Master of Arts i interkulturell och internationell kommunikation

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Kandidatexamen i interkulturell och internationell kommunikation är en 36 poäng, på campus eller blandat program vid Royal Roads University . Det är ett innovativt personligt, professionellt och akademiskt utvecklingsprogram, utformat för studenter som vill driva en kommunikationskarriär i vår alltmer diversifierade och globaliserade värld. Programmet levereras i två format: ett 18-månaders campusprogram eller en tvåårig blandad modell med inlärning på nätet med campusbostad.

Catering till den växande efterfrågan på strategiska och oberoende tänkande kommunikationsproffs som kan hjälpa organisationer att reagera på den snabbt föränderliga globala miljön, kommer akademiker att utveckla de färdigheter som krävs för att kommunicera effektivt i komplexa förhållanden, utnyttja olika medier och kommunikationsgenrer och engagera sig i olika publikgrupper över flera kulturella inställningar. Studenter kommer att utforska interkulturell och internationell kommunikationsteori, akademisk skrivning och kommunikation, mediaförhållanden i ett globalt sammanhang, offentliga angelägenheter och förtal, social marknadsföring med mera.

Vem det är för

MA i interkulturellt och internationellt kommunikationsprogram är för strategiska och oberoende tänkande kommunikationschefer som vill förbättra sin förmåga att hjälpa organisationer att reagera på den snabbt föränderliga globala miljön, såväl som individer med en doktorsexamen eller forskarutbildning som vill bedriva eller fördjupa sin karriär i professionell kommunikation på den interkulturella eller internationella sfären. Detta program är utformat för att balansera interkulturell kommunikation med internationell kommunikation för att bättre integrera teori och praktik.

Blandad leveransmodell, 22 månader

Den blandade leveransmodellen för MA i interkulturell och internationell kommunikation har varit det föredragna alternativet för många studenter med betydande yrkeserfarenhet och vill utveckla sin karriär inom interkulturell och internationell kommunikation. Det blandade programmet innehåller online-inlärning med campusuppehållstillstånd, studenterna kommer också att ha möjlighet att slutföra ett forskningspapper (baserat på offentligt tillgänglig data, inga levande mänskliga ämnen) för att integrera teori och praktik och visa att du är välkänd i interkulturell och internationell kommunikation och ha ett välutvecklat perspektiv som global medborgare.

Leveransmodell på campus, 18 månader

MBA-programmets leveransmodell på interkulturell och internationell kommunikation har varit populär bland studenter som vill fortsätta sin utbildning efter att ha tjänat sin kandidatexamen, arbetar minst ett år och vill jobba med en karriär inom interkulturell kommunikation.

Studenter på campusprogrammet har möjlighet att slutföra programmet på 18 månader med ett kursbaserat alternativ eller praktik . Båda alternativen betonar vikten av erfarenhetslärande och studenterna kommer att utveckla ett brett spektrum av kommunikationsförmåga samtidigt som de lär sig att arbeta effektivt med individer från andra kulturer, regioner och ideologier.

78762_2015-10_Int-Students-SG-0589.jpgResultat

MA i interkulturell och internationell kommunikation förbereder individer för arbete i:

 • Internationella eller multikulturella statliga eller icke-statliga organisationer (icke-statliga organisationer)
 • Internationell journalistik och dokumentärrapportering;
 • Multietniska och multikulturella samhällen;
 • Internationella medier;
 • Interkulturell konflikthantering;
 • Internationella kommunikationsföretag;
 • Social marknadsföring och utvecklingshjälp;
 • Internationella relationer;
 • Gemenskapsaktivism
 • Hållbar internationell och interkulturell utveckling;
 • Kulturell tolkning och medling;
 • Ytterligare studier på något av dessa områden.

Efter framgångsrikt genomförande av MA Intercultural och International Communication program vid Royal Roads University har du visat din kompetens på professionell och internationell nivå och att du är beredd att möta de utmaningar som kommunikationscheferna står inför i dagens snabbväxande kulturella, socio- ekonomiska och politiska miljöer.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Located in one of Canada’s most beautiful National Historic Sites, Royal Roads University has a long history of excellence. In 2015, we celebrated 75 years of leadership and learning - 55 years as a m ... Läs mer

Located in one of Canada’s most beautiful National Historic Sites, Royal Roads University has a long history of excellence. In 2015, we celebrated 75 years of leadership and learning - 55 years as a military college and 20 years as a public applied research university. Läs mindre