Stor datahantering - nyckeln till affärssucces

Oavsett om det handlar om den klassiska handeln eller i onlinebutiken, i den finansiella tjänsten, flyg, resor och turism eller i telekommunikation: I nästan varje branschdata bestämmer idag väsentligt framgången för ett företag. Det handlar inte bara om hur mycket data som samlas in, utan framför allt om att förbereda dem analytiskt och använda dem lönsamt.

Som en stor datahanterare är ditt mål att generera maximalt strategiskt värde från data. Du samordnar lämpliga projekt och arbetar på gränssnittet mellan Top Management, Data Engineer och Data Analyst. De är bekanta med principerna för informationshantering, förstår teknik för artificiell intelligens och förstår ny teknik och deras fördelar för affärsmiljön. Samtidigt är du medveten om företagets behov och kan förena användningen av data med företagsstrategi. Sist men inte minst använder du ditt kunnande för att kritiskt granska aktuella trender i stor data, för att skilja ren hype från möjliga lösningar och att göra lämpliga rekommendationer till ledningen.

uppgifter

75933_Immagine.jpg

Multi campus

En studie, tre städer, otaliga upplevelser

I utvalda masterprogram har du möjlighet att byta mellan studieområdena Bad Honnef och Dublin under dina studier.

fördelar

  • Få värdefull erfarenhet utomlands när du studerar
  • Utvid ditt nätverk genom internationella kontakter
  • Ingen ytterligare undervisning
  • En förändring är möjlig en gång per termin (i slutet av varje termin)

förutsättningar

  • De studerar i heltidsmodellen
  • Ditt studieprogram erbjuds på önskad campus

Vilka karriärmöjligheter har du som stor datahanterare?

Stora och högväxande företag investerar kraftigt i att bygga datahanteringssystem och strukturer. Det finns många möjligheter för kvalificerade specialister. I nästan alla framtidsinriktade industrier har stora projektledare för datahantering utmärkta karriärmöjligheter, bland annat inom IT, media och online, bilindustrin och finanssektorn samt marknadsföring och försäljning. Som ansvarig projektledare inom datahantering är du ansvarig för en central gränssnittsfunktion mellan hantering och teknisk implementering. De utvecklar specifika lösningar för ditt företag baserat på kund-, marknads- och konkurrensdata och håller alltid koll på den senaste utvecklingen, till exempel inom artificiell intelligens.

Kandidater av IUBH är högt ansedda i både nationella och internationella företag. På vår "Karriärdag" har du redan möjlighet att göra första kontakter med framtida arbetsgivare under dina studier.

Program undervisas på:
  • Engelska

Se 10 fler kurser från IUBH University of Applied Sciences »

Senast uppdaterad Augusti 7, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
4 - 8 terminer
Deltid
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum