Master i mediestudier med inriktning på media & kreativa industrier

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Erasmus University Rotterdam (EUR) garanterar alla blivande studenter och omskrivande studenter att all utbildning kommer att erbjudas från och med den 1 september 2020; online, fysiskt på campus eller i en blandad form. Alla tentamen kommer också att äga rum om det behövs i anpassad form. Vi hoppas att detta meddelande försäkrar dig att om du fortfarande reserestriktioner kommer du fortfarande att kunna delta i vår utbildningsverksamhet digitalt.

Programmet Media & Creative Industries täcker aktuella frågor inom organisation, policy, produktion, ledning, marknadsföring och distribution av medieföretag och kreativa industrier, med hänsyn till effekterna av digitalisering och digitala medier och publikernas roll.

Medan programmet fokuserar på mediernas och den kreativa industrins funktionssätt, behandlar det också den kulturella betydelsen av medierna och den kreativa industrin för samhället.

Programmet möter den växande efterfrågan på akademiskt utbildade medier och experter inom kreativ industri som kan svara effektivt och uppfinningsrikt på förändrade förhållanden, komplexa frågor och nya möjligheter för media och kreativa företag.

Varför välja Media & Creative Industries i Rotterdam

  • Med hjälp av avancerad teori och metoder kommer du att lära dig att spåra, analysera och ta itu med nyckelutvecklingen och utmaningarna inom media och kreativa branscher.
  • Du kommer att vara en del av ett internationellt, interaktivt och småskaligt klassrum, så att du kan utveckla ett omfattande, internationellt perspektiv på media och kreativa branscher.
  • Du kommer att få instruktion från ett entusiastiskt team av specialiserade lärare som aktivt stödjer dig och som tillhandahåller intensiv och individuell coaching.
  • Du kan gå med i flera utmärkelser, medan du också har möjlighet att förlänga din studie genom att gå på utbyte.
  • Programmets praxisbaserade strategi och distinkta fokus på arbetsmarknaden kommer att få dig i kontakt med en mängd olika yrkesverksamma inom media och kreativa branscher, vilket underlättar tillgången till högprofilerade jobb i media och kreativa branscher.

Överbrygga kunskapsgapet

Under premasterprogrammet registrerar du dig på utvalda kurser på grundnivå. Du kommer att bekanta dig med nyckelbegrepp och strategier inom medie- och kommunikationsstudier och samhällsvetenskapen. Efter framgångsrikt slutförande av premasterna har du all den kunskap du behöver för att uppfylla kraven i Media & Business, Media & Creative Industries eller Media, Culture & Society-programmet för vår MA i Media Studies. Studenter som framgångsrikt slutför premasteren har direkt tillgång till masterprogrammet.

Utveckla analytiska och forskningsfärdigheter

Du kommer att utbildas som akademiker inom premasterprogrammet. Du kommer att utbilda dina akademiska färdigheter och lära dig att göra en kritisk analys av aktuella frågor och utveckling inom området för media och kommunikation. Dessutom kommer du att öva på att skriva uppsatser och lära dig konsten att bedriva samhällsvetenskaplig forskning.

I slutet av premasteråret kan du använda dina nyförvärvade forskningsfärdigheter och kunskaper till god användning när du skriver ditt slutrapport, en kandidatexamen.

Premaster Media Studies i Rotterdam

Premasterprogrammet för Master Media Studies i Rotterdam är en mycket intensiv ettårig kurs som förbereder dig för masterprogrammet Media & Business, Media & Creative Industries, eller Media, Culture & Society.

Du kommer att lära dig om statistik och förvärva akademiska färdigheter, skriva ett stort antal uppsatser och, för att komplettera allt, genomföra oberoende forskning. Vi förväntar oss helt klart att mycket av er. Men dina ansträngningar kommer att belönas när du kan starta masterprogrammet följande år.

Masterprogrammet kan avslutas på deltid. Vi erbjuder inga kvällskurser, men kursbelastningen kan spridas över två år. Ett personligt studieprogram kommer att utvecklas i överenskommelse med studentrådgivaren.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Läs mer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Läs mindre