Master i kreativ skrivning (MLitt)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

På den här masterkursen lär du dig att producera bra, nyanserat skrivande och en kropp av arbete i antingen poesi, fiktion eller kreativ non-fiction. Vi kombinerar intensiva författares workshops, teknikfokuserade klasser och en-till-en-undervisning av utmärkta författare, tillsammans med fascinerande och användbara besök från författare, agenter och utgivare för att hjälpa dig på din kreativa resa.

Kursen är utformad för att utveckla din skrivande talang. Det låter dig intensivt fokusera på ett projekt samtidigt som man engagerar sig i en rad genrer och arbetssätt som bygger på vår rika kompetens inom nutidslitteratur, publicering, film, media och journalistik. Du kommer också att utveckla färdigheter i att lyssna, redigera och peer feedback.

Vår kurs är öppen för alla, oavsett om du redan är väl etablerad i din karriär och börjar med din kreativa resa eller vill ta vår MLitt senare i livet för att förbättra dina kunskaper och utforska nya kreativa möjligheter.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Du kommer att läras av internationellt erkänd poet och essayist Kathleen Jamie och fiction författare Liam Murray Bell och Kevin MacNeil

# 2 Du får en bred bild av litterärt liv med gästföreläsningar och besök från etablerade författare, agenter och redaktörer

# 3 Du kommer att delta i intensiva författares workshops

Flexibelt lärande

Om du är intresserad av att studera en modul från den här kursen, så skickar du doktorsexamen eller examensbeviset sedan till Graduate Admissions för att diskutera din kurs.

Kursinnehåll

Undervisningen på Stirling är indelad i två terminer, som löper från mitten av september till slutet av december och från januari till slutet av maj.

Undervisning

Du kommer att delta i intensiva författares workshops, teknikfokuserade moduler och ha en-till-en-undervisning av de främsta författarna på personalen. Det finns också spännande besök från författare, bokagenter, förläggare, poeter och andra som är involverade i den litterära världen.

Workshops, seminarier och gästföreläsningar hålls på campus. Under hela kursen uppmuntrar vi våra studenter att omfamna det bredare litterära livet genom att delta - även organisera - händelser, läsningar, festivaler och bibliotek.

bedömning

Bedömningen för varje modul du tar varierar men kan innehålla en kritisk uppsats, en journal eller ett kreativt projekt.

Bedömning av workshops beror på den litterära form som du har valt (prosa eller poesi), men kommer att baseras på läsning av tidskrifter och / eller anteckningsböcker, bokrecensioner och i vissa fall färdiga bitar av kreativt arbete.

Det viktigaste arbetet i kursen är den kreativa avhandlingen, som beräknas i slutet av sommaren. Detta borde vara cirka 15 000 ord prosa eller en samling på cirka 15 dikter. En avhandling kan vara en portfölj med kortare texter - berättelser, personliga uppsatser, dikter - eller en del av en roman. Det förväntas bli reviderat och polerat originalarbete, skrivet och presenterat enligt professionella standarder.

Om du inte går in på avhandlingen kan du få ett Diplom. Arbetet hos de bästa eleverna som fullgör kursen kan anses vara värd en MLitt med särskiljningsförmåga.

Kursdirektör

Dr Liam Murray Bell, kursdirektör

liam.bell@stir.ac.uk

Nyckelpersonal

Kursen lärs av dikter och essayist Kathleen Jamie och fiktionförfattare Liam Murray Bell.

Kathleen Jamie är en internationellt erkänd poet och har vunnit många utmärkelser - inklusive den skotska boken av årets pris, en framåtriktad pris och Costa Poetry Prize.

Liam Murray Bells första roman "Så det är" lockade Arts Council finansiering. Satt i Belfast, blev det hyllat som en vackert skriven debut roman om problemen. Hans senaste roman, "The Busker", var en skotsk bokförtroende "Pick" för 2014.

Kevin MacNeil är en romanförfattare, poet och manusförfattare. Hans senaste roman "The Brilliant and Forever" var förkortad för Saltire Fiction of the Year.

Chris Powici är en poet och tidigare redaktör för "Northwords Now". Hans senaste samling är "Denna vikt av ljus".

Alla lärare skriver också icke-fiction, recensioner och essäer, och är populära figurer på festivaler, litterära händelser och bostäder. Regelbundna besök från andra etablerade författare, förlag, redaktörer och agenter ger en bred bild av det litterära livet.

Avgifter - 2018/2019

  • Utomeuropeiska £ 15,250
  • Hem / EU £ 4 700
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre