Graders / Längd / ECTS
2nd Cycle (Master) / 4 terminer / 120 hp
grenar
Informationssystem och Multimedia
Mobile Computing
Samordning
Prof. Nuno Magalhães Ribeiro (nribeiro@ufp.edu.pt)
Inledning och mål
MSC (master) program i datorsystemteknik är anpassad till Bolognadeklarationen och ECTS poängsystem och har en längd av två år och 120 hp, och motsvarar den 2: a cykeln studier. Det finns två specialisering grenar: Multimedia Information Systems (MIS) och mobil kommunikation (MC). I slutet av det första året studenter är berättigade till en Post-examen examen. Syftet är att ge en gedigen utbildning i avancerad teknik för multimedia informationssystem eller mobila datorer och trådlösa nätverk och applikationer, och bilda ingenjörer med ett bredare spektrum av kompetenser.
Mål och befogenheter
Den 2: a cykelprogram består av kurser med anknytning till ett avancerat kunskaps uppdelad i två specialisering områden: multimedia informationssystem och mobil kommunikation. Den innehåller också en praktik i en organisation som kan vara ett företag, en industri eller en akademisk miljö.
I vad multimedia informationssystem grenen beträffar är målet att ge en specialiserad utbildning, både praktiskt och akademiska termer, fördjupa koncept och teknik som introduceras inom ramen för den första cykeln av studier och införa nya avancerade ämnen och teman, vilket gör framtiden yrkesverksamma att:
Stärka deras kunskaper om teknik för multimedia informationssystem, så att de kan uppfylla roller i Multimedia Design, IT-konsulttjänster, människa-datorinteraktion och Multimedia Interface Design och Systemspecialist, inom ramen för framtida distribuerade interaktiva multimediasystem.
Utveckla forskning kompetens, så att de kan vara beredda att utveckla originella lösningar, både i professionella och akademiska scope, särskilt för design, utveckling och förvaltning av informationssystem. Det är också avsett att ge tillräckliga kunskaper för att de ska kunna försvara sina lösningar och kommunicera dem på ett effektivt sätt. Detta uppnås genom att studenter deltar i forskningsprojekt, ger dem möjlighet att förvärva specifika erfarenheter och kunskaper för multimedia informationssystem.
Utveckla effektiva multimedia informationssystem för organisationer karakteriseras som tvärvetenskapliga miljöer där både teknisk kunskap och samt projektledning. Detta uppnås genom att studenter arbetar i grupper för att uppfylla projektets krav.
Utveckla självständiga och livslångt lärande färdigheter relaterade till multimedia informationssystem.
I vad handdator grenen beträffar är målet att ge en specialiserad utbildning, både praktiskt och akademiska termer, fördjupa koncept och teknik som introduceras inom ramen för den första cykeln av studier och införa nya avancerade ämnen och teman, vilket möjliggör framtida yrkes till:
Stärka deras kunskaper om teknik för multimedia informationssystem, så att de kan uppfylla roller i områden med anknytning till Mobile Computing såsom Mobile och trådlösa nätverk, mobila applikationer Design and Development, Mobile Applications Interface Design och utveckling av lösningar och arkitekturer som innehåller Mobile Technologies inklusive handdatorer, mobiltelefoner, kontextkänsliga enheter och andra genomgripande beräkningsanordningar, liksom mobilnät protokoll, särskilt i nätverket, transport- och applikationslager.
Utveckla forskning kompetens, så att de kan vara beredda att utveckla originella lösningar, både i professionella och akademiska scope, särskilt för design, utveckling och förvaltning av mobila informationssystem och nätverk. Det är också avsett att ge tillräckliga kunskaper för att de ska kunna försvara sina lösningar och kommunicera dem på ett effektivt sätt. Detta uppnås genom att studenter deltar i forskningsprojekt, ger dem möjlighet att förvärva specifika erfarenheter och färdigheter relaterade till genomgripande system och nätverk.
Utveckla effektiva mobila informationssystem och applikationer för organisationer betecknas som tvärvetenskapliga och tekniska rika miljöer där både teknisk kunskap och samt projektledning. Detta uppnås genom att studenter arbetar i grupper för att uppfylla projektkrav inom området mobila datorer.
Utveckla självständiga och livslångt lärande färdigheter relaterade till mobila datorsystem och trådlösa nätverk.
Undervisa
Vår utbildningsprogrammet lärs att kombinera teori och praktik, blanda begrepp från vetenskap och teknik, både delar av hårdvara och mjukvara, och undervisas av topp professorer.
Vår läroplan innehåller kurser från följande områden:
Mobila datorer,
Avancerade databaser och informationssystem,
Informationssäkerhet.
Artificiell intelligens,
Distribuerade system,
Mobil Datakommunikation,
Multimedia Design och webbutveckling.
Det finns också en praktikplats med längden på 208 timmar i en organisation eller ett företag.
studieplan
Gren av informationssystem och Multimedia
1. Termin
avancerade Databaser
Mobile Computing
Information Systems Development
Människa-datorinteraktion
Programmeringsparadigm
2. Termin
Knowledge Management
Artificiell intelligens
Webbapplikationer Project
System och nätverk Project *
Datasäkerhet och revision
3. Termin
Intern
Magisteruppsatsen metodik
Multimedia och interaktiva system
System och applikationer Seminar
Datorseende
4. Termin
Disputation
Gren av Mobile Computing
1. Termin
avancerade Databaser
Mobile Computing
Människa-datorinteraktion
Mobile Applications Programming
Mobilnät och tjänster I
2. Termin
Mobila nät och tjänster II
Artificiell intelligens
Webbapplikationer Project
System och nätverk Project *
Datasäkerhet och revision
3. Termin
Intern
Magisteruppsatsen metodik
Mobile Applications Project
System och applikationer Seminar
Datorseende
4. Termin
Disputation
(*) Skall fastställas i varje år av fakulteten för vetenskap och teknik (en läroplanen enhet som ska väljas från områdena "Datorgrafik" eller "Mobile Computing").
antagning förhållanden
1,1 Allmänna villkor. Att ha avslutat en grundexamen i en portugisisk eller en utländsk högskola
1,2. Särskilda villkor:
1.2.2. Master i datorsystemteknik: grundexamen i teknisk, företrädesvis i datorsystemteknik;