Masters dokumentär och konstnärlig fotografi

Allmänt

Programbeskrivning

Sedan starten, trots alla tekniska, sociala och kulturella förändringar som har skett genom historien, essensen av fotografering och grunden för professionell fotograf och sociala funktion är densamma: att berätta historier genom bilder, antingen med avsikt att plocka upp ett vittnesbörd om vår tid och samhälle eller för att skapa en konstnärlig diskurs.

Men vi är medvetna om att vi lever i en tid av förändring, där publikationer allt oftare dokumentärer och reportage med en mer personlig och modern stil, medan den konstnärliga fotografi är en tydlig trend mot dokumentation verkligheten sedd genom en smartare och mer kritisk blick mer personlig. Medierna har också utvecklats och den traditionella pressen har fått ge vika för en mängd olika media: fotobok, utställning, installation, online-presentation eller ingripande av det offentliga rummet.

Som ett resultat har de raderas ut gränserna mellan medier och professionell spridning av konst, så nu är det viktigt att ha gedigna kunskaper att utvecklas parallellt som författare och som en professionell vittne av detta som vi lever i, att främja förmåga att skapa en särskild vision genom personliga projekt.

Syften

Denna magisterexamen syftar till att ge deltagarna i den berörda professionella, tekniska och historisk kunskap för att utvecklas framgångsrikt i en värld av foto reportage och modern dokumentär olika yrkesområden och media, att förlita sig på det personliga bidrag och den konstnärliga visionen av arbetet. Den är utformad som en specialisering för fotografer som vill utveckla sin kreativa förmåga inom dokumentär och samtida konst genom en bred kunskap om olika metoder, stilar och begrepp som omfattas. Programmet ger studenterna de kunskaper och resurser för användning av fotografi som en berättelse verktyg för att förmedla ett tal, med särskild hänsyn till sin struktur och konsekvens.

I slutet av programmet kommer studenterna ha fått de färdigheter för att hantera och producera projekt med en vision av marknaden, konstnärliga och professionella, att dra nytta av olika sätt att distribuera sina yrkeskompetens. Det kommer också att utveckla ett utställningsprojekt av arbetet av deltagarna, själv förvaltas av dem, med hjälp av proffs.

Adresserat till

Akademiker och akademiker med erfarenhet av fotografi av förtjänst akademisk kursplan och / eller portfölj. Annars är det nödvändigt att ta examen / Foto kurs.

Tillgång och examen

Tillgång universitetsexamen (kandidatexamen eller examen) och intern urvalsprocess. egen magisterexamen delas ut av Universitat Abat Oliva CEU erhålls.

Curricular resväg

Detta magisterexamen är resultatet av att kombinera den akademiska läroplaner av forskar dokumentär fotografi och Feature tillämpad konst och samtida fotografi.

Upptäck Portföljer of Photography!

Senast uppdaterad Nov 2015

Om skolan

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicac ... Läs mer

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicación gráfica y audiovisual, del Diseño y la imagen de moda y de la Fotografía y creación contemporánea. Una nueva generación de creativos que reúna, además de los conocimientos técnicos necesarios para utilizar con eficacia las herramientas más avanzadas, una visión contemporánea de las nuevas tendencias conceptuales. De esta manera, facilitamos su incorporación al mercado laboral en las mejores condiciones. Läs mindre