Master i stor datavetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Den digitala revolutionen som kommer från Big Data innebär spännande utmaningar och möjligheter för företag och organisationer. Därför kräver arbetsmarknaden mer och mer specialiserade yrkesverksamma inom detta område.

Executive Master of Big Data Science (MEBDS) föddes som ett svar på denna nya verklighet: det erbjuder ett tekniskt program och samtidigt mycket praktiskt: det har en tvärvetenskaplig fakultet professorer och akademiker från Universidad de Navarra , experter inom Big Data-området av stora multinationella företag med hög prestige. Syftet är att söka den vetenskapliga rigor som är korrekt för universitetet, att berika den med erfarenhet av professionella och verkliga affärssaker på olika områden.

Titelens ledningsformat , med ansikte mot ansikte sessioner på fredagsmorgonen och på lördagsmorgnar, gör det lättare att kombinera professionell prestation med klasspresentation och att främja nätverk mellan yrkesverksamma och företag.

MEBDS samordnas av datavetenskapsenheten vid Kultur- och samhällsinstitutet, Forskningscentret för humaniora och samhällsvetenskap vid Universidad de Navarra .

mål

Executive Master i Big Data Science syftar till att få företagsstatistik närmare den tekniska verkligheten hos företag, vilket ger experter verktyg för att samla, förbereda, analysera och tolka och presentera resultat. Dessutom kommer eleverna att kunna leda till genomförandet av nya Big Data-projekt i verkliga miljöer och tillämpa koncepten på intressebranschen.

Även om MEBDS inte är utformad för ledande befattningshavare förväntas det att de i sin professionella framtid kommer att hamna när det är välkänt vad ett företag behöver dra nytta av den information som den potentiellt kan generera. Därför kommer du i slutet av programmet att kunna veta vilka krav en person måste integreras i ditt lag, tills de exakt vet vilka instrument eller träning som var och en ska förvärva.

Oavsett om ditt mål är att växa professionellt, starta och skapa ditt eget företag, eller omdirigera din karriär, kommer den här chefen att svara på dina motivationer.

"För alla de beslut du fattar inom ett företag behöver du data. Jag lärde mig hur användbar information är och hur man använder den "

- Gabriela García, Hewlett Packard

Curriculum

Den akademiska planen är indelad i fyra block.

block

1. Dataanalys

Traditionella statistiska metoder som regressionsmodeller, beslutsträd eller dimensionerad minskning, bevisad tillämpning på praktiskt taget alla områden där studenten kan känna igen ett problem, verifiera hypotesen, föreslå, utföra, validera och tolka en statistisk modell för att lösa det.

Vi studerar också nya och nya metoder som är mer relaterade till maskininlärning. Bland annat studeras RandomForest, K-Means och neurala nätverk.

2. Programmering och beräkning

Från en grundläggande nivå är det avsett att studenten ska förvärva mellanhöga kunskaper och kunna följa de övriga ämnena samt utveckla en viss självständighet för den personliga inlärningsfasen som föregår mästaren. De programmerade språken som lärs ut är R och Python, som är mest populära och krävdes inom det professionella området.

Det här blocket innehåller datautvinningsfasen, där studenten förvärvar träningen för att klara av traditionella databaser, som för närvarande är de vanligaste i företagen. Det inkluderar också hantering av korrekt förstådda miljöer som Big Data, som Hadoop eller Spark, och datainsamlingsmetoder på sociala nätverk som Twitter eller Facebook, webbskribent eller bildsamling.

Slutligen kommer visualiseringsteknikerna att nås med de mest krävda verktygen för närvarande av affärsmiljön.

3. Projekt

Mästaren syftar till att ge en solid bildning när det gäller teknisk kunskap, men syftar också till att ge en affärsvision och muntlig överföring, så att studenten kan bli en bro mellan verkställande lagret och det tekniska lagret i ett projekt. Under hela sessionerna kommer studenterna att visa hur man använder de tekniker som lärt sig i reala situationer och tillämpar dem i olika sektorer.

I det här avsnittet ingår workshops med företag som kommer att involvera proffs från prestigefyllda företag och institutioner med stor erfarenhet inom området. I sina sessioner kommer de att presentera verkliga användarfall samt praktiska exempel.

Målet är att få den tekniska verkligheten närmare eleverna så att de kan förstå vad som görs i de mest ledande och prestigefyllda internationella företagen.

4. Final Master's Project, TFM

Det har en framträdande vikt i programmet. Att vara co-ledad av Universidad de Navarra samt av affärsmän är ett utmärkt tillfälle för studenten att leda genomförandet av effektprojekt i sin professionella miljö.

inträde

För att ansöka om antagning är det nödvändigt att kandidaten utför följande steg:

 • Online-registrering i miUNAV, via webben.

 • Fyll i ansökningsformuläret för antagning, bifoga den akademiska och identitetsdokumentationen för den studerande som skannas.

 • En betalning på 100 euro måste betalas för behandlingskostnader.

Betalningsformer för bearbetningskostnader:

 • Via Internet, via miUNAV-portalen.

 • Genom banköverföring till kontot som anges nedan. Betalningsbeviset måste bifogas tillsammans med resten av dokumentationen via miUNAV-portalen och måste innehålla sökandens fulla namn och ordet "ADMISSION".

 • När ansökan om antagning har mottagits utvärderar och utfärdar den verkställande mästarens stora datakommitté den slutliga rapporten om antagning. Universitetets antagningstjänst meddelar beslutet om ansökan om antagning.

Professionell projicering

Universidad de Navarra är rankat som nummer 1 i Spanien och 61 i världen i rankningen av anställbarhet QS 2019

" Positionerna relaterade till datavetenskap och stora data är de svåraste att täcka i spanska företag "
Studie av professionella profiler och kompetenser mest efterfrågade av företaget - EpyCE, 2018

De yrken som är relaterade till Big Data har de högsta arbetskraftsinsatserna på den internationella arbetsmarknaden. Några av den här mästarens professionella resultat är:

 • Datavetenskapare
 • Dataanalysator
 • Stor datakonsulent
 • Chief Data Officer (CDO)
 • Maskinlärande ingenjör
 • Natural Language Processing Engineer
 • Dator Vision Engineer
 • Big Data Developer
 • Big Data Architect
 • Big Data Engineer
 • Affärsanalytiker
 • Business Intelligence Consultant
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Navarra is based on the Christian inspiration promoted by St. Josemaría Escrivá de Balaguer, the founder of Opus Dei. Its mission is to seek and present the truth; contribute to the ... Läs mer

The University of Navarra is based on the Christian inspiration promoted by St. Josemaría Escrivá de Balaguer, the founder of Opus Dei. Its mission is to seek and present the truth; contribute to the academic, cultural and personal education of its students; promote academic research and healthcare activities; provide suitable opportunities for the development of its professors and employees, and carry out broad cultural outreach and social promotion work with a clear goal of service. Läs mindre
Pamplona , madrid , San Sebastián + 2 Mer Mindre