Master i mode design

Allmänt

3 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

DENNA KURS HÄR I ENGLISH SPRÅK.

BESÖK KURSSIDAN FÖR ATT HA ALLA UPPDATERADE INFOS

Mål - Mästaren i Fashion Design välkomnar studenter med en hedersexamen i Fashion Design och designers verksamma inom sektorn som känner behovet av att förbättra och / eller uppdatera enligt moderna metoder för forskning och design. För att få tillgång till kursen är det viktigt att känna till teknikerna för Fashion Design: modellering och skräddarsy, teknisk ritning, Photoshop e Illustrator.

Professionella möjligheter - Idag kan karriärvägen för en modedesigner utvecklas i många olika sammanhang. Som specialister i den kreativa processen för olika typer av kläder kan de samarbeta med grossister, tillverkare eller enskilda kunder, eller de kan marknadsföra sina egna varumärken och mönster.

Metod och struktur - Kursen är strukturerad i kompletterande moduler som syftar till att tillämpa designmetodiken på de 4 tematiska workshops. Studenterna hanterar de olika faserna i designprocessen, som stöds av projektledare under utvecklingen av varje projekt. Parallellt syftar en serie preliminära kurser och vårdkurser respektive till att anpassas till samma kulturella och kreativa designverktyg och att främja varje elevs personliga och professionella tillväxt.

Konferenser och besök i företag och centrum av kulturellt intresse ger studenter möjlighet att träffa branschpersonal och tillämpa olika kulturella påverkan på sina projekt.

Resultaten av det slutliga projektet presenteras i slutet av kursen för en kommission bestående av branschfolk och experter.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Läs mindre
Milan , Milan , Milan + 2 Mer Mindre