Master of Molecular Science and Software Engineering (MSSE)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Master of Molecular Science and Software Engineering (MSSE) är en tvåårig, deltid, online professionell examen som erbjuds av College of Chemistry i samarbete med College of Engineering. MSSE ger dig de enorma intellektuella resurserna till UC Berkeley till dig, var du än är. Det lärs ut av samma världsberömda fakultet som lär UC Berkeley bosatta forskarutbildningar. MSSE är utformad för att formellt utbilda studenter i korsningen mellan beräkningsvetenskap (med tonvikt på molekylvetenskap), mjukvaruteknik, maskininlärning, datavetenskap, ledarskap och ledning så att de kan utveckla, innovera och leda mjukvaruföretag.

Utveckla nästa generation av vetenskapliga ledare

Dagens ledare är sanna renässanskvinnor och män. MSSE förbereder dig att bli ledande inom innovation genom unikt utformade kurser och samarbetsprojekt som utbildar dig att arbeta i tvärvetenskapliga team, designa och utveckla datorsimuleringar, hantera, integrera och tolka komplexa datasätt, hantera resurser och tänka på dina fötter. 134219_Bioengineering_Schmitz071.jpg © University of California, Berkeley

Om programmet

Masters in Molecular Science and Software Engineering (MSSE) -programmet står i korsningen mellan datavetenskap, programvaruteknik, datavetenskap, ledarskap och entreprenörskap. MSSE är ett unikt program som ger kritiska tänkare de praktiska färdigheterna som krävs för att utveckla sofistikerade beräkningsmodeller för att lösa stora utmaningar. MSSE lär ut programvaruteknik från ett vetenskapligt datorförhållande och förbereder dig att bli ledare och innovatör i utvecklingen av ny teknik snarare än en användare. Det gör detta genom en sekvens av kurser som alla ger nya koncept och färdigheter samtidigt som de tidigare förvärvade konsolideras. MSSE-kurser, precis som kompetensområdena för en effektiv medlem av vetenskapsteamet, är sammanhängande och undervisas inte som silor. De lär dig teorin och ger dig också massor av praktisk erfarenhet och, viktigast av allt, de ger övningar som inte är baserade på leksaksproblem utan på verkliga liv.

Vårt program kombinerar de enorma intellektuella resurserna vid College of Chemistry, College of Engineering och Fung Institute vid UC Berkeley, med onlinekurser skapade av världsexperter och engagerade fakulteter i utbildning av nästa generation ledare inom vetenskaplig dator och mjukvara teknik. Dessutom är vi mycket lyckliga att ha en nära relation med Lawrence Berkeley National Lab (LBNL) och dess expertis, utrustning och anläggningar i världsklass, som inkluderar Cori, en av de snabbaste superdatorerna i världen.

På MSSE tror vi att framsteg inom vetenskap och teknologi kommer från den rika kombinationen av idéer som bara ett välutbildat tvärvetenskapligt och mångfaldigt samhälle kan skapa. Därför är inte de centrala uppdragen för MSSE att använda kraften på internet för att utöka räckvidden för det extraordinära utbildningsinnehållet vid UC Berkeley för att öka engagemanget för kvinnor och underrepresenterade minoriteter som nästa generations ledare inom datavetenskap och programvaruteknik .

134040_ScreenShot2020-04-07at8.14.48PM.png

MSSE Webinar Info Session, 21 maj 2020 RSVP

135273_MSSEWebinarInfoSession05212020.jpg

Vi på UC Berkeley- programmet Master of Molecular Science and Software Engineering (MSSE) -program vill inbjuda dig till vår nästa webbseminarie session torsdag 21 maj 2020 . Under vår tid tillsammans kommer vi att dela en översikt över programmet samtidigt som vi erbjuder möjlighet att ge dig en bättre uppfattning om MSSE: s uppdrag, läroplan och världsberömda fakultet.

Du kan anmäla dig till sessionen med RSVPing så skickar vi dig e-post till länken för att gå in.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkz3eP-MbjwuhoOXIAJU-y0H-H0HPlPLf-WHAAhwG51epn3Q/viewform

Varför MSSE-programmet?

MSSE ger studenter en unik möjlighet att integrera onlineinlärning med praktiska applikationer genom projekt utformade i samarbete inom bransch- och myndighetslaboratorier.

Vår examen tillhandahåller den formella förberedelsen i grundläggande beräkningsvetenskapliga metoder, från algoritmer till programvara som vanligtvis saknas i grundutbildningen eller examen. Vårt program integrerar numeriska tillvägagångssätt för att lösa komplexa problem med mjukvara bästa metoder för att göra det möjligt för studenter att bli effektiva vetenskapliga och tekniska ledare. Våra studenter utexamineras med förmågan att översätta mycket sofistikerad teori, modeller, algoritmer och dataanalys till programvaror som andra kan använda eller bygga på.

MSSE tillhandahåller:

 • Beräkningsverktyg för att bekvämt arbeta inom en rad vetenskapliga domäner, inklusive molekylsimulering, materialvetenskap, datavetenskap och maskininlärning.
 • Programvaruteknik ökar för att utveckla programvaroramverk som andra kan använda eller bygga vidare på.
 • Statistiska och maskininlärningsverktyg för att utveckla sofistikerade analysmodeller för tolkning och integration av stora, komplexa datasätt.
 • Ledarskap, ledning och entreprenörskompetens med etikfokus.
 • Praktiska färdigheter genom projekt baserade på verkliga, tvärvetenskapliga tillämpningar.

MSSE-läroplan

Det tvååriga MSSE-deltidsprogrammet består av totalt fyra semestrar (2 hösten och 2 våren) vardera med två 8-veckors moduler. Programmet börjar och slutar med på campus bootcamps. Alla andra MSSE-kurser kommer att levereras online för totalt 28 enheter.

134315_MSSE-Curriculum-cropped.png

Kostnad för MSSE-programmet?

Den årliga undervisningen och avgifterna för programmet 2020-21 är $ 33 960 oavsett kvarstående. Ekonomiskt stöd och studielån finns tillgängliga via Office of Financial Aid.

Mer information finns på sidan Graduate Division Financial Aid. https://grad.berkeley.edu/financial/

MSSE Behörighet och tillämpningsförfaranden

behörighet

Programmet är utformat för nyutbildade och individer med flera års yrkeserfarenhet. Kandidaterna måste tillhandahålla bevis på följande som ska beaktas för programmet.

 • BA eller BS i fysik eller ingenjörsvetenskap från en ackrediterad institution.
 • Transkript från alla gymnasieskolor som någonsin deltog.
 • Tidigare kurser i linjär algebra och multivariabel kalkyl, och kemi, material eller fysik.
 • Tidigare exponering för programmeringsmetodik.
 • Lägsta poängmedelvärde (GPA) på 3,0 (B) på en 4,0 skala.
 • Minsta TOEFL-poäng på minst 90 för internetbaserat test (IBT) eller 570 för pappersbaserat format (PBT) eller minst en 7 på en 9-punktsskala för IELTS, i förekommande fall.
 • Tre brev av rekommendation.

AnsökanAlla ansökningar måste lämnas in via UC Berkeleys online Graduate Application for Admission and Fellowships-webbplats för doktoranderätt. Var noga med att se till att alla e-postadresser, såväl som din egen e-postadress, anges korrekt. Ansökan har flera avsnitt, inklusive två uppsatser. Sökande måste uppfylla alla delar av ansökan som ska beaktas.

Inträdesbeslut

Sökande som erbjuds antagning för höstterminen kommer vanligtvis att meddelas i slutet av februari eller början av mars. Sökande som inte erbjuds antagning kommer att meddelas av programmet när antagningskommittén fattar sina beslut.

132809_UCB_MSSEwalkway.jpeg
Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of a ... Läs mer

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of advancing generations." Läs mindre