Översikt

Master of Landscape Architecture är en professionell kvalifikation, ackrediterad av Landscape Institute, som ger en väg till en internationellt erkänd kvalifikation i ett snabbt växande globalt yrke.

MLA kombinerar tonvikt på individuell praxis och ett utforskande experimentellt tillvägagångssätt med starkt professionellt stöd. Det är både en omvandlingskurs för kandidater i relaterade ämnesområden och ett slutligt doktorandutbildning för landskapskandidater.

Ämnet delas ut av Manchester Metropolitan University där det har blivit undervisat i över 40 år och utgör idag en del av den prestigefyllda Manchester School of Architecture. Våra kandidater är världsledande inom yrket och har gått på imponerande karriärer nationellt och internationellt. Alumni inkluderar James Corner of Field Operations, huvuddesigner för New York Highline och Jason Prior till Aecom, ansvarig för Olympic Park-masterplanerna i London och Rio de Janeiro.

Baserat på Manchester School of Art, har studenter tillgång till ett imponerande utbud av bibliotek, IT, verkstad och studiolägenheter i en prisbelönt byggnad, bara några minuters promenad från stadens centrum.

Egenskaper och fördelar med kursen

 • Ett tvåårigt, 300 kreditprogram, ackrediterat av landskapsinstitutet och leder till en internationellt erkänd kvalifikation i ett snabbt växande yrke.
 • Det fullständiga tvååriga programmet ger en omvandlingskurs för kandidater i relaterade ämnesområden
 • Kandidater från ackrediterade brittiska grundutbildningskurser eller internationella ekvivalenter kan få direkt tillträde till del 2 av kursen för sitt sista studieår
 • Del 1 ger en bred grund i ämnet och stöder utvecklingen av kärndesign och kommunikationsförmåga.
 • Del 2 främjar utforskningen av individuell designpraxis genom experimentell studioarbete samt individuell forskning.
 • En integrerad arbetsplats och möjligheter till tvärvetenskapliga samarbeten.
 • Undervisningen levereras av en erfaren grupp av kärnpersonal, kompletterad med ett brett spektrum av utövare och akademiker.
 • En studie rundtur och besök på platsen ger studenterna direkt erfarenhet av en rad landskapsprojekt både implementerade och på plats.
 • MLA-graden är utdelad av Manchester Metropolitan University .

Kursinnehåll

MLA lägger tonvikten på en förståelse för landskapet som ett dynamiskt och adaptivt fenomen. Projekten främjar fokus på gränssnittet mellan landskapet som en mänsklig, kulturell konstruktion och som en återspegling av underliggande natur och miljöprocess. Design Ateliers utforskar teman av global relevans genom att studera ett specifikt landskap från en regional skala, gradvis ner till den detaljerade omfattningen av material och teknisk revolution. Det finns fokus på att tillämpa samtida teoretiska idéer och tekniker för att ta itu med utmaningarna i de utforskade landskapen.

Kursen har mycket starka länkar till övning. Eleverna utsätts för en rad praktiker och deras arbete genom hela kursen och får individuell erfarenhet genom en kombination av ett direkt professionellt engagemang och en teoretisk serie föreläsningar och seminarier.

ÅR 1

Del 1 ger en bred grund för kunskaper och färdigheter i landskapsarkitektur för studenter som vill konvertera från relaterade ämnesområden och för utländska studenter som kan dra nytta av övergången till ett annat kulturellt och professionellt sammanhang.

 • Genom Atelier Units utvecklar eleverna tekniker för läsning och landskap, och de design- och kommunikationsförmåga som behövs för att föreslå transformationer.
 • Kärnteckning och mjukvarukunskaper utvecklas genom fokuserade support sessioner.
 • Landskapsstudier utgör en grund för kärnområdena teoretisk och teknisk kunskap.

ÅR 2

Del 2 ger ett sista år av utbildning för både landskapskandidater och konverteringskandidater, och uppmuntrar en mycket större grad av autonomi och möjlighet att utveckla personlig praxis genom både design och forskningsbaserat arbete. Ett starkt professionellt element grundar sig året runt. Nyckelord:

 • Atelier Units uppmuntrar studenter att tillämpa teoretiska idéer och agendor i ett specifikt landskapskontext och att utveckla individuella banor med sina personliga styrkor och intressen.
 • En Vegetation Kalender går som en kontinuerlig tråd genom del 2 Atelier-enheter.
 • Studenterna får såväl direkt personlig erfarenhet som en teoretisk förståelse av ämnets professionella sammanhang.
 • En avhandlingsenhet ger en ram för mer detaljerad individuell forskning kring ämnen av personligt och professionellt intresse.

Ingångskrav

Del 1 Inträde

Studerande som är berättigade till MLA kommer normalt att ha minst en andra klassens examen i ett nära relaterat ämnesområde. Följande discipliner är typiska, även om detta inte är en uttömmande lista och alla sökandes lämplighet kommer att bedömas via en kombination av portfölj och intervju:

 • Design för den byggda miljön inklusive: Arkitektur, Urban Design och Planering, Inredning, Garden Design
 • Andra design- eller konstrelaterade discipliner kan också övervägas, bland annat: mode, film, grafik, produktdesign mm
 • Land- eller växtbaserade vetenskaper inklusive: Geografi, trädgårdsodling, skogsbruk eller jordbruk, ekologi, miljövetenskap och förvaltning
 • Ingenjörsvetenskap, inklusive särskilt: Civil, hydrologisk och konstruktionsteknik

Internationella studenter med nära besläktade kvalifikationer från deras land kan komma i fråga för del 2-inresa, men i de flesta fall krävs en 2-årig kurs för att anpassa sig till det specifika yrkesmässiga och kulturella sammanhanget inom disciplinen i Storbritannien .

Direkt del 2 inresa

Kandidater med minst en andra klassens examen i en ackrediterad brittisk grundutbildning för landskapsarkitektur accepteras normalt direkt i del 2 av MLA. Kandidater från andra länder med en IFLA-erkänd grundutbildning av en motsvarande standard kan också vara berättigade till direkt anmälan vid år 2.

Kandidater från andra mycket närbesläktade discipliner (huvudsakligen arkitektur och stadsdesign) kan övervägas, med förbehåll för att ge bevis för en nivå 6-förståelse och kunskap om ytterligare ämnesområden som är specifika för landskapsarkitektur.

Program undervisas på:
Engelska

Se 44 fler kurser från Manchester Metropolitan University »

Senast uppdaterad November 2, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
2 - 4 år
Deltid
Heltid
Pris
1,542 GBP
Storbritannien och EU-studenter: Heltid: 1542 kr per 30 hp per år. Deltid: 1542 kr per 30 studiepoäng per år. Studenter utanför EU och Kanalöarna: Heltid: £ 2584 per 30 hp per år. Deltid: £ 2584 per 30 studiepoäng per år.
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum