Master i inredning

Allmänt

3 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

DENNA KURS HÄR I ENGLISH SPRÅK.

Kandidatkursen inom inredningsdesign syftar till ett innovativt humancentrerat tillvägagångssätt: det handlar inte bara om att designa ett utrymme utan också vad det erbjuder till användarna. Inredningsdesigners måste kunna hantera båda tekniska strategiska sidorna av ett projekt, från en noggrann analys, och för att ge de bästa lösningarna när det gäller rymdförbättring och servicedesign. De uppmanas att skapa utrymmen som förmedlar starka känslor, kombinerat med rätt val av möbler, ljus, material och färger. Detta ursprungliga och breda tillvägagångssätt uppmuntrar flera företag att be IED-mastere att arbeta med specifika projekt i syfte att utforma en effektiv och meningsfull användarupplevelse.

Detta internationella masterprogram utformas, skräddarsys och utförs helt i Milano, där Made in Italy möter italienska designsystem och där de mest intressanta och trendiga händelserna äger rum.

Mål - Masterkursen inom inredningsdesign riktar sig till kandidater som har fullgjort en examen i arkitektur och inredning. Olika bakgrund är föremål för utvärdering.

Metodik och struktur - Kursen reproducerar ett dynamiskt labb, en stor designstudio där eleverna vant sig att följa specifika riktlinjer, anpassa sitt språk till olika korta och arbeta i nära kontakt med flera yrkesverksamma. Teori förvärvas genom praktik genom att delta i workshops med företag och realisera tre huvudprojekt som kännetecknas av en växande komplexitet. Eleverna lär sig att möta kundernas förväntningar och behov, med hjälp av att varumärken och serviceföreningar ingår i utbildning och kritiska verifierare i deras portfölj. Studenterna får även självkännedom och självbefrämjande färdigheter, och lär sig att presentera sitt projekt på bästa sätt, hantera varje enskild detalj.

I början av kursen förvärvar deltagare med olika bakgrund en gemensam kulturell bas och förbättrar deras designtänkande, med fokus på metodiska aspekter, dvs användningen av "roll-metodiken", stegen att följa när korten lanseras, hur man närma sig ett projekt med ett företag etc. Sedan kombineras specifika kurser med tre huvudprojekt av ökad komplexitet som undersöker de viktigaste inredningsområdena. Dessa projekt simulerar verkligt professionellt tillvägagångssätt och struktureras i briefing, utveckling och presentation. Slutprojektet, liksom de andra, är utvecklat i partnerskap med ett företag, vilket ger deltagarna möjlighet att uppleva en professionell verklighet. Programmet innehåller också föreläsningar med kända designprofessorer och besök på företag, showroom, evenemang som Salone del Mobile och tvärvetenskapliga verkstäder.

I tidigare utgåvor har projekt utvecklats med: Amazon, Adidas, Kartell, Jacuzzi, Rizoma, TVS, Jacuzzi, Best Western, Fontanot, Azzurra, Tecnargilla.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Läs mindre
Milan , Milan , Milan + 2 Mer Mindre