Master i statistik (STAT)

Allmänt

Programbeskrivning

Statistiken (STAT) programmet utbildar studenter att analysera och modellera komplexa verkliga problem som uppstår i modern statistisk datalogi. Två grader erbjuds: MS-graden (under antingen en avhandling eller ett icke-uppsatsalternativ) och doktorsexamen grad. Inträde till en grad garanterar inte överföring till en annan. Alla studenter i MS och Ph.D. Programmen styrs av en fakultetsrådgivare för att utveckla sitt studieprogram.

bedömning

Studerande är antagna till KAUST från ett brett utbud av program och bakgrunder. För att underlätta utformningen av en lämplig studieplan för varje enskild student ska alla godkända elever ha en skriftlig bedömningstest när de anländer på Campus. Examinationen kommer att inriktas på matematik och grundvetenskap. Syftet med bedömningen är att avgöra om eleverna har behärskat förutsättningarna för att genomföra utbildning på forskarnivå som lärs ut i programmet. Den akademiska rådgivaren arbetar med erkända elever att utveckla en studieplan om det behövs. Studenter uppmanas att förbereda bedömningen genom att uppfriska den allmänna kunskapen som erhållits från grundutbildningen innan de anländer till KAUST. Kraven på studieplanen måste kompletteras på ett tillfredsställande sätt, förutom universitetsexamen.

Krav på magisterexamen

Det är ensam ansvaret för studenten att planera sitt doktorandprogram i samråd med sin rådgivare. Studenterna är skyldiga att uppfylla alla deadlines. Eleverna bör vara medvetna om att de flesta kärnkurserna endast erbjuds en gång per år. Magisterexamen (MS) utges vid lyckad slutförande av minst 36 kredit timmar. Ett minimum GPA på 3,0 måste uppnås för att examinera. Individuella kurser kräver minst en "B-" för kurskredit. Studenter förväntas slutföra MS-examen i tre terminer och en sommar session.

Kurskrav

  • Kärnkurser
  • Valbara kurser
  • Graduate Seminar 298 (non-credit): Alla studenter är skyldiga att registrera och få en tillfredsställande betyg för varje termin som programmet kräver att de deltar i.

Mer information finns i programguiden .

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per ... Läs mer

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per faculty for past 3 consecutive years running (Qs world university rankings), we’re dedicated to advancing science and technology through interdisciplinary research, education, and innovation. Läs mindre