Master of Science in Information Quality

Allmänt

Programbeskrivning

Information Quality (IQ) är en tillväxtdisciplin som handlar om:

 • Maximera värdet på en organisations informationstillgångar samtidigt som risken minimeras och
 • Att säkerställa att informationsprodukterna som produceras av organisationen kommer att skapa värde för kunderna som använder dem.

Informationskvalitet (IQ) Graduate Program vid University of Arkansas i Little Rock (UA Little Rock) är utformat för att förbereda studenter att bedriva en mängd olika IQ-karriärer som Chief Data Officer, Information Quality Manager, Director of Data Governance, Data Steward , Informationskvalitetsanalytiker och datavetare eller för att bedriva doktorandstudier på forskarnivå för att förbereda informationskvalitetsforskning och instruktionsroller.

Grundades 2006 av UA Little Rock Donaghey College of Engineering and Information Technology (EIT) i samarbete med Massachusetts Institute of Technology Chief Data Officer och Information Quality (MIT CDOIQ) -programmet, UA Little Rock Information Quality Graduate Program är dedikerat till att tillhandahålla ett toppmodernt läroplan för utbildning i informationskvalitet, som bidrar med nya idéer till kunskapsorganet för informationskvalitet och upprättar partnerskap med branschen, regeringen och professionella samhällen.

UA Little Rock Information Quality Graduate Program erbjuds genom institutionen för informationsvetenskap. Programmet är utformat för att möta den växande efterfrågan på kvalificerade yrkesverksamma med examensnivåer som:

 • Kan strategiskt hantera företagsdata och informationstillgångar för att uppnå affärsmål, skapa affärsvärde och få konkurrensfördelar.
 • Har god kunskap om begrepp, principer, verktyg och modeller som är avgörande för att definiera, mäta, analysera och förbättra informationskvaliteten.
 • Kan utveckla strategier, policyer och program för informationskvalitet för att stödja en organisations operativa, taktiska och strategiska behov.
 • Förstå förhållandena mellan informationskvalitet och andra viktiga informationsfrågor som datasekretess och skydd, företagsarkitektur, data mining, data science och dataintegrationsprocesser som enhetsupplösning, master data management och kundrelationshantering.
 • Är välgrundad i informationsvetenskapsteori och dess praktiska tillämpning på databassystem, systemanalys och informationsvisualisering.
 • Kan skapa en lärande miljö som främjar kritiskt tänkande, kommunikationsförmåga och projektledning.

Studenter kan välja mellan tre olika examensalternativ:

 1. Examensbevis i informationskvalitet (12 hp)
 2. Master of Science in Information Quality (33 credits hours)
 3. Ph.D. i integrerad databehandling med betoning på informationskvalitet (75 kredittimmar)

technology, developer, touch

geralt / Pixabay

Programfördelar

 • Undervisning av högt kvalificerad doktorsexamen med lång erfarenhet inom området.
 • Bekväm kvällskurser på UALR campus.
 • Alla kurser som krävs för att genomföra programmet erbjuds online via live webcast.
 • Kursutbud i både höst- och vårsemestrar.
 • Programinträde i antingen höst- eller vårsemestrar.
 • Nätverksmöjligheter med andra yrkespersoner i programmet.

Master of Science in Information Quality

Master of Science in Information Quality (MSIQ) är ett 33-timmarsprogram som är utformat för en professionell, som är intresserad av att bedriva en karriär inom området Information Quality. MSIQ är ett karriärorienterat program med fokus på IQ-praktik och färdigheter samt IQ-teori. Studenter kan slutföra programmet genom antingen projektet eller avhandlingsalternativet. MSIQ-studenter kan fortsätta i sin egen takt och kan tjäna sina examina på så lite som 18 månader. MSIQ-programmet ger också en inträde i IQ-spåret för den integrerade dator Ph.D. program för studenter som är intresserade av att fortsätta sina IQ-studier på doktorandnivå.

Graduation Requirements
 • Kumulativ GPA på minst 3,0 i 27-timmars graderad kursarbete.
 • Framgångsrik avslutning av 6-timmars antingen avhandling eller examensarbete.

Ansökningsprocess

 • För att påbörja ansökningsprocessen, slutför online-ansökan.
 • Online-applikationen tar cirka 20 minuter att slutföra. För att göra processen så enkel och snabb som möjligt, se till att ha all din tidigare universitetsinformation, inklusive datum för närvaro och examen, lättillgänglig samt ditt T-nummer och personnummer om du har en.
 • När du startar online-applikationen får du ett användarnamn och lösenord; denna inloggningsinformation kommer att skickas till dig omedelbart. Om du slutar fylla i ansökan och kommer tillbaka senare använder du den här informationen för att logga in på din ansökan. Observera att denna inloggningsinformation endast gäller onlineapplikationen; det tillåter dig inte att kontrollera din ansökningsstatus, skicka in dokument eller på annat sätt redigera din live-ansökan. För att utföra någon av dessa uppgifter, vänligen maila gradschool@ualr.edu.
 • Omedelbart efter att du har skickat in din online-ansökan bör du få ett e-postmeddelande som bekräftar inlämningen.

När du når steg 5 i processen att välja ditt program listas alla forskarutbildningar för informationskvalitet under College of Engineering and Information Technology.

 • Masterval är:
  • Informationskvalitet - MS
  • Informationskvalitet online - MS

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The University of Arkansas at Little Rock is a metropolitan research university that provides an accessible, quality education through flexible learning and unparalleled internship opportunities. At U ... Läs mer

The University of Arkansas at Little Rock is a metropolitan research university that provides an accessible, quality education through flexible learning and unparalleled internship opportunities. At UA Little Rock, we prepare our more than 11,000 students to be innovators and responsible leaders in their fields. Läs mindre