Master i livsmedelsvetenskap och teknik

Allmänt

Programbeskrivning

  • Typ: Grundnivå kurs
  • Examen Klass: L-26
  • Varaktighet: 3 år
  • Krediter: 180
  • Åtkomst: Begränsad: med anmälan enligt kronologisk ordning i slutbetyg

Gradkursen i matvetenskap och teknik är utformad för att producera akademiker som har god grundläggande och praktisk kunskap inom huvudområdena matvetenskap och teknik. Kandidater kommer att förvärva operativa kompetenser för tekniska och ledande professionella roller och för stödjande aktiviteter i kontrollen av livsmedelsförädling och produktion inom industrier, laboratorier och tjänster inom livsmedelsproduktionssektorn.

Efter kursen kommer kandidater i matvetenskap och teknik att förvärva:

  • Bra grundläggande kunskaper i matematik, fysik, kemi och biologi för praktiska aktiviteter inom livsmedelsindustrin.
  • Tillräcklig behärskning av den vetenskapliga metoden för att tillämpa grundläggande och operativa kompetenser på lösning av problem och utveckling av innovativ teknik i livsmedelskedjan och industrin.
  • God teoretisk och operationell kunskap om kärnämnen inom livsmedelssektorn, med särskild hänvisning till produktionsteknik, livsmedelskomponenter och mikrobiologiska element, säkerhet, näringskvalitet, hygien och organoleptisk kontroll; kunskap som tillämpas på de ekonomiska aspekterna av sektorn i förhållande till marknaden och till ledningen av produktionsföretag, bearbetning och marknadsföring av livsmedelsprodukter.
  • Kunskap om människors näringsprinciper för hälsoförebyggande och skydd i en stark relation med medicinska discipliner.
  • Kunskap om livsmedelslagstiftning.
  • Djup medvetenhet om det professionella och etiska ansvaret och som kan utvärdera den sociala och miljömässiga effekten av livsmedelssektorns verksamhet.
  • Behärskning av minst ett europeiskt språk utöver italienska: engelska används vanligtvis inom det specifika kompetensområdet och för utbyte av allmän information.
  • Bra datorkunskaper, informationshantering och kommunikationsförmåga.
  • Bra förmågor, främst förvärvade genom praktikplatser och / eller utbildning på jobbet, att arbeta både autonomt och i grupper, anpassa sig till arbetsmiljön och dess utveckling.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Läs mindre