Master of Interior Architecture och Design

Allmänt

Programbeskrivning

Samhället förändras ständigt sitt ansikte. Så den unga yrkesutövaren måste kunna tänka på projektets logik inför ett globalt sammanhang, analysera frågorna, omdefiniera specifikationerna, vara kreativa uppströms den formella översättningen, på grund av ämnets mycket reflektion. För att förbereda sig för det tredje året presenterar studenterna sitt arbete för jurier som består av utomstående yrkesverksamma och lärare i skolan.

De studerade ämnena, studeras av studenterna, föreslås eller föreslås utifrån verkliga data. De är dubbeltövande övningar , både "repetitioner" eller simuleringar av konkreta situationer och didaktiska material. Konferenser ges av framstående personligheter på deras område är ett tillfälle att fånga olika visioner i den nuvarande världen, att höra synvinkel på ett jobb, att tänka i grupper och sedan skriva individuellt.

Din träning som inredningsarkitekt

Eleven måste idag utbildas, samtidigt som de specifika teknikerna, varje uttrycksform, förmågan att tänka sig, resa från ett fält till ett annat, till sinnets sinnesfrekvens och intellektuell rörlighet, en bred kultur och framför allt behovet av konstant

Engagerade i yrkeslivet, förmågan att bekräfta en öppen kreativitet, att ta konceptuella initiativ, för att underlätta projektets intelligens, att anpassa sig till alla sorters fall är viktiga egenskaper. Samtidigt som det arbetar för att lära sig den nödvändiga kunskapen är Charpentier Academy särskilt uppmärksam på att förbereda studenterna för denna tankegång. Det ensam gör det möjligt för dem att bli verkliga aktörer i hjärtat av denna förändring, av denna värld i rörelse.

För att förbereda sig för det tredje året presenterar studenterna sitt arbete för jurier som består av utomstående yrkesverksamma och lärare i skolan. De studerade ämnena, studeras av studenterna, föreslås eller föreslås utifrån verkliga data. De är dubbeltövande övningar, både "repetitioner" eller simuleringar av konkreta situationer och didaktiska material. Konferenser som ges av framstående personligheter på deras område är ett tillfälle att fånga olika världssyner, höra syn på ett jobb, att tänka i grupper och sedan skriva individuellt.

erasmus

Tack vare våra många partnerskap kan alla våra studenter gå utomlands. Charpentier Academy är innehavare av Erasmus-stadgan 2014-2020, ett stipendium tilldelas studenter som vill fortsätta sina studier eller göra praktik i Europa.

Som utbytesstudenter omfattas betalning av studieavgifter till värdinstitutionen. Ett sätt att hitta andra sätt att arbeta eller studera, lära sig ett främmande språk i total nedsänkning och få större öppenhet.

Partner skolor

 • Tyskland: FH Aachen
 • Bulgarien: St. Cyril och St. Methodius University of Veliko Turnovo
 • Spanien: IED Istituto Europeo di Design av Madrid och Barcelona
 • Irland: Griffith College Dublin
 • Italien: IUAV Venedig och Creative Academy, Milano
 • Förenta staterna: Cornell University, Ithaca, New York
 • Indien: World University of Design, Sonipat, Haryana
 • Mexiko: Universidad de Monterrey
 • Republiken San Marino: Universita degli Studi della Repubblica di San Marino.

praktikplatser

Praktikplatser är helt integrerade i läroplanen. De är föremål för ett avtal mellan skolan och företaget. Deras bedömning bidrar till erkännandet av terminalundersökningar och är föremål för exakta tilldelningsförfaranden. De svarar på studier och experiment.

De är obligatoriska i slutet av 3: e året och övervakas av en lärare (coaching, CV, bok, praktikforskning).

Huvudsyftet med dessa perioder är fortsatt matchningen av professionell och teknisk praxis som förvärvats under examenscykeln. De syftar till att underlätta integrationen av studenter i arbetslivet och leder ofta till ett första jobb . Tack vare Erasmus-charteret kan praktikplatsen vara ett tillfälle för nedsänkning utomlands.

Din titel på interiörarkitekt

Titeln på inredningsarkitekt levererad av Académie Charpentier är registrerad i National Directory of Professional Certifications Nivå I - kod NSF 233n -. Dessutom erkänns skolan av CFAI (franska inrikesdepartementets arkitekter)

Ditt framtida jobb, ett flertal möjligheter

De är naturligtvis olika, ibland vid gränsen för andra discipliner. Inredningsarkitekten arbetar ofta med en befintlig arkitektonisk situation. Det kan vara utveckling av privata hus eller lägenheter, men även offentliga och kommersiella utrymmen, i områden som varierar som en flygplats eller en skola, företagskontor eller en modebutik.

Men museografi, scenografi eller lika bra planering av urbana rymden är också en del av detta yrke, som fortfarande handlar om designprofilerna, med design av möbler eller föremål.

Designen täcker ett brett fält, från styling, teater- eller bio-inredning till massindustriprodukten, utformning av en stol, genom varumärkesbilden, skylten som tar den närmare visuella kommunikation yrken.

Det är just på denna mångsidighet som undervisningen baseras på, vilket framförallt förespråkar en attityd av reflektion, projektets intelligens.

Priser 2019

bokningsavgift

Betalningsvillkor

 • 1: a betalning: 1.800 € vid tidpunkten för deponeringen av anmälningsblanketten (laglig dröjsmål med återtagande av 8 dagar kvarvarande förvärvad bortom).
 • 2: a avbetalningen: 50% av saldot, senast den 1 juli.

Balans: senast den 1 november.

För utländska studenter betalas alla studieavgifter (förskottsbetalning) senast den 1 juli.

Regleringsvillkor

1: a året

Eleverna är oroliga

 • Innehavare av en kandidatexamen eller har slutkursens nivå eller fortfarande från yrkesutbildningsinstitutioner.
 • Utlänningar som innehar ett examensbevis som motsvarar en kandidatexamen eller från specialskolor eller tillämpad konst.
 • Utländska studenter måste tillhandahålla de resultat som erhållits vid TCF (eller motsvarande).

Inträdesförfarande

Utnämningar kan göras per telefon på 01 43 54 31 12 för en motiverande intervju, under vilken du presenterar en konstnärlig bok av personligt arbete, en curriculum vitae (läroplanen som redan är klar) och ett brevbrev.

Eftersom det här första året kräver att varje elev får särskild uppmärksamhet kan antalet studenter inte överstiga en bestämd numerusklausul. Det är mottagningsordern för registreringen som på denna nivå kommer att råda fram till slutet av kampanjens sammansättning.

2: e / 3: e / 5: e året

Eleverna är oroliga

 • Från nationella, regionala eller kommunala skolor för konstkunskaper, skolor för tillämpad konst, specialiserade sektioner av universitetet, offentliga eller privata utbildningscenter etc.
 • Kommer från europeiska eller utländska institutioner och har sextiotal studiepoäng.
 • Utländska studenter måste tillhandahålla de resultat som erhållits vid TCF (eller motsvarande).

Inträdesförfarande

Anställningen för att fastställa ett underhållsdatum görs via telefon på 01 43 54 31 12. Sammansättningen av filen meddelas vid anställning. I slutet av denna intervju, om det är gynnsamt, föreslås ett likvärdighetsprovisionsdatum.

Ekvivalens kommissionen

Denna kropp består av företrädare för lärarutbildningen och förvaltningen, undersöker kandidatens hela fil, beslutar och föreslår utbildningsrådet avtalet eller ansökans uppskjutande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur e ... Läs mer

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur et de Directeur (trace) artistique. Läs mindre
Île-de-France