Master of Interaction Design

Allmänt

Programbeskrivning

Ansök nu!

ixd-cover.jpg_5616x3744.jpg

Interaktionsdesign (IxD) är ett snabbt utvecklande kreativt fält. Den pågående utvecklingen av smart konsumentteknik har ökat behovet av väl utformade intuitiva användargränssnitt och upplevelser. Var det en mobilapp, fronten på en webbaserad tjänst eller ett komplext system som involverar olika digitala och fysiska erfarenheter, är interaktionsdesign en viktig del av det. Interaktionsdesigners syftar till att göra användarnas möten med sofistikerad information och maskiner så enkel och trivsam som möjligt.

Vårt program fokuserar på människa-centrerad design. Användarforskning, analys och provning utgör grunden för läroplanen. Teoretiska studier är byggda kring praktiska designprojekt baserat på verkliga briefs från företag i Estland och utomlands. Användarbaserad, smidig design och produkt- / serviceutvecklingsmetoder säkerställer ett bra resultat av projekten.

Samarbetet med vårt masterprogram med avdelningen för grafisk design ger ett solidt fokus på kompetensen och verktygen för grafisk användargränssnitt design - datavisualisering, digital typografi, visuell design, rörelsegrafik, GUI prototyper etc.

Samarbete med avdelningarna för produktdesign, interiörarkitektur och designprogrammet

Kandidater från Interaction Design Masterprogrammet kommer att vara välutrustade för att driva komplexa produkt- / serviceutvecklingsprojekt och för att hantera internationella multidisciplinära team. Vi förväntar oss att våra studenter representerar en mängd olika bakgrunder. Tidigare erfarenhet av design och mjukvaruutveckling är till hjälp, men inte nödvändigt. Under den första terminen av programmet hjälper en uppsättning introduktionskurser studenterna att bekanta sig med design, programmering och entreprenörskap. Vi välkomnar alla som har ett allvarligt intresse för att utforma interaktioner, gränssnitt och användarupplevelser. Om du vill lära dig att arbeta som specialist eller gruppledare inom interaktionsdesign, gå med i vår familj av internationella studenter!

Sysselsättningsprofiler för kandidater:

  • Interaktionsdesigner
  • Gränssnittsdesigner
  • Användarupplevelse designer
  • Servicedesigner
  • Designchef
  • Designteamledare

"Jag ville studera interaktionsdesign på en konstskola, inte ett universitet. Det finns bara några få konstskolor i Europa som erbjuder en mästare på detta område, och Estland tycktes erbjuda ett bra arv i landet som ett land, så jag beslutat om EAA . Tack vare programmet har jag fått en väldigt solid grund för designtänkande, prototyper och projektbaserad design. Alla projekt är praktiska , det finns en riktig produkt i slutet som är mycket tillfredsställande . Även om de flesta av projekten händer i samarbete med industripartner kan du fortfarande leverera mer abstrakt och konceptuellt arbete, och ibland för branschpartnerna är det ännu mer inspirerande. Programmet har hjälpt mig att strukturera mina projekt från ideation till slutprodukten - i ett lag och på egen hand. "

- Roland Arnoldt, MA Interaction Design '18

Antagningsperiod: 1 februari - 29 februari 2020

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Estonian Academy of Arts, founded in 1914, is the only public university in Estonia offering higher education in fine arts, design, architecture, media, visual studies, art culture, cultural herit ... Läs mer

The Estonian Academy of Arts, founded in 1914, is the only public university in Estonia offering higher education in fine arts, design, architecture, media, visual studies, art culture, cultural heritage and conservation. Located in the capital city, Tallinn, it is an active study and research institution and the leading national centre of innovation in visual culture. Läs mindre