Master i konst- och kulturstudier med inriktning på kulturell ekonomi och entreprenörskap

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Erasmus University Rotterdam (EUR) garanterar alla blivande studenter och omskrivande studenter att all utbildning kommer att erbjudas från och med den 1 september 2020; online, fysiskt på campus eller i en blandad form. Alla tentamen kommer också att äga rum om det behövs i anpassad form. Vi hoppas att detta meddelande försäkrar dig att om du fortfarande reserestriktioner kommer du fortfarande att kunna delta i vår utbildningsverksamhet digitalt.

Master of Arts and Culture Studies med inriktning mot kulturell ekonomi och entreprenörskap

Varför välja kulturell ekonomi och entreprenörskap i Rotterdam?

I dagens kultursektor är kreativitet, innovation och entreprenörskap nyckeln. Detta gäller både för skapare och för dem som är engagerade i konst och kultur bakom kulisserna. Vill du utveckla nya och välgrundade idéer om hur man producerar, upprätthåller och sprider kreativa verk? Vill du skilja dig själv som en ledande tänkare vid korsningen mellan konst och ekonomi? Vill du fatta bättre beslut för din egen karriär inom konst och kultur? Då är masterprogrammet Kulturell ekonomi och entreprenörskap perfekt för dig.

I detta topprankade program får du en solid bakgrund inom kulturell ekonomi och forskningsmetoder. Du kommer att lära dig om den senaste utvecklingen inom ekonomisk tanke relaterad till konstmarknader och kreativa industrier, och du hanterar banbrytande strategier för kulturellt entreprenörskap.

I seminarier, workshops och under fältresor tillämpar du det du lär dig till faktiska fall. Studenter deltar regelbundet i att organisera evenemang i vår avdelning och få praktisk erfarenhet. Du avslutar det enåriga masterprogrammet med en avhandling där du bedriver ett ämne du väljer och du utvecklar färdigheterna för att bedriva din egen forskning.

Cultural Economics and Entrepreneurship

Om specialiseringen:

alt = "Kulturell ekonomi och entreprenörskap. Vårt program är unikt i sitt tillvägagångssätt. Utöver konsthanteringsprogram lägger vi en större tonvikt på teori och original empirisk forskning och på kulturell ekonomi. De färdigheter som vi kommer att utöva tillsammans är mycket eftertraktade i alla typer av organisationer som verkar inom kultursektorn, från kreativa nystartade företag till myndigheter.


Pre-master

För lovande kandidater som inte uppfyller alla anmälningskrav kör vi ett års förstudieprogram. Detta förberedande program riktar sig särskilt till studenter som har liten erfarenhet av sociologi och forskningsmetoder. Under förstudiet registrerar du dig på utvalda kurser på kandidatexamen i konst- och kulturstudier. Du kommer att bekanta dig med nyckelbegrepp inom sociologi, historia, kulturteori och internationellt utbyte av konst och kultur. Dessutom erbjuder vi ett antal kurser som har utvecklats speciellt för föråret. Efter avslutad pre-master kommer du att ha all den kunskap du behöver för att uppfylla kraven för masterprogrammet i konst- och kulturstudier.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Läs mer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Läs mindre