Master i konst- och kulturstudier med inriktning på konst, kultur och samhälle

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Erasmus University Rotterdam (EUR) garanterar alla blivande studenter och omskrivande studenter att all utbildning kommer att erbjudas från och med den 1 september 2020; online, fysiskt på campus eller i en blandad form. Alla tentamen kommer också att äga rum om det behövs i anpassad form. Vi hoppas att detta meddelande försäkrar dig att om du fortfarande reserestriktioner kommer du fortfarande att kunna delta i vår utbildningsverksamhet digitalt.

Master i konst- och kulturstudier med inriktning på konst, kultur och samhälle

Varför välja Arts, Culture and Society i Rotterdam?

I masterprogrammet Arts, Culture and Society lär vi dig färdigheterna att ge råd och bli en del av kulturorganisationer. Efter examen kommer du att vara experten att vända dig till för kunskaper om kulturell marknadsföring eller för en bättre förståelse av publikens smak och motiv.

Konst, kultur och samhälle erbjuder en unik strategi som integrerar dagens produktion, distribution och konsumtion av konst och kultur utöver och över nationella kulturella gränser. Du är utbildad att föreställa sig nya möjligheter och etablera nya modeller för organisering av konst och kultur genom att använda banbrytande insikter om politik, marknadsföring, publik och utbildning.

Karriärer

Detta masterprogram är idealiskt lämpat för äkta kulturälskare som vill förvandla sin passion till en karriär. Vi förbereder dig för lednings-, policy- eller kommunikationsställningar med företag och kulturinstitutioner som museer, teaterföretag och orkestrar, programföretag och förläggare. Men även om din ambition är en politik eller ledningsposition hos regeringen eller en roll i akademisk utbildning och forskning, är detta program ett utmärkt val.

Master Arts and Culture

Om specialiseringen: Konst, kultur och samhälle

I denna specialisering av alt = "Master Arts and Culture Studies, kommer du att få kunskap och få en bättre förståelse för utveckling, etablering och strategier för den internationella konstvärlden. Du kommer att studera dessa aspekter i relation till utvecklingen i samhället som helhet. Efter examen är du en professionell inom konst och kultur som kan bidra till teori och forskning om politik och organisationsfrågor inom konstvärlden.
Pre-master

För lovande kandidater som inte uppfyller alla anmälningskrav kör vi ett års förstudieprogram. Detta förberedande program riktar sig särskilt till studenter som har liten erfarenhet av sociologi och forskningsmetoder. Under förstudiet registrerar du dig på utvalda kurser på kandidatexamen i konst- och kulturstudier. Du kommer att bekanta dig med nyckelbegrepp inom sociologi, historia, kulturteori och internationellt utbyte av konst och kultur. Dessutom erbjuder vi ett antal kurser som har utvecklats speciellt för föråret. Efter avslutad pre-master kommer du att ha all den kunskap du behöver för att uppfylla kraven för masterprogrammet i konst- och kulturstudier.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Läs mer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Läs mindre