Master of Science in Food Science

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Översikt

Institutionen för livsmedelsvetenskap föreslår masterprogram i matvetenskap som ger studenterna möjlighet att få avancerad kunskap relaterad till livsmedelskvalitet och säkerhet, livsmedelskemi och -analys, livsmedelsbearbetning och teknik samt innovativa och funktionella livsmedel. Masterprogrammet i matvetenskap är utformat för att förstärka och förbättra studentens kunskap om vetenskapliga principer och processer som används för att producera säkra och högkvalitativa livsmedel. Programmet kommer att tillhandahålla en vetenskaplig baserad professionell utbildning som omfattar klassrumsteori, praktisk forskning och dess tillämpning. Studenterna kommer att ha möjlighet att studera teoretiska och tillämpade aspekter av matens vetenskap, teknik och teknik. En djup förståelse av vetenskap, som det gäller livsmedel, kommer att hjälpa studenter med intresse för karriär och teknisk utbildning, att förstå livsmedelsindustrin såväl som matlagning i deras dagliga liv. Detta program är utformat för att producera expert matvetenskap postgraduate med kunskap och färdigheter för att utveckla och ytterligare utmärka sig i den professionella världen.

Förenade Arabemiraten rankas nu # 1 i UAE baserat på Times Higher Education Ranking! Vi är också # 5 i Mellanöstern, # 49 i Asien och # 70 i Young University-rankingen 2019.

Programmål

  • Ge studenter avancerad teoretisk och forskningskunskap inom området.
  • Ge eleverna möjlighet att integrera och tillämpa matkännedom till verkliga frågor i livsmedelssystem, komponenter, produkter och processer.
  • Producera högutbildade kandidater som kan tillgodose ledarskapsbehov hos nationella och internationella yrkeskarriärer.
  • Utveckla väl förberedda kandidater för att bli forskningsledare och innovatörer inom livsmedelsområdet.

Program Learning Learning

Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

  • Diskutera avancerade begrepp, teorier och nya livsmedelsmetoder.
  • Tillämpa grundläggande kunskaper om matvetenskap för att identifiera problem och föreslå lösningar inom området
  • Designa och bedriva vetenskaplig forskning inom matvetenskap och använda kvantitativa metoder för att analysera resultat.
  • Kommunicera vetenskaplig och teknisk kunskap i skriftliga och muntliga former till olika målgrupper.
  • Visa kunskap om livsmedelsvetenskapens samtida frågor, etik och professionellt ansvar.

Gradskrav

Obligatoriska kredittider: minst 30 timmar

Mat vetenskap

Obligatoriska kurser (15 timmar) Kredittider
COSC501 Forskningsmetoder 1
COSC502 Vetenskaplig forskningsetik 1
FDSC605 Graduate Seminar 1 - 3
FDSC610 Avancerad matkemi - 1 2
FDSC622 Avancerad matanalys - I 2
FDSC633 Avancerad matbearbetning 3
FDSC640 Avancerad matmikrobiologi - I 3
STAT503 Tillämpad statistik 2
Valfria kurser - 6 CH för avhandling och 12 CH för icke-avhandling (12 timmar) Kredittider
FDSC611 Matfysik 2
FDSC615 Avancerad hållbarhet för lagrade livsmedel 3
FDSC630 Avancerad matteknik 3
FDSC631 Enzymer Technology and Fermentation 3
FDSC650 Matinspektion 2
FDSC651 Avancerade livsmedelslagar och förordningar 2
FDSC660 Nya och funktionella livsmedel 3
FDSC691 Specialämnen inom matvetenskap 2

Projekt eller avhandling (9 timmar) Kredittider
FDSC695 Examen Forskningsprojekt 1 3
FDSC699 Forskningsuppsats 2 9
1: För alternativ utan avhandling
2: För avhandlingsalternativ

Förkunskapskrav

  • En kandidatexamen eller motsvarande från ett ackrediterat universitet erkänt av UAE: s ministerium för högre utbildning och vetenskaplig forskning;
  • Ett kumulativt betygsgenomsnitt (GPA) på 3,0 på en 4,0-skala eller motsvarande i allt grundutbildning.
  • En poäng på minst 6,0 på IELTS Academic examen eller motsvarande.
  • Detta testresultat måste vara mindre än två år gammalt vid ansökan, med följande undantag:

Villkorligt godkännande

En kandidat med en kandidatexamen som erkänts av UAE: s ministerium för högre utbildning och vetenskaplig forskning får beviljas villkorlig antagning till masterprogrammet i ett och ett av följande fall:

En sökande med en IELTS-poäng på 5,5 eller motsvarande. En sådan student måste uppfylla följande krav under perioden med villkorad antagning eller vara föremål för uppsägning:

  1. Måste uppnå en minsta IELTS-poäng på 6,0 eller motsvarande, i slutet av den studerandes första terminen av studien.
  2. Kan ta högst sex (6) studiepoäng timmar under första halvåret, inklusive intensiva engelska kurser;
  3. Måste uppnå en övergripande GPA på 3,0 på en 4,0-skala under de första 9 kredittiderna av kreditbärande kurser som studeras i masterprogrammet.

En sökande med en grundexamen kumulativ GPA mindre än 3.0 men lika eller högre än 2,5, eller motsvarande. En sådan student måste uppfylla följande krav under perioden med villkorad antagning eller bli föremål för uppsägning:

  1. Kan ta högst nio (9) studiepoäng i den första terminen av studien;
  2. Måste uppnå en övergripande GPA på 3,0 på en 4,0-skala under de första 9 kredittiderna av kreditbärande kurser som studeras i masterprogrammet.

Mer information

Användbara länkar

Senast uppdaterad Oktober 2019

Om skolan

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Läs mer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Läs mindre
Abu Dhabi , Al Ain + 1 Mer Mindre