Master of Architecture

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

  • CRICOS-kod: 058728C
  • Intag: februari, juli
  • Varaktighet: 2 år
  • Plats: Perth
  • Studieform: Heltid
  • Vägledande förstaårsavgift: 33 300 AUD

124351_curtin--architecture-1600x1067.jpg

Kursbeskrivning

Det ackrediterade Master of Architecture-programmet, i kombination med relevant yrkeserfarenhet och framgångsrikt genomförande av Architectural Practice Examination, uppfyller en av Pathways att registrera sig som arkitekt i Australien.

I Master of Architecture kommer du att studera arkitekturhistoria, teori, forskning, ledning och lag och genomföra professionell praxis. Detta är en praktisk kurs som kombinerar förståelserna för design, vetenskap, teknik, historia och kultur för att säkerställa att du tar examen med en väl avrundad uppsättning färdigheter. Du kommer också att genomföra ett stort självstyrt arkitektoniskt avhandlingsprojekt inom ett specialiserat område av intresse, för att visa forskningsfärdigheter och få praktisk erfarenhet. Studenter som fullföljer masterexamen till hög standard kan ansöka om doktorandstudier.

Professionell erkännande

Arkitekturmästaren är den sista etappen i den femåriga akademiska Pathway att bli en praktiserande arkitekt. Arkitektstyrelsen i Västra Australien erkänner denna tvååriga kurs i kombination med den treåriga kandidatexamen (arkitekturvetenskap), eller motsvarande, som uppfyller sina akademiska krav för registrering. När du har avslutat den godkända praktiska erfarenheten från forskarutbildningen kommer du att vara kvalificerad för medlemskap i Royal Australian Institute of Architects. Internationellt erkänns kursen av arkitektbyråerna i Singapore och Hong Kong.

Antagningskriterier

Alla studenter måste uppfylla Curtins krav på engelska. Du måste ha en kandidatexamen i arkitektur från en erkänd institution eller motsvarande. Tillträde till kursen är en konkurrenskraftig och akademisk prestation i de två sista semestrarna i studiet, eller motsvarande beaktas. En ansökan om folio kan också krävas.

Arkitekturens framtid

Arkitektur har ett ökande fokus på hållbar design. Arkitekter måste tänka kreativt om vår byggda miljö och tillämpa kritiskt tänkande inom digital design och teknik. Genom att bygga informationsmodellering (BIM), fjädrande arkitektur och samhällsprojekt informerar Curtins personal- och studentarbete, vilket gör det möjligt för kandidater att möta de framtida behoven för den mänskliga upplevelsen i den byggda miljön.

Industries

  • Arkitektur
  • Inredningsdesign
  • Stads- och regionalplanering

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Curtin is an innovative, global university known for its high-impact research, strong industry partnerships and commitment to preparing students for jobs of the future.

Curtin is an innovative, global university known for its high-impact research, strong industry partnerships and commitment to preparing students for jobs of the future. Läs mindre
Perth , Dubai , Moka , Singapore , Miri + 4 Mer Mindre