Master i livsmedelsbioteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Programmål

Masterprogrammet i livsmedelsbioteknik syftar till att förbereda flerkompetenta experter inom produktionskvalitetskontroll, produktutveckling och innovation inom livsmedels- och dryckesindustrin. Den omfattande programplanen omfattar olika aspekter av studier av mikroorganismer, cellkulturer hos djur och växter, biologiskt aktiva ämnen, processer för homeostas och mänsklig näring, principer för genetisk och metabolisk teknik och tekniker för att bestämma effekterna av genetiskt modifierade produkter på bioobjekt. .

133782_bio.jpg

Programfördelar

Bioteknik är ett globalt expanderande område med avseende på både forskning och produktion. Livsmedelsbioteknik är en gren av livsmedelsvetenskap där moderna bioteknologiska tekniker används; å andra sidan är det en väsentlig del av biotekniken som syftar till att utveckla nya livsmedel som involverar biologiska system i deras bearbetning. Det integrerade programmet med föreläsningar, handledning, seminarier, laborationer, vetenskaplig, praktisk utbildning, fallstudier och forskningsperspektiv fokuserar på att förbättra elevernas kunskap och förståelse.

Detta masterprogram erbjuds av UrFU Institute of Chemical Engineering i samarbete med ITMO University (Saint Petersburg) och kombinerar fördelarna med att studera vid två stora ryska universitet. Grundläggande teoretisk förberedelse stöds av seminarier som levereras av branschspecialister och internationella experter och genom besök på livsmedelsbioteknologilaboratorier och industrier. Efter avslutad undervisningskomponent i masterprogrammet i livsmedelsbioteknik kommer en student att ha möjlighet till praktikbaserat lärande eller projektarbete med ramarna för att förbereda ett slutligt forskningsprojekt. Det kan utföras i ett forskningsinstitut eller universitetsforskningslaboratorium, eller livsmedelsbioteknikföretag. Projektfasen för masterstudiet i livsmedelsbioteknik är utformad så att eleverna kan tillämpa den kunskap de fick i praktiken.

Faciliteter

  • Fullt utrustat mikrobiologiskt och bioteknologisk laboratorium vid UrFU
  • Biokemiskt laboratorium vid UrFU
  • Ackrediterat forskningslaboratorium med komplex expertis och attestering av organiska material vid UrFU
  • Mini-bageri och bryggeri på ITMO
  • Laboratorium för reologiska egenskaper hos livsmedel vid ITMO
  • Forskningslaboratorium för specialiserade livsmedel vid ITMO

Viktiga discipliner

  • Ekonomisk analys och linjehantering (1: a termin, 3 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Filosofiska problem inom vetenskap och teknik (1: a termin, 3 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Moderna metoder i bioteknik (1: a termin, 3 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Forskningsmetoder inom bioteknologi / metodologiska grundläggande för bioteknisk forskning / känslomässig beteendekontroll för yrkesutövning (1: a termin, 3 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Informationsteknologi inom vetenskap och utbildning (1: a termin, 2 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Främmande språk för professionella ändamål (ryska) (1: a termin, 4 hp, UrFU, Ekaterinburg; 2: a termin, 4 hp, ITMO, Sankt Petersburg)
  • Design av biotekniska industrier (1: a termin, 4 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Metabolisk teknik i bioteknik (1: a termin, 3 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Näringsfysiologi (2: a termin, 3 hp, ITMO, Sankt Petersburg)
  • Bioteknologiska egenskaper Modifiering för ätliga råmaterial / Bioteknologisk modifiering av växtmaterial (2: a termin, 3 hp, ITMO, Sankt Petersburg)
  • Grunderna för jästbioteknologi / innovationsteknologi för öl (2: a termin, 3 poäng, ITMO, Sankt Petersburg)
  • Grunderna för alkoholfermentering / biotekniska grunderna för vinframställning (2: a termin, 3 poäng, ITMO, Saint-Petersburg)
  • Teknik för bearbetning av råmaterial för oljefrö / Teknik för bearbetning av råmaterial för oljefrö (2: a termin, 3 hp, ITMO, Sankt Petersburg)
  • Mikrobiologiska grunder för jäsningsindustrier / principer för mikrobiologisk teknik (2: a termin, 3 hp, ITMO, Sankt Petersburg)
  • Internationella standarder för bioteknik och livsmedelssäkerhet (3: e termin, 3 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Fysikokemiska metoder för kvalitetskontroll av biotekniska produkter (3: e termin, 4 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Biokatalys och biokatalytisk teknik (3: e termin, 3 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Molekylära genetiska metoder i livsmedelsbioteknik (3: e termin, 3 hp, UrFU, Jekaterinburg)
  • Masterstudentarbete (1: a termin, 5 hp, 3: e termin, 11 hp, UrFU, Ekaterinburg; 2: a termin, 4 hp, 4: e termin, 18 hp, ITMO, Saint-Petersburg)
  • Industrial Attachment (2: a termin, 4 hp, ITMO, Saint-Petersburg)
  • Forskningspraxis (3: e termin, 6 hp, UrFU, Ekaterinburg)
  • Pre-diploma Practice (4: e termin, 6 hp, ITMO, Saint-Petersburg)

Karriärmöjligheter

Programmet som erbjuds kommer att ge studenterna kunskap, färdigheter och kompetenser som krävs för att få anställning inom livsmedels- och dryckesindustrin inom en rad områden som produktion, kvalitetskontroll, produktutveckling och innovation och hantera förändringar på en komplex marknad. Kandidaterna kommer att ha tillgång till internationella jobbmöjligheter i små eller stora multinationella företag, myndigheter, universitet, forskningsinstitutioner och andra organisationer. Kandidater från masterprogrammet kan fortsätta sina studier på ett doktorandprogram.

Förkunskapskrav:

  • 4-årig kandidatexamen (eller lika) i bioteknik, biokemi, biokemisk teknik, biologi eller inom relaterade områden.

frågor

Kan jag betala för detta program i avbetalningar?

Studieavgifterna kan betalas i flera utbetalningar (upp till 6) med den individuella betalningsplan som upprättas vid studentens ankomst och undertecknande av utbildningskontraktet.

Var ligger campus?

Adress: Mira St., 28

Vilka andra finansieringsalternativ har du för det här programmet?

Det är möjligt att få en rabatt för hög prestanda i entréprovet (snälla, märk priset *)

Vilka dokument krävs för att använda detta program?

Alla sökande ska lämna in följande paket med dokument som ska kontrolleras av antagningsnämnden:

  1. Skanna sökandens pass
  2. Notariserad översättning av sökandens pass till ryska
  3. Tidigare utbildningsdokument (kandidatexamen eller lika) med deras legalisering / apostiller utförda i enlighet med ryska utbildningsstandarder (för mer information om dessa förfaranden, se: href = "https://nic.gov.ru/sv/proc/nic / legalisera )
  4. Fullständig akademisk utskrift av betyg (för hela studietiden)

Tänk på att dokumenten på engelska, franska och tyska också accepteras för preliminär behörighetskontroll. Men vid införselstadiet kräver alla dokument notariserade översättningar till det ryska språket .

Vad är antagningsprocessen för detta program?

För att få antagning till masterprogrammet måste du gå igenom två obligatoriska förfaranden, som båda kan utföras i avlägsna former. Antagningen beviljas om båda förfarandena är framgångsrika.

  • Dokumentigenkänning:

Alla sökande ska lämna in sviten med obligatoriska utbildningsdokument (kandidatexamen examensutskrift för hela studietiden) som ska kontrolleras av antagningsnämnden (kontrollen tar 2-4 dagar)

  • Intervju

Varje sökande ska godkänna en tentamen i form av en intervju via Skype med programadministratören. Intervjun planeras individuellt, alla detaljer ska förhandlas med antagningschefen.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. O ... Läs mer

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. Our aspiration is to become a world-class university in the heart of Eurasia committed to the complex and sustainable development of research and teaching. Läs mindre
Yekaterinburg