Master i industriell kemi

Allmänt

Programbeskrivning

Industriell kemi är den gren av kemi som utnyttjar specifik kemisk kunskap för att studera och utveckla förfaranden som syftar till att omvandla råmaterial till produkter som är till fördel för mänskligheten.

Den andra nivån i industriell kemi vid University of Parma består av teoretiska och praktiska kurser där de mest avancerade aspekterna av den kemiska industrin hanteras. Bland annat är den mest framstående studien av energieffektiva och mycket selektiva syntesförfaranden, inriktade på att minska miljöpåverkan och få högkvalitativa produkter för olika sektorer.

Detta program består av 11 obligatoriska ämnen som syftar till att utveckla både teoretiska och experimentella färdigheter (var och en med en tentamen för att bedöma inlärningsresultaten), en fritt valkurs och en slutlig laboratorieutbildning som varar minst sex månader.

Den andra nivåns examensprogram i industriell kemi förbereder kandidaterna för en yrkeskarriär inom industrikemi med möjlig anställning i R

Dessutom är kandidaterna förberedda för det liberala yrket, särskilt som konsulter, samt för att fortsätta sina studier till doktorsexamen. nivå, särskilt inom kemikalievetenskap och tillämpad kemi.

Ett dubbelutbildningsprogram är tillgängligt med kemisk teknologi vid Twente University (NL).

För mer information kontakta professor Enrico Cavalli, koordinator för antagningskommittén ( enrico.cavalli@unipr.it )

href = "https://cdlm-ci.unipr.it/en

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Läs mindre