Master i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering
University of Parma
Nyckelinformation
Campus läge
Parma, Italien
språk
Engelsk
Studieformat
Blandad, På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid, Deltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Studieavgifterna varierar på grundval av ett proportionellt undervisningsavgiftssystem: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduktion
Programmet
Magisterexamen i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering erbjuds inom området livsmedelsvetenskap och teknik och syftar till att förbereda en livsmedelssäkerhetsexpert, en specifik figur dedikerad till riskbedömning och hantering av översvämningsrisker, i ett modernt perspektiv som inkluderar alla de senaste förvärven av alla vetenskaper som är kopplade till den, som inte bara inkluderar kemi, teknik och mikrobiologi av livsmedel utan också näring, toxikologi, juridik, ekonomi, logistik, matematik.
Kursen kommer att erbjudas med ett första gemensamt år vid University of Parma och under det andra året tre olika läroplaner i tre olika universitet i regionen: riskreducering (katolska universitetet i Piacenza, i samarbete med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, i samarbete med University of Ferrara).
Under det första gemensamma året kommer eleverna att lära sig om riskkaraktärisering och exponeringsbedömning i livsmedel, livsmedelsteknologi och mikrobiologi som är relaterade till säkerhetsaspekter, som är de biologiska farorna och främlingen inom livsmedel, och riskidentifieringen i primärproduktion, tillsammans med delar av livsmedelslagstiftning och internationell politik, biostatistik och bioetik.
I läroplanen för riskreducering ska eleverna fördjupa sin kunskap om metoderna för att minska risken för livsmedelsproduktion, mildring av processrelaterade giftmedel, vilka är de framväxande riskerna och om matallergens.
I läroplanen för livsmedelssäkerhet kommer studenterna att fördjupa kunskapen om hantering av sjukdomar efter skörden, skadedjur i lagrade livsmedelsprodukter, mykotoxigena svampar i jordbruksmat, bekämpning av bekämpningsmedel samt användning av bioteknik och agronomi för säkerhet och identitetskonservering av agrifood-produkter.
I läroplanen för riskhantering ska eleverna fördjupa kunskapen i avancerad matteknik och livsmedelsprocess och avancerad och förutsägbar livsmedelsmikrobiologi som ett sätt att hantera risken, tillsammans med delar av jordens biosäkerhet och livsmedelsburna risker och riskbedömningen av livsmedelsprodukter till människor hälsa.
Den 2: a terminen på det andra året kommer att ägnas helt åt specialarbetet under gemensam övervakning mellan universitet och livsmedelsföretag, statliga institutioner och EU-institutioner. Examensarbetet kommer framgångsrikt att erhållas efter utarbetande och försvar av originaluppsatsarbetet och tilldelas officiellt av de fem universiteten, så det kommer att vara giltigt som en Second Cycle (MSc) examen vid University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia och Ferrara.
Mer information HÄR
Förkunskapskrav
Instruktion för studenter från italienska och EU-medborgare .
Förfaranden för tredjelandsmedborgare .
Läroplan
Programmet
Magisterexamen i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering erbjuds inom området livsmedelsvetenskap och -teknik och syftar till att förbereda en livsmedelssäkerhetsexpert, en specifik figur dedikerad till riskbedömning och hantering av översvämningsrisker, i ett modernt perspektiv som inkluderar alla de senaste förvärven av alla vetenskaper som är kopplade till det, som inte bara inkluderar kemi, teknologi och mikrobiologi av livsmedel, utan också näring, toxikologi, juridik, ekonomi, logistik, matematik.
Kursen kommer att erbjudas med ett första gemensamt år, på University of Parma , och under det andra året tre olika läroplaner vid tre olika universitet i regionen: Risk Mitigation (Catholic University of Piacenza, i samarbete med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, i samarbete med University of Ferrara).
Under det första gemensamma året får eleverna lära sig om riskkarakterisering och exponeringsbedömning inom livsmedel, livsmedelsteknik och mikrobiologi som relaterade till säkerhetsaspekter, som är de biologiska farorna och främlingsfientligheten i livsmedel, och faroidentifieringen i primärproduktion, tillsammans med inslag av livsmedelslagstiftning och internationell politik, biostatistik och bioetik.
I läroplanen för riskreducering kommer eleverna att fördjupa sina kunskaper om metoderna för att minska riskerna i livsmedelsproduktion, minskningen av processrelaterade giftiga ämnen, som är de framväxande riskerna, och om livsmedelsallergener.
I läroplanen för Agri-Food Safety kommer eleverna att fördjupa kunskaperna om hantering av sjukdomar efter skörd, skadedjur i lagrade jordbruksprodukter, mykotoxigena svampar i agri-food, bekämpningsmedelskontamination, tillsammans med användning av bioteknik och agronomi för säkerhet och identitetsbevarande av jordbruksprodukter.
I läroplanen för Risk Management kommer eleverna att fördjupa kunskaperna i avancerad livsmedelsteknologi och livsmedelsprocesser och avancerad och prediktiv livsmedelsmikrobiologi som ett sätt att hantera risken, tillsammans med inslag av gårdsbiosäkerhet och livsmedelsburna risker och riskbedömningen av livsmedelsprodukter för människor hälsa.
Den andra terminen av det andra året kommer att vara helt tillägnad examensarbetet, under gemensam handledning mellan universitet och livsmedelsföretag, statliga institutioner och EU-institutioner. Examenskvalifikationen kommer att erhållas med framgång efter utarbetandet och försvaret av det ursprungliga examensarbetet och kommer att tilldelas officiellt av de fem universiteten, så det kommer att vara giltigt som en masterexamen (MSc) av University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia och Ferrara.
Mer information HÄR