway 2.

Andra huvudpersoner (som teknik, vetenskap, arkitektur etc.) kommer också att övervägas för inträde i programmet och för stipendiet om de har en akademisk bakgrund inom de målområden som anges ovan. De som ansöker om Pathway 2 rekommenderas starkt att ha en stark bakgrund inom samhällsvetenskapen

Vid ansökan måste kandidaterna ange sin Pathway preferens. Pathway sökväg kommer att övervägas under ansökningsprocessen och det förväntas att de sökande kommer att gå vidare med den valda Pathway inte under exceptionella omständigheter.

Alla studenter tillbringar sin första termin i Glasgow och den andra terminen i Barcelona och väljer sedan mellan Rotterdam ( Pathway 1) och Göttingen ( Pathway 2) under den tredje terminen beroende på tillgängliga positioner, intressen och språkfunktioner. All undervisning sker på engelska. Det uppmuntras att blivande studenter deltar i ytterligare språkstudier under hela programmet, vilket har potential att sträcka sig över fyra terminer. I programmet ingår också praktikplatser för icke-kredit- och icke-kreditbärare och industriella placeringar.

Den sista terminen kommer att ägnas åt att forska och skriva en avhandling under primärövervakning av professorer i Rotterdam eller Göttingen. Studenterna har möjlighet att få samlednad med andra universitetsprofessorer och bo i eller i närheten av ett av de fyra partneruniversiteten beroende på forskningsintressen, visumfrågor och tillgång till primärmaterial.

Avsatta lärandemål

GLOCAL: Lärandemål för studenter:

 • Erbjuder ett integrerat, internationellt och sammanhängande program som omfattar historien, teorin, institutionerna och kulturerna för global kapitalism;
 • Ge studenter en rad perspektiv på den globaliserade ekonomin, inklusive fokus på kreativa och kulturella ekonomier / industrier, städernas ekosystem som främjar företagande, kreativitet, innovation och företagskulturer;
 • Berika historisk förståelse och perspektiv på den globala ekonomin;
 • Uppmuntra och stödja eleverna genom olika undervisnings- och utvärderingsmetoder att utveckla kritiska, analytiska och praktiska kompetenser på hög nivå och därmed förbättra deras anställbarhet på den globala marknaden;
 • Utveckla interkulturella kommunikations- och samarbetsförmågor inom en europeisk och global ram och därmed utveckla ökade nivåer av kulturell känslighet och aktivt globalt medborgarskap.
 • Tillhandahålla studenter med fortlöpande professionell utveckling och överförbara färdigheter inklusive möjlighet att förvärva ytterligare språk och viktiga anställbarhetsfärdigheter genom arbetsplatser (som lagarbete, kommunikation och offentligt talande färdigheter, kulturell medvetenhet och andra);
 • Att ge en större medvetenhet om det europeiska projektet och EU: s värderingar;
 • Ge studenterna en större grad av initiativ, förtroende och entreprenörskap.

Sommarskola

En tvåveckors sommarskola kommer att äga rum i juli i slutet av år 1 och kommer att hållas med en annan partner varje år och detta kommer att inkludera associerade partners från hela världen. Ämnet kommer att beslutas på årsbasis och avser momentens trender och problem.

Viktig information:

Sommarskolan är valfri. Kostnaden för sommarskoleavgifterna är inbäddade i de totala programavgifterna oavsett om eleverna beslutar att gå på sommarskolan eller inte. Resekostnaderna och levnadskostnaderna som uppkommit under sommerskolan ingår dock inte i dessa utgifter.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Läs mer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Läs mindre