Master of Supercities

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Vi bor i en värld av städer, och vår planet är alltmer urbana. Städer är de nya motorerna i den globala ekonomin, och samtidigt kan de vara huvudaktörerna för att möta utmaningarna av klimatförändringar och bekämpa ojämlikhet och fattigdom. Om vi ​​tidigare levde genom etapper där världen organiserades av imperier och sedan av nationalstater, kommer vi i framtiden att leva alltmer i en värld av städer, i en värld av SuperCities.

Vi lever en aldrig tidigare skådad "digital revolution" i sammanflödet av 4 megatrends som är cloud computing, mobila enheter, sociala nätverk och intelligens tillämpat på "Big Data". Vi har aldrig haft mer datakapacitet eller lättare tillgång till information eller bättre fysiska och digitala kommunikationsmöjligheter och det förändrar hur människor lever, jobbar, har det roligt, lär sig och relaterar. Politik, ekonomi, samhälle och naturligtvis städer förändras, som idag åtnjuter möjligheter som tidigare inte fanns.

PROGRAMSTRUKTUR

1 år

Med detta Supercities-program förbereder vi en ny generation ledare som strävar efter att förvandla världen genom städer. Ledare som kan integreras i innovationsprojekt som främjas av avancerade teknikföretag inom stadsområdet, eller utvecklas som företagare i en störande miljö där de kommer att skapa egna uppstart genom tvärvetenskapligt samarbete.

Den utbildning och erfarenhet som studenterna i Supercities-programmet kommer att ge dem möjlighet att samarbeta med utvecklingsbanker, multinationella organisationer och byråer som arbetar inom design och konstruktion av framtidsstäderna.

moduler

  • Intelligenta områden: FutureCities Megatrends
  • Stadsregioner och territoriella diamanter
  • Streetwear: Reinventing of Cities of Cities
  • Digital stad och ekosystem av innovation
  • Smart City Solutions
  • Eko-Urbanism
  • Global anslutning i framtida städer
  • Intelligenta mobilitetslösningar i städer
  • "City Solutions LAB" @Ecobox

Programledarskap

Alfonso Vegara

Grundare och hederspresident Fundacion Metropoli

Alfonso Vegara är grundare och hederspresident för Fundacion Metropoli, ett internationellt kompetenscenter för forskning, design och innovation i städer runt om i världen. Fundacion Metropoli har en allians med Microsoft för att kunna arbeta i olika städer i världen vid korsningen mellan Territory and Technology. År 2016 avslutade institutionen projektet "Caribbean Diamond of Colombia" som utdelats av Smart City Expo World Congress i Barcelona 2015 som Årets innovativa idépris och med det prestigefyllda "2017 Global Award for" Excellence "av det internationella samhället för stads- och regionalplanerare.

Alfonso Vegaras arbete är att främja strategiska värden för städer och deras framtida möjligheter i en komplex och sammanhängande värld. Hans idéer och projekt presenteras i de böcker han har skrivit: "Territorios Inteligentes" och de nyligen "Supercities". Territoriets intelligens "; den här senaste publikationen mottog Gerd Albers Award för bästa bok av 2016 av ISOCARP.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain and Bangkok, Thai ... Läs mer

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain and Bangkok, Thailand. Läs mindre