Läs den officiella beskrivningen

Forskarutbildningen i prestanda och interaktiva medier konst (PIMA) hjälper dig att utvecklas till en performancekonstnär med ett rykte för innovation och kreativ framgång. Vårt program kommer att ge dig verktyg för att föreställa och genomföra samarbetsprojekt, tvärvetenskapliga teaterstycken. PIMA lär dig att utforska sätt att använda tekniken i konstnärliga samarbeten med olika kreativa discipliner. Du kommer att studera med studenter från olika bakgrunder som redan kan ha en etablerad karriär inom konstfält, och som för med sig en mängd influenser och kontakter. En annan viktig del av programmet är den intensiva mentorskap du får från framgångsrika alumner och lärare från fyra avdelningar - Konst, datavetenskap, TV och radio, och Theater - liksom Musikkonservatoriet. Redan innan du uppgraderar, kommer du att ha insett din konstnärliga vision.

En ledande banbrytande forskarutbildning i ensemble, experimentell, tvärvetenskaplig scenkonst produktion.

Studenter samarbeta skapa föreställningar som ritar på och hybridiserar teater, performance, dans, musik, dockteater, och flera andra experimentella former.

Att sammanföra erfarna konstnärer från en mängd olika bakgrunder, lär detta intensiva tvååriga programmet tvärvetenskapligt samarbete som en färdighet i sig, och multimedia programmering som ett verktyg för både praktisk produktion och samverkan. Studenter i programmet delar ett intresse för digitala medier och användning av teknik i prestanda och multimedia arbete uppmuntras och stödjas.

Efter en inledande period av intensiv samarbete skapande på campus, studenter har möjlighet och uppmuntras att lägga fram gemensamma arbeten i New York arenor med unika produktionsmöjligheter. Pima MFA-programmet kulminerar i en gemensam avhandling produceras utanför campus.

Program undervisas på:
Engelska

Se 8 fler kurser från Brooklyn College CUNY »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum