Master of Engineering Ledarskap I Integrerad Vattenhantering

Allmänt

Programbeskrivning

Slutrunda CAN och USA 2021 antagningar: Ansökningsfrist 1 september 2020.

* Ansökningssystemet öppnas den 1 januari 2021 för alla 2022 antagningar.

Master of Engineering Leadership (MEL) i integrerad vattenförvaltning är utformad för ingenjörer och miljövetenskapskandidater som vill utveckla och leda avancerade och hållbara vattenhanteringsinitiativ. Deltagarna i programmet kommer att lära sig att tillämpa fysiska, kemiska och biologiska enhetsoperationer och processer på vattenresurser och kommer att bli förtrogna med regelverk och miljöramar.

Vatten är en strategisk resurs, och tillgången till rent och säkert vatten är viktigt för människors välbefinnande. Efterfrågan på bättre vattensystem har resulterat i det pressande behovet för personer med tekniska färdigheter att utveckla praktiska lösningar inom områden som vattenbehandling, övervakningsverktyg, informationsteknik, effektiv vattenanvändning och återanvändning samt nya bioteknik.

Kombinationen av teknisk expertis och ledarkurser hjälper dig att utveckla innovativa lösningar, hantera team och direkta projekt - en kompetensuppsättning som är mycket relevant i dagens affärsmiljö. Kandidater från denna MEL-examen kommer att kunna tillämpa den komplexa verktygssatsen för teknisk och ledarskapskunskap som förvärvats i programmet till ett brett utbud av privata organisationer, institutioner och myndigheter som arbetar med vattenanvändning, behandling, forskning och skydd.

MEL är en 12-månaders examen som börjar i januari. Medan 70 procent av dina Integrated Water Management-kurser kommer att fokusera på din tekniska specialisering, är de återstående 30 procenten ledarskapsutvecklingskurser som kommer att förbättra din affärs-, kommunikations- och personalkunskap. Leverans av lednings- och ledarkurser sker i samarbete med UBC : s Sauder School of Business.

Snabb fakta

 • Examensarbete: Master of Engineering Leadership
 • Ämne: Teknik
 • Leveranssätt: On-campus
 • Specialisering: Integrerad vattenhantering
 • Programkomponenter: Endast kurs
 • Fakultet: Tekniska fakulteten

Master of Engineering Leadership (MEL) i integrerad vattenledning är en professionell examen för ingenjörer och miljövetenskapliga kandidater som vill utmärka och driva innovation i hållbara vattenhanteringsinitiativ. Detta hybrid masterprogram kombinerar avancerad nivå tekniska kurser med UBC Sauder School of Business kurser - ger dig färdigheter och förtroende för att ta din karriär i nya riktningar.

Regeringar och privata organisationer inom en rad branscher söker yrkesverksamma med tvärvetenskapliga tekniska färdigheter och ett integrerat perspektiv för att utveckla hållbara lösningar för vattenresurser. De behöver individer som har både en bred förståelse för regelverk och en detaljerad kunskap om de fysiska, kemiska och biologiska aspekterna av operationer och processer. De letar också efter personer som har affärsinsikt och interpersonella färdigheter för att leda tvärvetenskapliga team och vägleda förändringar.

Välj Engineering and Business

MEL i integrerad vattenförvaltning erbjuder en unik kombination av tekniska och affärsklasser - vilket ger dig de strategiska färdigheterna att spela en ledande roll i framåtblickande organisationer. Ingenjörskurser omfattar hela spektrumet av vattenhantering, inklusive ingenjörshydrologi, design av vattenrening, mekanik för vätskemiljö samt strategier för hantering av vatten och avloppsvatten. Affärskurser som erbjuds av den högst rankade UBC Sauder School of Business ger dig en solid grund inom strategi och innovation, organisatoriskt ledarskap och hållbarhetsaspekter.

Studera heltid eller deltid

Du kan ta programmet antingen heltid (12 månader) eller deltid (24 månader). Med alternativet på 12 månader på heltid kommer du att slutföra dina studier på ett år och utöka din kunskapsbas och färdigheter i en koncentrerad tidsram.

Deltidsalternativet på 24 månader är för dem som vill fortsätta arbeta medan de bygger sin affärs- och tekniska kunskap. Genom att balansera arbete och studier kommer du att kunna tillämpa dina nya färdigheter omedelbart på din arbetsplats och ta med tekniska och ledande utmaningar från arbetet till klassrumsdiskussion. Denna deltidsversion av MEL in Integrated Water Management är också en möjlighet att bygga ditt professionella nätverk i över två år. Studenter som bedriver detta alternativ kan förvänta sig att vara på campus två vardagar varje vecka (cirka 10 timmar totalt).

Få en konkurrenskraftig kant

På bara 12 månader / 24 månader kommer denna magisterexamen:

 • Lär dig hur du tillämpar fysiska, kemiska och biologiska enhetsoperationer och processer på vattenresurser, samtidigt som du ökar din förtrogenhet med regler och miljö.
 • Skärpa dina tekniska och analytiska färdigheter genom en projektbaserad läroplan som täcker alla steg i branschens värdekedja och innehåller praktiska inlärningsmöjligheter.
 • Studera under kända fakultets- och branschexperter vid ett av världens 40 bästa universitet.
 • Utöka ditt professionella nätverk medan du samarbetar med andra MEL-studenter.
 • Få de grundläggande affärs-, projektlednings- och interpersonella färdigheterna för att främja din karriär och på ett säkert sätt anta positioner med ökat ansvar.

Allmänna krav

 • Grundutbildning med ett totalt genomsnitt på 76%
 • Dokument som styrker ditt nuvarande medborgarskap (vanligtvis ett pass eller annat medborgarskapsdokument från ditt land) eller ditt kanadensiska permanenta hemvist

Programspecifika krav

 • Grundutbildning i kemisk och bioteknik, civilingenjör, geologisk teknik eller en relaterad disciplin inom teknik, miljövetenskap, geologi, vätskemekanik, hydrologi, bioteknik, biologi, biogeografi eller mikrobiologi
 • Tre eller flera års relevant arbetslivserfarenhet

Engelska språkkrav

Om du har avslutat din examen vid ett universitet utanför Kanada där engelska inte är det primära undervisningsspråket måste du tillhandahålla resultat av en engelskspråkig färdighetsprövning som en del av din ansökan:

 • Om din kandidatexamen eller kandidatexamen avslutades utanför Kanada vid ett engelsktalande universitet accepterar vi ett officiellt bevis på engelska kunskapsbrev från universitetet som säger att det primära språket för undervisningen för din examen var engelska.
 • Om din grundutbildning eller magisterexamen inte lärdes på engelska måste du tillhandahålla en giltig engelskspråkighet:
  • TOEFL (Engelska som främmande språk):
   • En minsta poäng på 90 (internetbaserad tentamen) med minsta komponentspoäng på 22 [i läsning, lyssning] och en lägsta komponentspoäng på 21 [skriftligt talande]
   • Minsta poäng 55 vardera för läsning, lyssnande och skrivning (i det pappersbaserade testet), med 4,0 på testet av skriven engelska (TWE).
  • IELTS (International English Language Testing Service): Minsta övergripande bandpoäng på 6,5 med ingen annan komponentpoäng mindre än 6,0 av det akademiska (inte generellt) IELTS-testet
 • Engelska språkkunskaper måste ha tagits inom de senaste 24 månaderna vid inlämning av ansökan. Om dina engelska språkkunskaper upphör att gälla snart måste du skicka in de officiella resultaten (utöver de inofficiella resultaten som skickas med din onlineansökan) till University of British Columbia, Graduate School Admissions Department (IELTS) eller med kod 0965 (TOEFL). Officiella testresultat måste tas emot direkt från den utfärdande organisationen före 24-månaders utgångsdatum. Avdelningen ansvarar inte för studenter som inte kan lämna sina resultat efter det att de har löpt ut.
 • Studenter måste lämna in sina officiella testresultat direkt till UBC via instruktionerna för att skicka in dina dokument för att din ansökan ska vara fullständig.

Högskoleförmåner

En Master of Engineering Leadership (MEL) grad från UBC ger dig referenser och kunskaper för att säkert ta ställningstaganden med större ansvar eller göra övergången till en ny industrisektor.

Uppgradera dina tekniska färdigheter

Du kommer att få de tekniska färdigheter som behövs för att utveckla praktiska lösningar inom områden som vattenbehandling och övervakning, informationsteknik, effektiv vattenanvändning och återanvändning samt nya bioteknik.

Lär dig språket i näringslivet

Teknisk kunskap räcker inte. Genom kurser som erbjuds av UBC Sauder School of Business får du grundläggande affärsförmåga, förbättra din förståelse för bredbaserade managementkoncept

Bli en trygg ledare

Ledarskapsutveckling är inbäddad genom hela programmet, vilket ger dig löpande möjligheter att leda lag och projekt och stärka dina interpersonella färdigheter.

Få en professionell magisterexamen från ett världsklass universitet

UBC är ett av världens 40 största universitet och dess program och professorer har ett globalt rykte för excellens. Fakulteten för tillämpad vetenskap är hem till en av Nordamerikas främsta tekniska högskolor, med noterade styrkor inom civilingenjörs och kemisk och bioteknik.

UBC Sauder School of Business rankas först i Kanada och 38: e i världen för affärs- och managementstudier, och skolan är känd för sitt engagemang för rigorös, relevant och erfarenhetsmässig undervisning.

Expand ditt nätverk

Som student i MEL i Integrated Water Management-programmet växer du ditt personliga och professionella nätverk genom att:

 • lärande från världsberömda fakultetsmedlemmar
 • studerar tillsammans med motiverade kamrater som ger ett varierat utbud av arbetslivserfarenhet och perspektiv till programmet
 • tar affärer kurser med studenter från andra yrkesutbildade program i fakulteten för tillämpad vetenskap - engagerade och ambitiösa yrkesverksamma från den multidisciplinära MEL och Master of Health Ledarskap och Politik program

"Som ett integrerat program passar kurserna tillsammans för att ge studenter möjligheter som skulle vara svårt att hitta någon annanstans och säkert inte kunde hittas i en enskild avdelning." - Dr Susan Baldwin

Gå längre

Professionals som har behärskat en teknisk specialisering och grunderna i verksamheten har en distinkt konkurrensfördel. På begäran av både regerings- och branschgivare, flyttar våra kandidater framgångsrikt till eftertraktade positioner och nya industrisektorer.

"Våra kandidater kommer att ha kunskap och färdigheter att starta eller förbättra sin karriär i detta spännande och ständigt utvecklande område." - Dr Susan Baldwin

Karriärmöjligheter

Våra akademiker kommer att vara i hög efterfrågan lokalt, nationellt och internationellt av arbetsgivare inom industri och regering som söker yrkesverksamma som kan utveckla och leverera hållbara vattenhanteringsinitiativ. Kandidater från programmet startade i positioner, såsom Environmental EIT, Environmental Specialist, President & CEO.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Läs mer

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Läs mindre