Master of Architecture

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Uppdatering av Coronavirus (COVID-19): Lär dig online nu och på campus senare.

På RMIT vill vi inte att våra studenter ska gå miste om en termin eller ett studieår om vi kan hjälpa till. Vi har uppdaterat hundratals kurser med online-aktiverade inlärningsalternativ utan att äventyra kvaliteten på utbildning och studentresultat. Ta reda på hur vi hjälper dig att fortsätta åka till uni under COVID-19 med vår online-aktiverade studie .

RMIT Architecture har ett internationellt rykte för designkvalitet och leder vägen både i Australien och utomlands genom att producera akademiker som är innovationsdesignare.

Med ett starkt fokus på idéledsat venturös designutforskning kommer RMITs arkitekturmästare att hjälpa dig att utveckla en sofistikerad förståelse för arkitektur, samtidigt som du ger dig en mångsidig uppsättning av avancerade färdigheter och lärandeupplevelser.

Du fortsätter att utveckla kärnkompetensen för arkitektonisk design som lärs i graden till en avancerad nivå. Du kommer att förbättra din förståelse för arkitektur och designbaserad forskning, förvärva olika färdigheter, genomföra en mängd olika lärande erfarenheter och få en kritisk medvetenhet om ditt eget arbete.

RMIT Architecture och dess akademiker fortsätter att uppnå på högsta nivå och erkänns av det nationella och internationella arkitektoniska yrket.

Vid årliga 2018 viktorianska arkitekturpriserna som drivs av Australian Institute of Architects, var RMITs arkitekturgemenskap framträdande i de 58 utmärkelserna och 16 kategorierna och fick ett antal viktiga och prestigefyllda utmärkelser.

Huvudmål

 • The New Academic Street (NAS) av Lyons med NMBW Architecture Studio, Harrison och White, MvS Architects och Maddison Architects vann årets högsta ära: den eftertraktade AIA viktorianska arkitekturmedaljen och Henry Bastow Award for Educational Architecture.
 • RMIT Professor Carey Lyon är direktören för Lyons och den femte RMIT-professorn i rad för att leda prestigefyllda viktorianska medaljvinnande projekt
 • M @ STUDIO Architects, en forskningsledd praxis som leddes av RMIT professor Vivian Mitsogianni och Dean Boothroyd med personal, alumner och nuvarande studenter tilldelades 2017 AIA Melbourne-priset för deras NGV 2016 Architecture Commission-vinnare.
 • RMIT-föreläsare Ben Milbourne tilldelades det australiensiska arkitekternas arkitektur 2017 Victorian Emerging Architect Prize.
 • Graduate Ton Vu var en av 10 elever över hela världen som listades för The Architectural Review "Global Architecture Graduate Awards", och den enda kandidaten att göra listan från ett australiensiskt eller Nya Zeeland universitet.

Arkitektmästaren är nästa steg på vägen mot att bli en designarkitekt med professionell ackreditering.

Topp 3 skäl att vara en del av RMIT Architecture

 • Studera i designfokuserade och praktiska praktiska studior som modellerar branschens bästa praxis.
 • Lär dig av lokala och internationella ledande arkitekter i små klasser och designstudior.
 • Fördjupas i ett urban designlaboratorium i Melbourne, Australiens designhuvudstad.

detaljer

Hur du lär dig

Allt är centrerat kring att lära sig genom designstudior

RMIT Arkitekturens högt berömda designstudior ligger inom en urban campus, vilket innebär att du kommer att bli nedsänkt ett laboratorium för designutforskning och i centrum för innovation.

Studior ligger över stadens campus och inom den multi-prisbelönta RMIT Design Hub designad av RMIT arkitekturalumnerna Sean Godsell. Designstudior är en av de viktigaste anledningarna till att RMIT Architecture och dess kandidater är så högt uppskattade av industrin.

Vad är en designstudio?

Designstudior ger ett unikt sätt att utforska idéer genom utmanande framtida designers. Studiorna drivs av akademiker och praktiserar designledare från lokala och internationella arkitektoniska och designföretag.

Designstudiemodellen emulerar bästa praxis hos lokala och globala designföretag. Studiorna tillåter dig att utforska design, koppla med dina kamrater, bransch och integrera med andra discipliner.

Studiorna utgör majoriteten av detta program och lärs i små grupper. Du väljer vilken designstudio du vill följa från cirka 20 alternativ, genom att fylla i en per termin under studierna.

Varje designstudio fokuserar på ett visst tema och projekt per termin. Under ditt sista år kommer du att genomföra ett designuppsatsprojekt som du väljer, som kallas ditt "större projekt". Detta projekt kommer att utvecklas på forskningsresultaten som nådde slutet av dina arkitekturstudier.

Du kan genomföra studier och seminarier i andra program som landskapsarkitektur, inredning och industriell design, samt inom stadsdesign och digitala designområden. Detta kommer att främja Pathways till vår doktorand i stadsdesign.

Senaste Studiopartners:

 • RMIT Associate Professor Amy Muir - MUIR Architecture
 • RMIT professor i arkitektur Carey Lyon - Lyon arkitektur
 • RMIT Docent Paul Minifie och Dr Jan van Schaik (lektor) - MvS Architects
 • RMIT-adjungerade professorer Howard Raggatt och Ian McDougall - ARM Architecture
 • Sandra Manninger & Matias del Campo - SPAN Arkitekter Wien, Detroit, Shanghai
 • Tom Verebes - OCEAN CN Studio, Beijing.

Branschanslutningar

RMIT Architecture är känt för sina starka och långvariga kontakter med industrin genom vår lärare, av vilka många är internationellt erkända, prisbelönta praktiserande arkitekter. I designstudiosammanhang har du möjlighet att arbeta med verkliga projekt med lokala och internationella samhällen och industripartners. Offentliga föreläsningar hålls under året under ledning av framstående lokala och internationella arkitekter.

Internationella möjligheter

RMIT Architecture har ett stort antal internationella utbytesavtal med universitet i USA, Europa och Asien. Du får också möjlighet att välja designstudior som kräver utlandsresor, för att jobba med studenter från internationella universitet.

Nya designstudior har inkluderat samarbeten med studenter i Berlin, Tyskland och arkitekturpraxis i Shanghai, Kina.

RMITs globala mobilitet stöder studenterna att genomföra en utbyte eller kortvarig rörlighet med över 165 partneruniversiteter över hela världen.

Karriär

Våra kandidater finner arbete inom arkitektur, design och byggnadspraxis inom den privata och offentliga sektorn. I små till medelstora rutiner är akademiker engagerade i ett brett spektrum av aktiviteter från design till projektledning. I stora arkitektfirma kan akademiker arbeta inom ett antal discipliner och jobba ofta med internationella arbetsmöjligheter.

Professionellt erkännande och ackreditering

Avslutande av detta 2-åriga masterprogram, efter det 3-åriga kandidatexamen för arkitektonisk design, uppfyller de akademiska kraven för registrering som arkitekt under Victoria Architects Registration Board och för medlemskap i Royal Australian Institute of Architects. Professionell erfarenhet krävs för registrering.

antagning

Du måste ha avslutat en australiensisk arkitekturspecifik bachelorgrad (eller motsvarande utländsk kvalifikation).

Du kommer att väljas konkurrenskraftigt baserat på dina betyg och folio.

Ingångskrav

Förkunskaper: ingen

Urvalsuppgifter

Om du har fullgjort Bachelor of Architectural Design från RMIT University med en GPA på 2,5 av 4,0 eller högre, är du garanterad tillträde till Master of Architecture. Du behöver inte skicka en urvalsuppgift.

Om du har avslutat kandidatexamen i arkitektonisk design från RMIT University med en GPA på mindre än 2,5 av 4,0 eller annan arkitekturspecifik kandidatexamen från en annan institution, kommer du att behöva lämna in en online-urvalsuppgift senast den 10 november som består av:

 • ett personligt uttalande som beskriver motivationen för att ansöka till programmet (högst ett A4-ark).
 • en curriculum vitae (CV) inklusive personlig information, akademiska prestationer och yrkeserfarenhet (all arbetslivserfarenhet du för närvarande gör)
 • ett akademiskt utskrift av akademiska resultat från tidigare eller nuvarande studier.
 • en folio av ditt arbete - se nedan.

Observera: Länken för att skicka urvalsuppgiften visas på sökandes instrumentpanel efter att du har skickat in din ansökan.

Om du är listad kommer du bli inbjuden att delta i en intervju i december.

Folio krav

 • Format: A3 eller A4-format PDF-dokument
 • Maximal längd: 30 sidor
 • Maximal filstorlek: 10 MB

Din folio bör innehålla exempel på dina personliga kreativa / designprojekt och begrepp / idéer som leder till det slutliga designstycket. Du kan inkludera några kreativa exempel, inklusive men inte begränsat till:

 • bilder
 • ritningar
 • skisser
 • målningar
 • modeller
 • fotografier
 • datorarbete

av personliga kreativa / designprojekt samt begrepp / idéer som leder till den slutliga designen.

Pathways

Alternativ för Pathway

Bachelor of Architectural Design ger en Pathway till detta program och kan också flyttas till professionella program inom arkitektur med liknande strukturavtal.

Ett betygsgenomsnitt (GPA) på 2,5 eller högre garanterar en plats i det här programmet, men de studenter med en GPA på mindre än 2,5 kan fortfarande ansöka.

Att arbeta som registrerad arkitekt

Avslutande av denna tvååriga masterexamen uppfyller de akademiska kraven för registrering som arkitekt i Australien. Ytterligare yrkeserfarenhet och slutförandet av registreringsundersökningen genom en statsarkitekts registreringsstyrelse krävs för registrering.

avgifter

Avgiftsöversikt

Inträde för detta program är främst genom Commonwealth Supported Places (CSP).

Statligt ekonomiskt stöd är tillgängligt för behöriga studenter oavsett vilken typ av plats du anmäler dig till.

2019 vägledande avgifter

 • Commonwealth-stödda platser (CSP) sträcker sig från 6 666 US-dollar till 10 995 USD *
 • Full-fee platser: AU $ 36,480 *

* Anmälda belopp är vägledande avgifter per år och baseras på ett heltidsstudieår på heltid (96 poäng). En proportionell avgift gäller mer eller mindre än heltidsstudiebelastningen.

Ytterligare kostnader

 • Studentavgift och serviceavgift (SSAF): Högsta avgift på 303 USD för 2019.
 • Andra saker relaterade till ditt program, inklusive fältresor, läroböcker och utrustning.

Avgifterna justeras årligen och dessa avgifter ska endast användas som en guide.

stipendier

RMIT utdelar mer än 2000 stipendier varje år för att erkänna akademisk prestation och hjälpa studenter från olika bakgrunder.

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... Läs mer

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Läs mindre