Master i hållbar förvaltning och produktion

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Översikt

Studier av hållbar förvaltning och produktion bygger på tvärvetenskapligt lärande, vilket krävs i det moderna samhället. Under studier löses företagens verkliga miljöproblem i samarbete med utövarna, såväl som praktiska tillämpade uppgifter för att förbättra miljöskyddets effektivitet. Effektiv kombination av obligatoriska och valbara studiemoduler ger studenter möjlighet till individuella studieplaner, vilket möjliggör förvärv av kompetenser inom områdena hållbar industriell utveckling, miljöskydd, politik och ekonomi.

Master + -modellen erbjuder antingen ett mästerverk i den valda disciplinen genom att välja Field Expert-spåret eller stärka de tvärvetenskapliga färdigheterna genom att välja det interdisciplinary Expert-spåret med betoning på ledaregenskaper eller ett val av en annan kompetens för att komplettera den valda disciplinen och uppnå en konkurrenskraftig fördel i sin karriär.

De viktigaste skälen att studera vid KTU:

 1. Programmet erkändes som det bästa ingenjörsstudiet i Europa för att förbereda specialister på hållbar industriutveckling 2013. Internationella miljöutmärkelsen ”Energy Globe” 2012.
 2. Starkt fokus på praktisk tillämpning: Eleverna utför sina individuella och teamarbeten i samarbete med litauiska industriföretag och organisationer.
 3. Master + -modellen erbjuder antingen ett mästerverk i specialiseringen eller att stärka lednings- / tvärvetenskapliga färdigheter genom att välja en individuell kompetensuppsättning som krävs för karriär.

Programstruktur

Förberedelse och ledning av miljöprojekt

 • Utveckling och ledning av miljöprojekt
 • Renare produktion
 • Ekodesign

Integration av tekniska processer

 • Miljöteknik
 • Ekodesign
 • Smarta och hållbara städer

Miljöanalys och bedömning av miljöpåverkan

 • Miljökonsekvensbedömning
 • Redovisning av miljöledning
 • Kemikalier riskhantering
 • Integrerad avfallshantering
 • Ekosystem och deras modellering

Ledarskap för hållbar utveckling

 • Miljöpolitik, lag och ekonomi
 • Hållbar förvaltning av naturresurser
 • Företagens sociala ansvar för hållbar energi
 • Hållbar konsumtion och produktion

Karriärmöjligheter

_ ”Kandidater i detta program har välutvecklat systematisk-logiskt tänkande, mycket praktisk och senaste teoretiska kunskaper om tekniker som används i modern industri och deras miljöpåverkan Förmågan hos sådana specialister att se situationen från olika håll - tekniska, ekonomiska, miljömässiga och sociala - är fascinerande och inspirerar tillit till deras professionella färdigheter. Jag tror att dessa specialister är välkomna inte bara i branschen utan också i näringslivet och offentliga institutioner. ”_ - AB“ Freda ”, produktions- och teknisk chef, Virginijus Brundza.

”Under mina magisterstudier lärde jag mig att tillämpa ett systematiskt tillvägagångssätt medan jag löste olika miljöfrågor. Jag fördjupade min kunskap om systemteori, hur den kan tillämpas i praktiskt arbete i företaget. Jag tillämpar den förvärvade kunskapen med framgång i vardagliga aktiviteter. Detta studieprogram är värdefullt inte bara för miljöspecialister utan också för företagare, chefer eftersom förvärvade kunskaper och praktiska färdigheter är inriktade på att förbättra företagens konkurrenskraft och samtidigt lösa olika affärsfrågor med miljövänliga metoder (renare produktion, miljöledning, livscykelbedömning , etc.). Jag kan säga att föreläsare i detta studieprogram är specialister inom sina områden, som kan intressera och involvera studenter både i studieprocesserna och i sökandet efter praktisk tillämpning av kunskapen; de förbättrar ständigt sin kvalifikation i lokala och internationella projekt, deltar i internationella konferenser och olika affärs- och miljöevenemang. Jag är glad att vi inte har tappat anslutningen till programmets föreläsare även efter examen, vi är inbjudna till konferenserna, mötet och fortsätter vårt ömsesidigt gynnsamma samarbete. ” - UAB “Diabaltika LT”, direktör, Ignas Kavaliūnas, LinkedIn.

Språkkrav

engelsk

Godkänt bevis på kompetens: FCE eller CAE, IELTS 6+ eller TOEFL 79+

eller Graduate Record Examenations (GRE) standardiserat antagningsprov.

Om dina tidigare studier har varit helt på engelska och det är markerat på ditt examensbevis eller utskrift, eller noteras i en bekräftelse från skolan som bekräftar att dina studier har varit på engelska, kan det hända att det inte krävs ytterligare engelsktest.

Om en sökande inte har något officiellt test kan onlineundersökningen organiseras av KTU.

För mer information om detta program, besök deras webbsida här .

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinar ... Läs mer

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinary study programmes and unforgettable study experience, KTU is fast forwarding to becoming an internationally acknowledged institution of higher education. Läs mindre