Master of Science i e-Business och Supply Chain Management (MSceBSCM)

Allmänt

Programbeskrivning

Master of Science i eBusiness och Supply Chain Management integrerar två nyckelfunktioner i ett helhetsprogram

Under det senaste decenniet har tillväxten av internet och sociala medier, tillsammans med expansionen av e-handel och bättre supply chain management, förändrat traditionella affärsmodeller och konsumentbeteende. Dessa utvecklingar har också haft en inverkan på arbetsmarknaden genom att ändra utbudet av kunskaper och färdigheter som arbetsgivarna förväntar sig.

Med tanke på detta syftar Master of Science i eBusiness och Supply Chain Management (MSceBSCM) att tillhandahålla förvaltningsinriktade insikter inom relevanta områden för studenter med olika akademiska och professionella bakgrunder.

Tvåvägs strategi

"Master of Science i eBusiness och Supply Chain Management-programmet är unikt och framåtriktat på det sätt som det bidrar till närstående affärssektorer och möter den ständigt ökande efterfrågan på kvalificerade IT- och SCM-chefer i fastlandet Kina, Hongkong och på andra håll, Säger professor Leng Ming-ming, grundande programdirektör och professor vid Lingnan University avdelningsdator och beslutsvetenskap.

Mer specifikt är kursen utformad för dem som är eller avser att arbeta som IT- eller driftschefer, e-business konsulter, projektledare eller supply chain managers. Det är också lämpligt för alla som planerar att vara en e-business entreprenör.

"Vi ger eleverna en praktisk förståelse för ledarstrategier och färdigheter för SCM i e-affärsmiljön", säger Leng. "De kommer då att vara utrustade för att tjäna stora organisationer i roller som innefattar adoption, användning och hantering av informationsteknik."

Integral av alla branscher

Han konstaterar att internet är nu en integrerad del av alla branscher och därför är förståelse för e-business och supply chain-system allt viktigare för alla som söker karriärutveckling. Anställda som kan arbeta huvudsakligen i IT behöver veta om leveranskedjans verksamhet och ledningsstrategier och färdigheter för att hålla produktion och distribution i tid och på spår. I sin tur måste de som betraktas som logistik- eller försörjningskedjespecialister förstå den IT som nu driver så mycket av den dagliga verksamheten.

Prof Leng tillägger att Master of Science i eBusiness och Supply Chain Management-programmet tränar eleverna med nödvändiga färdigheter och erbjuder även praktik och utländska studiemöjligheter, nätverkshändelser och talar av gästtalare. Detta ger den teoretiska kunskapen och den praktiska erfarenheten som behövs för att påskynda karriärutvecklingen. Universitetets starka band med industrin och partnerskap med ett antal e-affärer och leverantörskedjor hjälper också till att öppna dörrar.

Professionella organ, inklusive Hong Kong Logistics Association, International Institute of Management, Institutet för Certified E-Commerce Consultants och Project Management Institute har erkänt programmet.

"Så, förutom akademisk excellens, erbjuder den också professionell utbildning", säger Prof Leng.

Karriär och akademisk utveckling

För att examen ska studenten slutföra sex kärnämnen och fyra valfria ämnen för totalt 30 högskolepoäng. Valfrihetarna adresserar specifika behov hos organisationer som förvaltar leveranskedjan på en tid då e-handel blir allt viktigare. I en separat anmälan är alla kandidater berättigade till stipendier.

"Synergin av facklig kompetens inom IT och SCM innebär att avdelningen är väl positionerad för att stödja undervisningen i programmet, säger Prof Leng. "Klasser kommer att använda fallstudier och diskussioner för att ta fram de viktigaste frågorna, och lärare kommer också att finnas tillgängliga efter kurs eller via e-post för att gå igenom alla ämnen som behöver ytterligare förtydligande. Detta stämmer överens med den allmänna filosofin om liberal artsutbildning vid Lingnan University . "

Master of Science i eBusiness och Supply Chain Management programmet är också en Pathway till en MPhil eller PhD.

Särskilda egenskaper hos Master of Science i eBusiness och Supply Chain Management

 • Ett unikt och framåtblickande program för att utveckla och främja elevernas akademiska och yrkesmässiga potentialer i "Internet" -tiden.
 • Skapa partnerrelationer med ett antal relevanta företag inom områdena eBusiness och supply chain, vilket bidrar till att förbättra karriärmöjligheterna för eleverna i programmet.
 • Ge studenterna ett antal chanser att analysera professionella ärenden och delta i verkliga kommersiella projekt, vilket bidrar till att förbättra elevernas förmåga att tillämpa sin kunskap för att lösa verkliga problem.

Program Curriculum

Kärnkurser (sex kurser):
 1. CDS501 Grundläggande för elektronisk verksamhet
 2. CDS502 Supply Chain Management i eBusiness
 3. CDS503 Redovisning och finansiell teknik
 4. CDS504 Business Data Analytics
 5. CDS505 mobil teknik och applikationer inom eBusiness
 6. CDS506 bästa praxis inom eBusiness och Supply Chain Management
Valfria kurser * (Alla fyra):
 1. CDS507 juridiska frågor för eBusiness
 2. CDS508 elektronisk marknadsföring
 3. CDS509 E-Commerce Implementation: Planering, Plattformsval och Exekvering
 4. CDS510 Social Media för eBusiness
 5. CDS511 Projektledning med programvara
 6. CDS512 Service Operations Management
 7. CDS513 Inköp och Logistikhantering för eBusiness
 8. CDS514 Informationssystemhantering
 9. CDS515 Business Decision Making med programvara

* Erbjudandet av valbara kurser är föremål för tillräcklig efterfrågan och tillgång till fakulteten.

Förkunskapskurs

Sökande med ingen eller begränsad bakgrund i informationssystemhantering och statistik kommer att behöva slutföra förkunskapskurser, informationssystemhantering och statistik i augusti före starten av detta masterprogram.

Professionell erkännande

 • Chartered Institute of Purchasing
 • Hong Kong Logistics Association (HKLA)
 • Institutet för certifierade e-handelskonsulter (CEC)
 • Internationella institutet för förvaltning (IIM)
 • Project Management Institute (PMI)
 • Informationssystemets revisions- och kontrollförening (ISACA)

Graduation Requirements

 • Komplettera 10 kurser (6 kärnkurser och 4 valfria kurser) och erhålla minst 30 högskolepoäng
 • Uppnå ett minimum CGPA på 2,67

Ingångskrav

Sökande ska:

 • Ha en kandidatexamen med en första klass eller en andra klassens heder från en erkänd tertiär institution eller har motsvarande erfarenheter och kvalifikationer som kommer att behandlas från fall till fall. och
 • Möt engelska kravet på språkfärdighet nedan:
  • TOEFL - lägsta acceptabla poäng på 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (internetbaserat test) eller
  • IELTS - Minsta acceptabla poäng på 6,5

Notera:

 • Sökande som har examen från ett universitet som använder engelska som huvudundervisningsspråk behöver normalt inte visa bevis på sin kompetens.
 • Sökande med ingen eller begränsad bakgrund i informationssystemhantering och statistik kommer att behöva slutföra förkunskapskurser, informationssystemhantering och statistik i augusti före starten av detta masterprogram.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Läs mer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Läs mindre