Master of Design (interiörarkitektur)

Allmänt

2 tillgängliga platser
Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning


Examensöversikt

 • Studiera en specialisering som är direkt anpassad till dina intressen.
 • Graduate med avancerade professionella och tekniska färdigheter som sträcker sig bortom kunskaper och färdigheter som utbildas på grundnivå.
 • Lär dig av lärare som är etablerade designers, och ge insikt i vad som krävs för att skapa hållbara, sammanhängande, visuellt tilltalande interiörer.
 • Få avancerad design och forskning färdigheter.
 • Lär dig i världsklass faciliteter i våra state-of-the-art på-campus verkstäder och studior.
 • Arbeta på verkliga projekt, få värdefull praktisk erfarenhet.
 • Dra nytta av våra nätverk och relationer med industrin - lokalt, nationellt och internationellt.
 • Använd denna kvalifikation som en Pathway att studera vidare.

Snapshot

Med inriktning mot designforskning, teori och övning kommer denna grad att förbereda dig för en karriär som inredningsarkitekt eller inredningsarkitekt. Det kommer också att ge dig en avancerad förståelse för den innovativa, förändrade världen av design.

En stor inriktning för denna examen handlar om designforskning och du kommer att slutföra ett individuellt forskningsbaserat projekt där du kommer att behöva kritiskt granska, analysera, identifiera och föreslå lösningar på komplexa designutmaningar. Genom våra branschförbindelser får du möjlighet att arbeta med kreativa projekt, utveckla färdigheter i att skriva projektförslag och presentera information.

Fokus på praktisk, praktisk lärande innebär också att du inte bara kommer att få de kunskaper och kunskaper som behövs för att designa stimulerande, hållbart och visuellt tilltalande interiörer, men också förtroendet att gå in i verkliga projekt. Du kommer också att slutföra en branschplacering som en del av dina studier.

Avancerad Stående

Sökande som har fullgjort en kandidatexamen i en relaterad disciplin är berättigade till att delta i programmet med 1,0 EFTSL Advanced Standing och slutföra programmet i 1 års heltidsstudie eller motsvarande deltidsstudie. Sökande måste också lämna in en portfölj av arbete, curriculum vitae och en skriftlig avsiktsförklaring.

Vad du lär dig

Genom att studera Master of Design (interiörarkitektur) utvecklar du en avancerad och övergripande förståelse för principerna och rutinerna för att utforma och behålla interna miljöer som är miljövänliga och socialt anpassningsbara. Du kommer också att studera med god kunskap om forskningsmetoder.

Under ditt första år kommer du att slutföra ett antal kärndesign kurser, liksom några kurser som fokuserar specifikt på interiörarkitekturen. Under ditt andra år utvecklar du forskaregenskaper när du genomför ett antal forskningsfokuserade kurser. Denna del av din studie ger utrymme för forskning relaterad till komplexa individuella designprojekt.

Varför Master of Design (interiörarkitektur)

Den här dynamiska, kreativa graden erbjuder en unik blandning av praktisk erfarenhet och gedigen teoretisk kunskap, vilket gör att du lyckas med de verktyg som behövs för en framgångsrik karriär inom detta konkurrenskraftiga område.

Konsthögskolan, Arkitektur och Design har prisbelönta, specialbyggda studiorum och fem våningar av imponerande verkstäder som har toppmodern digital utrustning. Förutom dessa världsklass på campusanläggningar kommer du också att dra nytta av:

 • våra starka branschlänkar när du går in på branschplaceringar
 • prisbelönt lärare och akademiker - vår lärare fick toppbetyg i 2017 Good Universities Guide för undervisning och personalkvalifikationer
 • branschmästarkurser som arrangeras av nationella och internationella branschpersonal. Vi är också ett av endast två universitet i Australien för att kombinera konstruktions-, arkitektur-, design- och planeringsprinciper, vilket gör oss till ett bra val för studenter med ett särskilt intresse för dessa områden.
Detta är en utbildad examen, vilket innebär att om du av något skäl bestämmer att du vill gå ur masterexamen före färdigställandet kan du vara berättigad till examen med en examen i design.

Din karriär

Denna masterexamen registrerar kontinuerligt högskoleexamen. Du kan hitta arbete inom arkitektonisk praxis, inredningspraxis, byggföretag, andra organisationer som levererar design- och byggindustrin, som leverantörer av företagsmöbler och arkitektur, eller PR och marknadsorganisationer.

Karriärer att överväga:

 • inredningsarkitekt: design, implementera och renovera inredningsrum
 • designkonsult: hjälpa kunder att utnyttja bostadsområden bäst genom att ge råd om hur man anordnar belysning, möbler och andra armaturer
 • evenemangsdesigner: övervaka och styra det övergripande utseendet och visuella överklagandet av en händelse
 • möbeldesigner: utveckla konceptkoncept, experimentera med olika material, samverka med kunder och bygga provmodeller för antingen massproducerade möbelprototyper eller enstaka exklusiva bitar

Real World Connections

Våra lärare är högutbildade branschpersonal som medför många års erfarenhet. De har starka branschlänkar och många har professionella positioner med nationella och internationella organisationer. För studenter betyder det länkar till industrin och möjligheten att bygga viktiga nätverk.

Vi har också drygt 2 500 nationella och internationella branschpartnerskap över hela världen, vilket ger ytterligare möjligheter för dig att bygga viktiga branschrelationer.

Som en del av dina studier kan du också delta i en branschplacering, och får möjlighet att delta i masterklasser som arrangeras av branschpersonal. Dessutom är vi regelbundna medarbetarklasser och anställningsutställningar och alumnihändelser i Australien och utomlands.

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous.

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous. Läs mindre
Adelaide , Adelaide , Adelaide , Adelaide + 3 Mer Mindre