MSc International Business: Information Management och Business Intelligence

Allmänt

Programbeskrivning

MSc International Business: Information Management och Business Intelligence

Information Management och Business Intelligence är utformad för att lära dig att lösa affärsproblem med hjälp av modern IT-och beslutsstödssystem. I dagens kunskapssamhälle är information en allt viktigare verksamhet resurs, och tack vare ny teknik, kan kunskap lagras mer effektivt och sprids snabbare än någonsin tidigare. Företagen står också inför utmaningen att skydda sin information och anpassa sig till ständigt föränderliga teknologier.

Denna specialisering ger dig insikt i den roll informationen spelar i produktivitet och konkurrenskraft för dagens företag, och hur det kan vara strategiskt hanteras och integreras i affärsprocesser. Du får också en insatt i omvärldsbevakning och kvantitativa resonemang, ger dig verktygen för att göra intelligenta operativa och strategiska beslut om framtiden för din verksamhet.

Fokus ligger på verkliga fall och praktiska färdigheter i hanteringen av data och modellering. Du tar ett affärsproblem, såsom efterfrågan prognoser, förvandla den till en matematisk modell, identifiera de uppgifter som behövs, och extrahera dessa data på ett automatiserat och effektivt sätt så att du kan lösa problemet. Tekniker som dessa används redan, till exempel genom att hedgefondförvaltare och i fusions-och förvärvssituationer. I dagens ekonomiska klimat, är avgörande för att stanna före konkurrenterna ljudinformation och omvärldsbevakning.

Vad kommer du att lära dig?

  • att tillämpa Business Intelligence-tekniker för att lösa ett brett spektrum av affärsproblem
  • att ta itu med de utmaningar som deltar i förvaltningen av informationsteknik

Intern

Vill du få yrkeserfarenhet samtidigt studerar? Skolan anser att göra en praktik under studietiden en mycket värdefull erfarenhet, och hjälper dig att få denna fördel genom att erbjuda möjligheten till en extracurricular praktik.

Det innebär att praktik är ett tillägg till din masterprogrammet, och kan därför inte användas för att ersätta någon del av ditt program. För att kvalificera sig, bör praktik pågå minst 8 men inte mer än 20 veckor på heltid. Praktiken får endast ske efter att du har minst två kurser i masterprogrammet. Eftersom det är en extracurricular del av programmet, kommer en administrativ avgift på 250 € att debiteras.

För att hjälpa eleverna att hitta en praktikplats som passar deras intressen, SBE upprätthåller en omfattande databas med praktikmöjligheter som är perfekt anpassade till de olika ämnesområden som erbjuds på SBE. Dessutom är det SBE Praktik Office till hands för vägledning och rådgivning.

Börsen

Möjligheten att få erfarenhet utomlands ger dig en stor fördel i dagens arbetsmarknad, och breddar inte bara din karriär utan också din personliga horisonten. En mästare utbyte är utöver din vanliga utbildningen, vilket innebär att du tar en extra termin på en av skolans bästa partnerinstitutioner. Studenter från varje heltids SBE masterprogrammet (förutom den tvååriga heltidsforskning magisterexamen) kan ansöka om en magisterexamen utbytestermin. Dock kommer en magisterexamen utbyte endast vara möjligt under förutsättning att du har en 100% studie framsteg; studenter som kommer att göra sitt utbyte i ett tredje, utökade, termin tar prioritet över studenter som kommer att stöta på mer studie fördröjning.

Den administrativa avgiften för resa utomlands i SBE masterprogrammet är 500 €. Denna avgift kommer att debiteras så snart du har bekräftat din tilldelade studieplats utomlands.

Studie framsteg krav för internationella studenter med uppehållstillstånd

Internationella studenter som studerar på UM med uppehållstillstånd (i syfte att studien) hålls till en laglig undersökning framsteg krav. Detta krav måste uppfyllas för varje år av studier på UM. Studenter som inte uppfyller detta krav kan förlora sitt uppehållstillstånd.

Studien pågår Kravet gäller inte för utbytesstudenter.

Karriärmöjligheter

Denna inriktning kommer att öppna många dörrar för dig. Den senaste utvecklingen i den globala ekonomin gör att informationschefer och Business Intelligence analytiker blir allt viktigare för internationella organisationer, oavsett sektor. Och trots detta stark global efterfrågan, det finns en brist på kvalificerad personal.

Din analytiska, praktiska och sociala färdigheter kommer att göra dig den perfekta kandidaten för en position som kräver att du interagera med alla nivåer i ett företag. Dessutom kommer denna inriktning ger dig kvantitativ modellering, IT, företagets strategi, beslutsfattande och förvaltning vetenskap färdigheter.

Genom fallstudier, praktikplatser, forskningsavtal och informella seminarier, har specialiseringen också direkta kontakter med företag såsom DSM, Vodafone, AirFrance KLM och Sabic Europa, och ger dig tillgång till bra arbetstillfällen. Många av våra studenter hitta jobb redan innan examen. Typiska utgångslägen innehålla information analytiker, affärsanalytiker, systemanalytiker, IT-konsult och projektledare. Det finns också gott om möjligheter till avancemang, med positioner längre ner på karriär inklusive informationschef, Chief Information Officer och Chief Knowledge Officer.

Akademiker har hittat positioner i:

  • konsultföretag, t.ex. Cap Gemini, KPMG och Accenture
  • IT-företag som SAP och Google
  • multinationella företag som Shell och Philips
  • statliga och icke-vinstdrivande organisationer.

Ansökningstider

Februari start

Icke-EU (entré visum): 1 Oktober EU / icke-EU + holländska uppehållstillstånd: 1 December

September start

Icke-EU (entré visum): 1 Maj EU / icke-EU + holländska uppehållstillstånd: 1 Juni

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers ... Läs mer

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers a wide choice of academic programmes, all Läs mindre