Read the Official Description

De tvååriga masterprogrammet i molekylärbioteknik är utformad för att ge den kulturella bakgrunden till tvärvetenskaplig bioteknik för produktion av varor och tjänster genom användning av biologiska system. Kursen är speciellt utformad för att förbereda kvalificerade akademiker med vetenskaplig kunskap och professionella förmågor inom området bioteknik tillämpad på studier, förebyggande och diagnos av mänskliga sjukdomar med särskilt intresse för utveckling av innovativa droger.

Kandidatprogrammet avser att tillhandahålla klasser som organiseras tvärvetenskapligt för att tillämpas på olika områden inom molekylärbioteknik med inriktning på forskning, diagnostik och terapi. Utbildningsverksamheten organiseras också som etapper som ska genomföras på forskningsinstitut eller företag som verkar inom bioteknik, läkemedel, diagnostik och biomedicinska sektorer. Utbildningsverksamheten kan kombineras med forskningsverksamhet i utvalda laboratorier i syfte att generera experimentella data för beredning av avhandlingen som diskuteras i tentamen. Samarbetet med forskare från National Research Council Institutes (t.ex. Institutet för genetik och biofysik - IGB; Institutet för proteinkemi - IBP) om undervisning och forskningsverksamhet är en möjlighet för studenterna att förvärva kunskaper inom ett bredare spektrum av områden som är relaterade till molekylära Bioteknik och färdigheter att arbeta inom olika områden av akademisk och industriell forskning på nationell och internationell nivå.

Professionell profil

Den molekylärbiotekniska forskaren är en expert på de viktigaste biotekniska disciplinerna som fullt ut kan utföra, som forskargruppmedlem eller självständigt, analys, forskning och bioteknikproduktioner inom följande sektorer: manipulation av celler, vävnader, djurmodeller och mikroorganismer; farmakologi och molekylär toxikologi; design och produktion av genterapi vektorer; genetisk och molekylär diagnostik; design, produktion och kontroll av bioteknologiska droger; produktion och kontroll av bioaktiva naturprodukter.

Förvärvade färdigheter och kompetenser

Kandidater i molekylärbioteknik har en utmärkt bakgrund i teoretiska och tillämpande aspekter av biomolekylära vetenskaper och bioteknik relaterade till människors hälsa, vilket ger färdigheter att genomföra grundläggande och / eller tillämpade forskningsarbete inom hälsosektorerna.

Dessutom kan de färdigheter och kompetenser som förvärvas av akademikerna inom molekylärbioteknik uppskattas i internationella sammanhang.

Anställningsmöjligheter

Kandidater i molekylärbioteknik kommer att kunna arbeta på hög ansvarsnivå inom följande områden: kemisk industri, kosmetika, läkemedel och bioteknikindustrin; Universitetsforskningscentra, National Research Council eller andra offentliga och privata forskningsinstitutioner; offentliga och privata laboratorier sjukhus; tillsynsmyndigheter.

Dessutom tillhandahåller den professionella profilen för forskarutbildningen inom molekylärbioteknik internationella anställningsmöjligheter inom de nämnda områdena.

Kandidaterna i molekylärbioteknik efter en positiv utvärdering av undersökningen kan registreras i biologernas professionella register.

Program taught in:
Engelska

See 6 more programs offered by University of Campania "Luigi Vanvitelli" »

Last updated September 14, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
2 år
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum