Master i matkvalitetssystem och gastronomistyrning

Allmänt

Programbeskrivning

Master's in Management of Food Systems of Quality and Gastronomy (Food Quality) är en del av en process för att förbättra den italienska jordbruksmatindustrin som erkänner Parma som en av de viktigaste industriklusterna i Italien, känd som "italiensk matdal" ”. Det är i Food Valley som en uppsättning unik kunskap har skapats i den nationella agri-matscenen i kombination med motsvarande uppmärksamhet av studenter som ser denna industriella verklighet som ett konkret professionellt utlopp.

Förvaltningen av livsmedelsproduktion kräver i nuvarande internationellt konkurrenssituation en ny generation specialister utrustade med lednings- och kommunikationsfärdigheter som är anpassade till en ny ekonomisk och social ram i Italien och utomlands inom livsmedelssektorn. Även om Italien är en importör av råvaror, är det också en exportör av kvalitetsbehandlade livsmedelsprodukter som speglar den italienska gastronomiska kulturen. Världen av italienska livsmedelsföretag kräver siffror som förutom att hantera produktion kan utforma och hantera livsmedelskvalitet samt tolka konsumenternas behov genom att kommunicera dem med kvalitativa plus för italiensk gastronomi.

Master i "Food Quality" syftar till att erbjuda en specifik och innovativ utbildning. Den professionella profilen avser förvaltning, administration, planering och kontroll av livsmedelsföretag och ger en professionell utveckling som kombinerar den ekonomisk-ledande profilen med den inom gastronomi vetenskap och kultur. De levererade färdigheterna betraktar ämnen som miljömässig, social, ekonomisk och teknisk ledning av leveranskedjorna med fokus på produktkvalitet och mattjänster. Denna professionella siffra kommer att täcka biståndsroller inom företag och referensorgan för livsmedelssektorn med diversifierade funktioner baserade på företagets egenskaper och produkttyp. Begreppet kvalitet som är avsett att utvecklas i Mästaren är flerdimensionellt. Det utgår från tanken att kvaliteten på produkterna härrör från kvaliteten på företagens styrningsåtgärder och livsmedelsförsörjningskedjorna inom ekonomiska, sociala, ledande och marknadsförande, kommunikativa och tekniska aspekter, utan att försumma de aspekter som är kopplade till miljöpåverkan, innovationer och konsumentrelationer.

Master i livsmedelskvalitet befordras av institutionen för ekonomi och företagsvetenskap i samarbete med avdelningen för livsmedels- och drogvetenskap vid University of Studies di Parma; Det är ett tvärvetenskapligt projekt som föddes som en samarbetsplattform för att främja dialog mellan den ekonomisk-ledande kulturen med de discipliner som är relaterade till gastronomiens samhällsvetenskaper.

Mästaren i matkvalitet syftar till att utbilda yrkesverksamma med tvärvetenskapliga färdigheter som kombinerar den teoretiska och empiriska kunskapen om matematiska systemets ledande natur, med de tekniska och gastronomiska färdigheterna som är kopplade till förbättringen av livsmedel i nära logik med miljöhållbarhet. Mästaren är utformad för studenter från kandidatexamen i ekonomi och ledning samt från lantbruksvetenskaper eller livsmedelsvetenskap. Kursen fokuserar på ämnena inom olika ämnesområden, som omfattar:

  • disciplinerna ekonomi, ledning och sociologisk karaktär: att förstå och kunna tillämpa de ekonomiska teorierna och förvaltningsformerna för livsmedelsföretag inom upphandling, produktion, bearbetning, marknadsföring och marknadsföring av livsmedelsproduktion och miljösystem.
  • statistiska discipliner: att förstå både de uppgifter som är nödvändiga för företagsledningen och för hanteringen av kvalitet och livsmedelssäkerhet.
  • juridiska discipliner: att förstå nationella, europeiska och internationella bestämmelser inom livsmedelsproduktion och marknadsföring samt konsumentskydd.
  • de historiska disciplinerna för att förstå de kulturella implikationer som är relaterade till produktion, marknadsföring och konsumtion av mat.
  • tekniska discipliner: att garantera livsmedelssäkerhet men framför allt för att förstå och garantera livsmedelskvalitet, även med hänsyn till konsumenternas näringsbehov.

Mästaren i livsmedelskvalitet svarar mot behovet av att utbilda en modern professionell figur som lägger till bioekonomens färdigheter gentemot biag gastronomen, som kan tillgodose de starka kraven på tvärvetenskaplig kompetens hos de som arbetar i kontexten ledningen av livsmedelsföretag, gastronomisektorerna och den socioekonomiska utvecklingen av områden med stark matkedja i linje med den europeiska strategin för hållbar utveckling som skisseras i kommissionens meddelande till Europaparlamentet om "Innovation för hållbar tillväxt: en bioekonomi för Europa "- KOM (2012) 60 slutlig - och FN: s hållbara utvecklingsmål.

Studenter kan examinera genom att välja mellan två olika professionella profiler:

  • Ekono-gastronomen: kandidatens profil är ekonomisk-ledande integrerad med gastronomiska färdigheter. Han är chef för livsmedelskvalitet, som vet hur man känner igen, hanterar, skyddar, kommunicerar, främjar och förbättrar kvaliteten på mat längs värdekedjan och i territoriet.
  • Gastroekonomen Den akademikerprofilen är en integrerad gastronom med ekonomisk-ledande färdigheter som syftar till främjande och sociokulturell förbättring av kvalitetsmat. Han är en expert på matkultur som kan kombinera den med näringsbehov med uppmärksamhet på kostnader och miljö.

Sist men inte minst kan studenter dra nytta av en praktikperiod i italienska livsmedelsföretag.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Läs mindre