Master i livsmedelsvetenskap och teknik
University of Parma
Nyckelinformation
Campus läge
Parma, Italien
språk
Engelsk, Italienska
Studieformat
Blandad, På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid, Deltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduktion
Programmet
Avancerad nivå i livsmedelsvetenskap och teknik är utformad för att producera akademiker som har god grundläggande och praktisk kunskap inom de viktigaste sektorerna inom livsmedelsvetenskap och teknik. Utexaminerade kommer att förvärva operativ kompetens för tekniska och ledande yrkesroller och för stödjande aktiviteter i kontrollen av livsmedelsbearbetning och produktion i industrier, laboratorier och tjänster i livsmedelsproduktionssektorn.
Vad du kan förvänta dig efter examen
Efter kursen kommer kandidater i matvetenskap och teknik att förvärva:
- Bra grundläggande kunskaper i matematik, fysik, kemi och biologi för praktiska aktiviteter inom livsmedelsindustrin.
- Tillräcklig behärskning av den vetenskapliga metoden för att tillämpa grundläggande och operativa kompetenser på lösning av problem och utveckling av innovativ teknik i livsmedelskedjan och industrin.
- God teoretisk och operationell kunskap om kärnämnen inom livsmedelssektorn, med särskild hänvisning till produktionsteknik, livsmedelskomponenter och mikrobiologiska element, säkerhet, näringskvalitet, hygien och organoleptisk kontroll; kunskap som tillämpas på de ekonomiska aspekterna av sektorn i förhållande till marknaden och till ledningen av produktionsföretag, bearbetning och marknadsföring av livsmedelsprodukter.
- Kunskap om människors näringsprinciper för hälsoförebyggande och skydd i en stark relation med medicinska discipliner.
- Kunskap om livsmedelslagstiftning.
- Djup medvetenhet om det professionella och etiska ansvaret och som kan utvärdera den sociala och miljömässiga effekten av livsmedelssektorns verksamhet.
- Behärskning av minst ett europeiskt språk utöver italienska: engelska används vanligtvis inom det specifika kompetensområdet och för utbyte av allmän information.
- Bra datorkunskaper, informationshantering och kommunikationsförmåga.
- Bra förmågor, främst förvärvade genom praktikplatser och / eller utbildning på jobbet, att arbeta både autonomt och i grupper, anpassa sig till arbetsmiljön och dess utveckling.
Förkunskapskrav
Instruktion för studenter från italienska och EU-medborgare .
Förfaranden för tredjelandsmedborgare .
Antagningar
Galleri
Programresultat
Vad du kan förvänta dig efter examen
I slutet av kursen kommer akademiker i livsmedelsvetenskap och teknik att förvärva:
- Goda grundläggande kunskaper i matematik, fysik, kemi och biologi för praktisk verksamhet inom livsmedelsindustrin.
- Tillräcklig behärskning av den vetenskapliga metoden för att tillämpa grundläggande och operativa kompetenser för att lösa problem och för utveckling av innovativ teknologi i livsmedelsproduktionskedjan och industrin.
- God teoretisk och operativ kunskap om kärnämnena inom livsmedelssektorn, med särskild hänvisning till produktionsteknik, livsmedelskomponenter och mikrobiologiska element, säkerhet, näringskvalitet, hygien och organoleptisk kontroll; kunskap tillämpad på de ekonomiska aspekterna av sektorn i förhållande till marknaden och till ledning av produktionsbolag, förädling och marknadsföring av livsmedelsprodukter.
- Kunskap om mänskliga näringsprinciper för förebyggande och skydd av hälsa, i en stark relation med medicinska discipliner.
- Kunskaper om livsmedelslagstiftningen.
- Djup medvetenhet om det professionella och etiska ansvaret och kapabel att utvärdera de sociala och miljömässiga effekterna av livsmedelssektorns aktiviteter.
- Behärskning av minst ett europeiskt språk utöver italienska: Engelska används vanligtvis inom det specifika expertområdet och för utbyte av allmän information.
- God datorvana, informationshantering och kommunikationsförmåga.
- Goda förmågor, främst förvärvade genom praktik och/eller utbildning på arbetsplatsen, att arbeta både självständigt och i grupp, att anpassa sig till arbetsmiljön och dess utveckling.