Master i mode- och designhantering (heltid)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Topp 50 - Global ranking Eduniversal
Rankat N 40 i Fashion Management, över hela världen

Untitled-design-e1568644888192.png

Rome Business School 's Master in Fashion and Design Management är inriktad på att tillhandahålla alla verktyg som krävs för att tolka, förutse och följa denna sektors faser och trender, och riktar sig till unga yrkesverksamma, chefer och entreprenörer inom mode, design och lyxindustrier som vill skaffa sig förmågan att tolka utvecklingen av denna speciella marknad, etablera och upprätthålla framgångsrika företag. Med detta masterprogram kommer deltagarna att utveckla färdigheter som gör att de kan arbeta inom de olika ledningsområdena i modebranschen som detaljhandel, export, marknadsföring & branding, e-handel, inköp / merchandising, inköp, upphandling, butiksdrift, etc. .

136781_pexels-photo-322207.jpeg

Programstruktur

Rome Business School Master i mode- och designhantering är strukturerad för att ge deltagarna en grundlig förberedelse för modesektorn och avgörande aspekter av andra relaterade områden, med en bred översikt över den bredare förvaltningsvärlden och sedan fortsätta med att analysera alla specifika ämnen och aspekter av mode, som också ger en djupgående inblick i innovativt och ansvarsfullt ledarskap, dess trender och bästa praxis, samt hur de effektivt kan tillämpas på modebranschen.

Lärandemål

I slutet av studiekursen kommer deltagarna att lära sig att:

Uppnå effektiv ledarprestanda inom mode & design management

 • Att bli ledande inom branschen genom att utveckla och kombinera olika färdigheter som kreativitet, ledarskapskompetens, tankesätt och ande för att kunna skapa och leverera värden för olika modeprodukter, starta en ny verksamhet eller driva mode- och designindustrin.
 • Utveckla ledaregenskaper som krävs för att vara en effektiv varumärkesspecialist, produktutvecklare, trendforskare, modedesignspecialist, startup i mode- och designindustrin genom att utveckla en affärsplan och affärsstrategier som innehåller olika viktiga segment som marknadsföring, personalresurser, ekonomi, kommunikation, och varumärkesstrategier, etc.

Förstå modemarknaden och kulturen, italiensk modetradition och stil

 • För att få en djupgående överblick över möjligheterna på den italienska modemarknaden och kulturen.
 • Att kunna göra en hållbar mode- och designproduktion med tanke på och känna till alla olika modetiketter, lagen i mode och alla juridiska aspekter.

Hantera framgångsrika modeprodukter och ny teknik inom mode- och designindustrin

 • Att identifiera och hantera på ett hållbart sätt de olika typerna av modeprodukter i kläder, accessoarer, smycken, hem och skönhetsförhållanden.
 • Att förstå vikten av tyger, produktion och logistik.
 • För att kunna hantera en modekollektion och förbättra visuell merchandising.
 • Att förstå modedesignteknikerna och arbetet hos en designstudent och att kunna hantera det.
 • Att analysera och förstå den innovativa tekniken inom mode- och designindustrin, textilindustrin. material och distributionsmöjligheter samt socialt-miljömässigt ansvar och globaliseringens påverkan på mode & design.

Förstå och implementera strategier för att kommunicera, märka och marknadsföra effektivt inom mode- och designindustrin

 • Använd varumärkesövervakningsverktyg som passar kontinuerligt för att ständigt förbättra ett mode- och designmärkes historia och rykte.
 • Analysera och integrera olika strategier för mode- och designsystem avseende marknadsföring, visuellt varumärke och kreativ inriktning, kommunikation, holistisk marknadsföring, positionering och digitala trender i branschen.

Karriärmöjligheter

Med vår hjälp kan du skapa din karriärstrategi via en resa med självreflektion, utforskning och prestation. Detta program är utformat för att hjälpa dig att bygga en solid väg mot en framgångsrik karriär och professionell framtid samt att hitta möjligheter i linje med dina ambitioner och förväntningar. I synnerhet erbjuder skolan följande tjänster till de inskrivna eleverna:

 • Individuellt karriärrådgivningsmöte
 • Rome Business School officiella karriärportal
 • Professionella workshops
 • Rome Business School Talent Focus
Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries w ... Läs mer

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries worldwide. Läs mindre
rom , Italien online + 1 Mer Mindre