Master i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering

Allmänt

Programbeskrivning

Masterexamen i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering är en andra kurs (MSc) examen, fullständigt undervisad på engelska, tillsammans erbjuds av University of Parma i samarbete med University of Bologna, Katolska universitetet i Piacenza, University of Modena och Reggio Emilia, University of Ferrara.

Kursen erbjuds inom området Food Sciences and Technologies och syftar till att förbereda en livsmedelssäkerhetsexpert, en specifik siffra som är dedikerad till riskbedömning och hantering av översvämningsrisker, i ett modernt perspektiv som inkluderar alla de senaste förvärven av alla kopplade vetenskaper till den, som inte bara omfattar kemi, teknik och mikrobiologi av livsmedel, utan också näring, toxikologi, lag, ekonomi, logistik, matematik.

Kursen kommer att erbjudas med ett första gemensamt år vid University of Parma och tre olika läroplaner under andra året på tre olika universitet i regionen: Risk Mitigation (Katolska universitetet i Piacenza, i samarbete med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), riskhantering (University of Bologna, i samarbete med University of Ferrara).

Under det första gemensamma året kommer eleverna att lära sig om riskkaraktärisering och exponeringsbedömning i livsmedel, livsmedelsteknologi och mikrobiologi som är relaterade till säkerhetsaspekter, som är de biologiska farorna och främlingen inom livsmedel, och riskidentifieringen i primärproduktion, tillsammans med delar av livsmedelslagstiftning och internationell politik, biostatistik och bioetik.

I läroplanen för riskreducering ska eleverna fördjupa sin kunskap om metoderna för att minska risken för livsmedelsproduktion, mildring av processrelaterade giftmedel, vilka är de framväxande riskerna och om matallergens.

I läroplanen för livsmedelssäkerhet kommer studenterna att fördjupa kunskapen om hantering av sjukdomar efter skörden, skadedjur i lagrade livsmedelsprodukter, mykotoxigena svampar i jordbruksmat, bekämpning av bekämpningsmedel samt användning av bioteknik och agronomi för säkerhet och identitetskonservering av agrifood-produkter.

I läroplanen för riskhantering ska eleverna fördjupa kunskapen i avancerad matteknik och livsmedelsprocess och avancerad och förutsägbar livsmedelsmikrobiologi som ett sätt att hantera risken, tillsammans med delar av jordens biosäkerhet och livsmedelsburna risker och riskbedömningen av livsmedelsprodukter till människor hälsa.

Den 2: a terminen på det andra året kommer att ägnas helt åt specialarbetet under gemensam övervakning mellan universitet och livsmedelsföretag, statliga institutioner och EU-institutioner. Examensarbetet kommer framgångsrikt att erhållas efter utarbetande och försvar av originaluppsatsarbetet och tilldelas officiellt av de fem universiteten, så det kommer att vara giltigt som en Second Cycle (MSc) examen vid University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia och Ferrara.

referenter:

Gianni Galaverna, Ph.D.
Professor i matkemi

Food and Drug Department
Parco Area delle Scienze, 17 / a
43124 PARMA (Italien)
Telefon: 39 0521 906270
Mobiltelefon: 39 334 6575780
e-post: gianni.galaverna@unipr.it
skype: galaverna.gianni
www.unipr.it

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Läs mindre