Master i internationella relationer. Europa och Latinamerika

Allmänt

Programbeskrivning

Mästare med fokus på relationerna mellan Europa och Latinamerika studerade vid huvudkontoret för Argentina och Italien.

Kursen ger en akademisk och praktisk utbildning för att förstå, hantera, lösa och förutse problem och politiska institutionerna, ekonomiska och strategiska förändringar av myndigheter och privata företag som är kopplade till internationella relationer med särskild inriktning på Latinamerika och Europa .

Dess mål är:

 • Utbilda studenter som är intresserade av att integrera, regionala och internationella offentliga och privata organisationer som syftar relationer i Europa och Latinamerika
 • Utbildning för att utföra uppgifter tillämpad forskning inom de områden som omfattas av förbindelserna mellan EU och AL: institutioner och integrationsprocesser, internationalisering av små och medelstora, offentlig politik jämförs och de ekonomiska och handelsförbindelser.
 • Förbered experter för identifiering och hantering problem med institutionella, organisatoriska och strategiska karaktär inom den offentliga och den privata sektorn när det gäller internationella förbindelser EU och Latinamerika.

Utbildningsprojektet kombinerar traditionell disciplin akademisk corpus (ekonomi, juridik, statsvetenskap) med den typiska "approach" studier Europeiska unionens området - Latinamerika och egenskaperna hos de processer integrationsproblem.

slingor

Särskilt fokus på relationerna mellan Europa och Latinamerika.
Studeras, studenter och lärare: Internationellt
professionella praxis i internationella organisationer.

Underhålls bidrag från italienska utrikesministeriet för studieperiod i Italien. Eventuella rabatter enligt budget tillgången på kursen för studenter med akademiska meriter. myndigheter

 • Regi: Ph.D. loris Zanatta
 • Academic Coordinator: Ph.D. Nicolas Cherny
 • Samordning: Dott.ssa Eleonora Filice / Dott.ssa Valeria Engroba

Programstruktur

Längd: 1 år och lämnas eller 450 timmar av yrkesutövningen.
Start: 2 Maj 2018

studeras:

 • Klasser i Buenos Aires: Maj-December 2018
 • Klasser i Bologna: Januari-April 2019
 • Praktik i BA eller BO: Maj-augusti 2019

schema:

 • Buenos Aires klasser: Måndag till fredag ​​tidslucka på 18 till 22 timmar
 • Bologna klasser: måndag till fredag ​​från 9 till 17 timmar.
 • Den totala tidsplanen klasser är 504 timmar, mer 450 timmars praktik.

Språk: spanska och italienska. Intensiva språkkurser i början av den deltog väntat.

Programmet erbjuder intensiva italienska språkkurser och spanska

yrkesutövningen
Programmet ger för att utveckla 450 timmar yrkespraktik som kan utföras i erkända organ och institutioner i Italien eller Argentina.

Titel: "Magister i internationella relationer. Europa och Latinamerika", italienska examen.

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna (Italien) utfärdade ett diplom i italienska språket i enlighet med sina regler. Utan erkännande och giltighet i Rep. Argentina.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

La Representación en Argentina del Alma Mater Studiorum – Università di Bologna para toda Latinoamérica (1998), se inaugura con el propósito de crear un ámbito de discusión de los procesos de integrac ... Läs mer

La Representación en Argentina del Alma Mater Studiorum – Università di Bologna para toda Latinoamérica (1998), se inaugura con el propósito de crear un ámbito de discusión de los procesos de integración política y económica entre la Unión Europea y América Latina. Läs mindre