Master i mediestudier med inriktning på media, kultur och samhälle.

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Erasmus University Rotterdam (EUR) garanterar alla blivande studenter och omskrivande studenter att all utbildning kommer att erbjudas från och med den 1 september 2020; online, fysiskt på campus eller i en blandad form. Alla tentamen kommer också att äga rum om det behövs i anpassad form. Vi hoppas att detta meddelande försäkrar dig att om du fortfarande reserestriktioner kommer du fortfarande att kunna delta i vår utbildningsverksamhet digitalt.

Master i mediestudier med inriktning på media, kultur och samhälle

Varför välja Media, Culture & Society i Rotterdam?

Är du intresserad av den ständigt föränderliga mediemiljön? Hur påverkar media våra livsstilar, vår självbild och våra relationer med andra? Vill du utforska dessa frågor? Masterprogrammet Media, Culture & Society erbjuder dig möjligheten att göra det, i ett verkligt internationellt klassrum i en av Europas mest mångfaldiga och multikulturella städer.

Mot bakgrund av snabbt digitaliserande samhällen och mediemättnad ger programmet Medier, kultur och samhälle dig möjlighet att studera produktion och mottagande av etablerade och framväxande medier. Du kommer att konfronteras med de växlande relationerna mellan konsumenter och medborgare, det privata och allmänheten, det globala och det lokala, medieanvändaren och producenten. Du kommer att skaffa dig expertis för att tillämpa dessa insikter och bedriva forskning i relation till ett brett spektrum av ämnen och organisationer, inklusive - men inte begränsat till - medie- och kulturindustrin. Du kan också gå med i två olika utmärkelseprojekt och du kommer att ha möjlighet att utöka din studie för att gå på utbyte.

Utbildade av internationella experter i en interaktiv klassmiljö är kandidater i Media, Culture & Society utrustade med teoretisk och praktisk kunskap om aktuell och framtida medieutveckling. Programmets utmärkande fokus på arbetsmarknaden underlättar kandidaternas tillgång till högprofilerade jobb inom områdena medier och digital teknik, kultur, marknadsföring, politik och mer.

The Voice

En av kurserna: Media, kultur och globalisering

Media- och medieunderhållning spelar en viktig roll i den internationella kulturspridningen. Du kommer kritiskt att undersöka intensifieringen av internationella kulturflöden och deras koppling till den framväxande tekniska utvecklingen, som satellit-tv, digitalisering och internet, och tillväxten av multinationella mediekonglomerat. Medan många av dessa flöden härstammar från västerländska samhällen - tänker på alt = "The Voice, Disney, MTV och James Bond - uppmärksammas kursen också på genrer och format som har sitt ursprung i det globala söder och säljs över hela världen, inklusive Bollywood filmer och sydamerikanska telenovelor.

Andrea

Vittnesmål om aluminium

”Det kanske låter klisjé, men att välja den här mästaren var det första medvetna beslutet som jag tog baserat på ett passionerat intresse för något. Många teorier och metoder som jag lärde mig om i Mästaren kommer återkommande tillbaka i mitt nuvarande arbete. Jag känner också att jag lärde mig bra arbetsetik under min tid vid Erasmus University Rotterdam, till exempel inom professionell akademisk skrift. Den personliga känslan är verkligen det som skiljer detta program från många andra universitetsavdelningar. Det är så viktigt att känna detta positivt om din studiemiljö. ” alt = "Andrea Gudmundsdottir (Island) doktorand, University of Hong Kong.

Premaster Media Studies

Vill du få en engelska magisterexamen i medievetenskap vid Erasmus University Rotterdam, men saknar du rätt förutbildning? Då är du en sannolik kandidat som registrerar dig i premasterprogrammet för Media, Culture & Society eller Media & Business vid Erasmus University Rotterdam. Detta program är helt undervisat på engelska. Premasterprogrammet för Master Media Studies i Rotterdam är en mycket intensiv ettårig kurs som förbereder dig för masterprogrammet Media, Culture & Society eller Media & Business. Du kommer att lära dig om statistik och förvärva akademiska färdigheter, skriva ett stort antal uppsatser och, för att komplettera allt, genomföra oberoende forskning. Vi förväntar oss helt klart att mycket av er. Men dina ansträngningar kommer att belönas när du kan starta masterprogrammet följande år. Det engelska premasterprogrammet har ett begränsat antal 25 platser tillgängliga varje läsår.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Läs mer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Läs mindre